The website is in French. Would you rather see it in English?


Avis sur Texas Instruments Nspire CX CAS

Nspire CX CAS
 • Score des avis 4.5 étoiles sur 5
  4.5 / 5 étoiles
  8,9/10
 • 69 avis
150,-
150,-
En stock

Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit Texas Instruments Nspire CX CAS.
Score des avis 4.5 étoiles sur 5
4.5 / 5 étoiles
9/10

“Zijn meerprijs meer dan waard !”

Matthias Franck | Version: Sans CAS
 • Avantage :
  Apart toetsenbord voor letters
 • Avantage :
  Werken met tabbladen zorgt voor snel switchen tussen verschillende onderdelen.
 • Avantage :
  Overzichtelijke structuur
 • Avantage :
  Veel ingebouwde functies zodat zelfgemaakte programma's overbodig worden.
 • Avantage :
  Grafieken in kleur
 • Inconvénient :
  Zelfgemaakte programma's werken erg omslachtig.
 • Inconvénient :
  Functietabel is enigszins omslachtig.
 • Inconvénient :
  Geen qwerty/azerty-toetsenbord
 • Inconvénient :
  Lange oplaadtijd van batterij
 • Inconvénient :
  Batterij gaat slechts 1 maand mee
Vroeger werkte ik met een TI 84 plus. Toen ik een nieuwe moest aanschaffen, merkte ik al snel dat het prijsverschil met een TI Nspire CX niet erg groot was en koos dan ook voor deze rekenmachine. Omdat de TI 84 plus nog door velen gebruikt wordt, zal ik regelmatig de verschillen en gelijkenissen tussen beide rekenmachines aanhalen.


Bij de TI Nspire CX wordt steeds gewerkt in documenten. Zo maak je steeds document met verschillende tabbladen: een rekenblad, een grafiek, tabellen, notities, Â… Dit heeft als voordeel dat het switchen tussen verschillende onderdelen heel erg snel kan gaan. Je kan ook steeds je verschillende documenten opslaan zodat je je grafiek en berekeningen een maand later zonder problemen weer kan opvragen. Daarnaast heb je ook nog een kladblok. Deze kan je steeds naast je (hoofd)document openen. Hierin kan je dan snel iets berekenen of een grafiek tekenen.


Het rekenblad

Het rekenblad is de plek waar je al je berekeningen doet. Op de TI Nspire CX staan meer sneltoetsen dan op de TI 84 plus. Zo zijn bijvoorbeeld matrixen veel sneller te maken, breuken makkelijker te schrijven, maar ook het absolute waardeteken, sommatieteken, afgeleide teken, Â… zijn veel toegankelijker. Zelfgeschreven programmaÂ’s werken helaas erg omslachtig. Gelukkig is er een ingebouwde functie om de nulpunten van veeltermfuncties te zoeken, waar bij de TI 84 plus nog een extra programma nodig was. Het feit dat de rekenmachine volledig in het Nederlands is, maakt dat je snel doorhebt waar alle functies staan. Het rekenblad van de TI Nspire CX is volgens mij in alle opzichten beter dan dat van de TI 84 plus.


Grafieken

Het grootste voordeel bij de grafieken is dat deze in kleur zijn. Erg handig als je 2 of meerdere grafieken tegelijk op je scherm wilt krijgen. Met de TI 84 plus wou dat wel eens onduidelijk worden met al die dikke, dunne en stippellijntjes. Ook het tekenen van de grafiek zelf gebeurd een stuk vlotter dan met de TI 84 plus. Het grootste nadeel aan de grafieken is dat de functietabel steeds naast de grafiek gepropt wordt en niet toegankelijk is met 1 druk op de knop. Als alternatief ga ik meestal naar mijn rekenblad, selecteer daar de functie en vul een waarde in. Dit gaat vaak veel sneller mede dankzij de sneltoetsen en het werken met de tabbladen.


Notities

Bij de TI 84 plus was het maken van notities enkel mogelijk met een extra programma. In TI Nspire CX zit dit standaard ingebouwd. Het maken van notities gaat bovendien ook sneller door het aparte toetsenbordje onderaan de rekenmachine. Wat wel erg jammer is, is dat deze toetsen gewoon op alfabetische volgorde staan en niet in azerty of qwerty.


