View Coolblue in English? |
 • Panier
  Panier Produits frais.
  Votre panier est vide.
  Besoin d'aide ou des questions concernant votre commande ? Merci de prendre contact avec notre service client ou de visiter l'un de nos magasins

Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit Kenwood KDC-BT73DAB.
 • 5/5 étoiles
  9,6/10

  “Goede autoradio met veel mogelijkheden”

  Bob |
  • Avantage :
   Het aantal audioaansluitingen
  • Avantage :
   Bijgeleverde DAB+ antenne en microfoon
  • Avantage :
   Uiterlijk van het frontje
  • Avantage :
   Geluidskwaliteit
  • Avantage :
   Instelmogelijkheden
  • Inconvénient :
   DAB+ antenne moet op de voorruit worden bevestigd
  Ik heb deze autoradio gekocht vanwege de DAB+ ondersteuning, de vele aansluitmogelijkheden en de rustige uitstraling van het frontje. Waar veel andere autoradio's zijn voorzien van de nodige discoverlichting en knoppen heeft deze Kenwood een meer zakelijke uitstraling.

  Installatie
  De installatie van deze autoradio is iets meer werk vanwege de bijgeleverde microfoon en DAB+ antenne. De antenne moet worden bevestigd op de voorruit en moet contact maken met een metalen deel van de A-stijl van de auto. In de handleiding staat dit allemaal duidelijk uitgelegd en het is vrij simpel te doen zo lang je maar geen haast hebt.


  Aansluitingen / audiobronnen
  Aan de voorzijde van de radio zit de CD speler, AUX- en de eerste USB ingang. Allemaal netjes achter twee klepjes. Deze klepjes zitten niet in de weg en zijn gemakkelijk te openen en sluiten. Ook is bluetooth ingebouwd.
  Aan de achterzijde van de radio zit de tweede USB aansluiting aan een kabeltje, zodat deze bijvoorbeeld in het dashboardkastje kan worden geplaatst. Ook kunnen de bijgeleverde microfoon en DAB-antenne achteraan worden aangesloten, evenals natuurlijk de gewone AM/FM antenne. De radio heeft 3x tulp aansluitingen voor externe versterkers: voor, achter en sub.


  Knoppen
  Met de SRC knop kan de audiobron geselecteerd worden. De volumeknop is ook de knop waarmee door de menu's kan worden genavigeerd. De volumeknop zit stevig vast wat zeker niet altijd het geval is bij autoradio's. De kans dat je per ongeluk een menu opent is dus klein.
  Ook is er een aparte Bel-knop die meteen het menu opent met de recente gesprekken of het telefoonboek. Dit werkt erg makkelijk. Ook kan met deze knop een gesprek worden aangenomen of opgehangen.

  Verder zijn er de zoekknoppen (heen / terug) om van zender of track te wisselen. Er zijn verder geen aparte knoppen voor presets. Die kunnen benaderd worden via een menu. Het broertje van deze autoradio, de BT43DAB heeft deze