Technisch

De TI Nspire CX heeft een oplaadbare batterij. De batterij gaat ongeveer een maand mee. Dat is relatief kort in vergelijking met de TI 84 plus waarbij ik slechts om de 2 jaar de batterijen moest vervangen. Je kan de rekenmachine opladen via de computer, dit duurt echter wel erg lang (+5u). Je kan er ook voor kiezen een aparte kabel te bestellen zodat je de rekenmachine via een stopcontact kan opladen. Het voordeel aan de oplaadbare batterij is dat je steeds kunt voorspellen wanneer je batterij leeg zal zijn. Je komt dus nooit voor verassingen te staan !
Het kleurenscherm van de TI Nspire CX heeft een hoge resolutie en dit werkt erg aangenaam.


Waar op letten bij aanschaffen ?

De TI Nspire CX heeft t.o.v. de TI 84 plus bijna geen extra functies. Enkel het gebruiksgemak ligt veel hoger. Mag in je jouw school met een TI 84 plus werken, dan mag je waarschijnlijk ook werken met een TI Nspire CX. Let ook op dat je per ongeluk geen TI Nspire CX CAS koopt. Deze rekenmachine omvat dezelfde functies, maar kan daarnaast ook nog werken met onbekenden (bv. afgeleide bepalen van veeltermfunctie, matrix met onbekenden). Dit is meestal niet toegestaan op examens ! Zodra je de rekenmachine hebt aangeschaft raad ik zeker aan deze handleiding door te nemen: http://www.t3vlaanderen.be/fileadmin/media/cahiers/Basisvaardigheden_van_de_TI-84_met_de_TI-Nspire__cahier34_.pdf


Conclusie

De TI Nspire CX is zijn kleine meerprijs zeker waard. Bovendien ben je erg snel weg met alle functies. De voordelen van deze rekenmachine wegen sterk door t.o.v. de nadelen.

Score des avis 4.5 étoiles sur 5
4.5 / 5 étoiles
9/10

“De Rolls-Royce en Ferrari van de rekenmachines”

ingenieursstudent | Version: Avec CAS
 • Avantage :
  zeer gebruiksvriendelijk
 • Avantage :
  meest volledige CAS rekenmachine op zakformaat
 • Avantage :
  scherp kleurenscherm
 • Avantage :
  110 MB opslagruimte
 • Avantage :
  herlaadbare batterij
 • Inconvénient :
  kostprijs (eigenlijk ook pluspunt als je kijkt wat je voor die prijs krijgt)
Dit is gewoon dé rekenmachine voor iedereen die bijna dagdagelijks berekeningen moet uitvoeren!

De TI Nspire CX CAS is het paradepaardje van Texas Instruments (een gerenommeerde fabrikant op gebied van rekenmachines).
Nspire: de nieuwste en meest complete reeks rekenmachines van TI
CX: het toestel bezit een kleurenscherm
CAS (Computer Algebra System): het toestel kan naast numerieke, ook symbolische algebra en symbolische calculus uitvoeren

Voordien had ik een TI-84 plus die mij steeds zeer goed van dienst was. Maar eens ik meer complexe berekeningen moest uitvoeren, schoot de TI-84 te kort. Bij complexere berekeningen denk ik dan spontaan aan bijvoorbeeld afgeleiden, limieten, integralen, sommaties,...
Het is dan ook hier dat de TI-Nspire CX CAS meer dan duidelijk zijn kwaliteiten toont.

Om enkele van deze kwaliteiten op te sommen:
- uitvoeren van complexe berekeningen
- meest volledige en uitgebreide rekentoestel
- zeer uitgebreid aanbod aan inputkarakters (getallen, alfabet, grieks alfabet, wiskunde karakters,...)
- duidelijke en overzichtelijke weergave van de input via de 'wiskunde temptaties'
- importeren van afbeeldingen voor het visualiseren van wiskundige en natuurwetenschappelijke concepten
- grote gebruiksvriendelijkheid
- herlaadbare batterij
- kleurenscherm met backlit (zeer handig bij het plotten van curves)
- 110 MB opslaggeheugen
- ...

Sommige mensen zullen waarschijnlijk wat afgeschrikt zijn door de kostprijs, maar dit toestel is zijn prijs meer dan waard! De prijs-kwaliteit is dan ook meer dan aanvaardbaar. Daarenboven biedt de Rekenmachinestore van Coolblue een zeer goede prijs in vergelijking met andere winkels.

Als ingenieursstudent is wiskunde en berekeningen uitvoeren dagelijks een vast gegeven. Voordien gebruikte ik voor dergelijke complexe berekeningen een computerprogramma zoals bijvoorbeeld Maple. Met de TI-Nspire CX CAS heb ik dergelijke rekensoftware steeds op zak. Ik gebruikt het toestel dan ook dagelijks tijdens de lessen, maar ook bij het studeren zou ik hem niet meer kunnen missen!

Kortom, een absolute must en aanrader voor wiskundigen!

Een laatste opmerking die echter minder betrekking heeft op het toestel zelf, is de uitstekende dienstverlening van Coolbue. Ik heb het toestel op zondagavond om 19u45 besteld en op maandagmorgen om 8u werd het al geleverd. Dus amper 12u na het bestellen. En dit tijdens de eindejaarsfeesten! Chapeau Coolblue! Hier mogen veel webshops een voorbeeld aan nemen!

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“snelle levering en goede service”

elke | Version: Avec CAS
 • Avantage :
  service
 • Avantage :
  prijs
 • Avantage :
  uitgebreid assortiment
Dit rekenmachine is bijna nergens te krijgen. dankzij de rekenmachinestore toch snel in huis.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Een Hp-fanatic wordt verliefd op de ti-nspire cx”

Anonyme | Version: Sans CAS
 • Avantage :
  bedieningsgemak
 • Avantage :
  beeldscherm
 • Avantage :
  functies
 • Avantage :
  batterij
 • Avantage :
  tutorials op d Ti-webisite
Sinds 1976 een hp- fanatic en toch door de trial versie van de nspire cx ben ik verliefd geworden op de Ti-nspire. Beroepsmatig moet ik nogal veel berekeningen uitvoeren op wisselstroomkringen, zowel grafisch als numeriek. Ik heb het ook nooit zo gehad voor grafische rekenmachine, het was altijd zoeken naar de juiste toets. Het gebruiksgemak van de nieuwe Ti is een openbaring. Als newbie kun je in relatief korte tijd heel vlot overweg met deze machine. Vergelijkingen kun je invoeren alsof je ze op de pc intikt, heel vlot heel natuurlijk. Een functie tekenen, zijn eerste en tweede afgeleide in een drietal klikken uitgevoerd. De rolldown menu's maken dit juist mogelijk. Het scherm excellente kwaliteit, zelfs met behoorlijk wat lichtinval. Voor mij is dit een aanrader. Ti heeft mij na 36 jaar overtuigd.

Score des avis 4.2 étoiles sur 5
4.2 / 5 étoiles
8/10

“Nspire CX CAS”

Martin | Version: Avec CAS
 • Avantage :
  goede opties
 • Avantage :
  makkelijke besturing
 • Inconvénient :
  muisbesturing kan beter
Deze rekenmachine van Texas Instruments is een mooi apparaat! Ik stapte zelf over van een andere TI rekenmachine, deze overstap gaat moeiteloos.

De user interface van deze rekenmachine is heel even wennen maar na een avondje hiermee stoeien blijkt het hele systeem goed in elkaar te zitten.
Je kunt verschillende documenten aanmaken met hierin verschillende tabbladen. Zo kun je makkelijk schakelen tussen grafieken, rekenbladen en notities.
Er zitten nog meer functies op, deze heb ik echter nog niet gebruikt.

ook foto's kunnen op deze rekenmachine geplaatst worden. hierbij moet er wel gelet worden op de resolutie en leesbaarheid.Dit is vaak een puntje om op te letten.

je kunt met het touchpad ook met de muis het apparaat besturen. Persoonlijk vind ik het makkelijker om alles met de pijltjes te doen.

Score des avis 4.35 étoiles sur 5
4.35 / 5 étoiles
8/10

“Onwijs goede grafische rekenmachine met CAS!”

B. Hagens | Version: Avec CAS
 • Avantage :
  Veel mogelijkheden
 • Avantage :
  CAS
 • Avantage :
  Kleurenscherm
 • Avantage :
  Documenten via PC
 • Inconvénient :
  geen QWERTY-toetsenbord
Fantastische grafische rekenmachine voor hoger onderwijs. LET OP! I.v.m. CAS niet gebruiken bij middelbaar onderwijs. Er is eventueel ook een versie zonder CAS.

Rekenmachine heeft onwijs veel mogelijkheden. Hierdoor is het soms even zoeken hoe je alles kan uitvoeren. Algemene taken zijn uiteraard met sneltoetsen te activeren. Via het uitklapbaar menu zijn vele functies snel en makkelijk bereikbaar.

Met de bijgeleverde software is het mogelijk om via een computer documenten op de rekenmachine te plaatsen. Dit kan ook direct op het apparaat zelf, maar dit gaat moeizamer. Zeker wanneer je notities probeert te maken. Dit komt voornamelijk door het missen van een QWERTY-toetsenbord.

Na aanschaf vele complimenten gekregen over de functionaliteit van de Nspire en zie ik de rekenmachine steeds vaker verschijnen bij andere studenten. Tot heden nog geen enkele klacht gehoord.

Al met al, een echte aanrader. Een kleine studie in de gebruikshandleiding is wel vereist, maar na enkele keren "spelen" wordt het bijna kinderspel.

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“aanrader”

m bastiaansen | Version: Avec CAS
 • Avantage :
  Doet echt alles voor je, voor ieder vak nuttig
 • Avantage :
  Meest complete rekenmachine die je kunt vinden
 • Avantage :
  Ik sta versteld dat je deze nog mag gebruiken op het hbo
 • Inconvénient :
  Pdfjes en afbeeldingen zijn niet te lezen, je kan wel zelf dingen typen, ook word documenten zijn er niet ineens in te zetten.
Wauw, een openbaring, geen geklungel meer met waar de functies staan en dingen vinden, alles staat makkelijk in een menu onder de categorie, zoals kansrekening, algebra, differentieren, integreren.

Alleen moet je niet te veel verwachten van afbeeldingen erin zetten of pdfjes, dit is slecht leesbaar.

Het is even wennen ten opzichte van ti84 maar ik wil niet meer terug, ook de formules worden netjes ingevuld zodat je ook ziet of je het goed doet, delingenworden netjes als een breuk gezet enzovoort.


Je kan ook algebraïsche formules omzetten, eigenlijk alles wat je voor statistiek, natuurkunde, wiskunde, integreren, differentieren en de rest nodig hebt. Ook aparte scheikunde functies e.d. maar die heb ik nog nooit gebruikt.

Score des avis 3.85 étoiles sur 5
3.85 / 5 étoiles
7/10

“Goed”

Flo | Version: Avec CAS
 • Avantage :
  Je kan er heel veel mee
 • Avantage :
  Lichter dan een ti-84
 • Avantage :
  Software werkt goed
 • Inconvénient :
  Knopjes zitten niet allemaal even netjes.
 • Inconvénient :
  Handleiding is matig, veel zelfuitzoeken
Na een paar weken gebruik gemaakt te hebben van dit nieuwe speeltje toch maar even een review.

Rekenmachine zit boordevol functies. Zoveel dat je echt op youtube gaat zoeken of je het kan berekenen, voor jou doeleinde

Het grote voordeel is dat je bijvoorbeeld alle berekeningen die je maakt op een tentamen kan opslaan en kan meenemen naar een tentamen bespreking.

Score des avis 4.5 étoiles sur 5
4.5 / 5 étoiles
9/10

“Prima rekenmachintje”

Patrick | Version: Avec CAS
 • Avantage :
  Kleurenscherm
 • Avantage :
  Snelheid
 • Avantage :
  Oplaadbare Accu
 • Avantage :
  Incl. PC simulator
 • Inconvénient :
  Prijs
Deze calculator kan alles. Soms ff puzzelen hoe je sommige functies moet invoeren, maar met de hulp van de manual en you-tube kom je er wel uit. Eenmaal onder de knie is het een super apparaat en ben je van alle markten thuis.

Score des avis 4.6 étoiles sur 5
4.6 / 5 étoiles
9/10

“Ti nSpire CX CAS”

Depoortere Simon | Version: Avec CAS
 • Avantage :
  Display
 • Avantage :
  Complex
 • Avantage :
  Gebruiksvriendelijk
 • Inconvénient :
  Kostrpijs
De Ti-nSpire cx CAS is zeer gebruiksvriendelijk, indien u al vertrouwd was met het TI principe, is het niet moeilijk om van een TI 83, TI84+ over te schakelen naar dit toestel. (eigen ervaring)

Het is gewoon een kleine aanpassing naar snelheid van het invoeren van cijfers, functies omdat de knoppen anders gepositioneerd zijn ten opzichte van de TI 83. Het display is ook zeer goed leesbaar, indien u vanuit de computer formules, tekst op dit toestel wilt zetten. Het is ook een toestel die uitstekend kan gebruikt worden voor complexe berekeningen.

Als bachelor student energietechnologie sluit dit toestel zeer goed aan bij mijn studies.

Ook valt er op de service van Coolblue niets te zeggen. Had een toestel die niet functioneerde (productiefout) en de volgende dag kon ik al achter mijn nieuw toestel gaan in de winkel. Of zou het 1 dag extra geduurd hebben indien men het toestel zou opgestuurd hebben.

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,2 / 10 - 16.563 avis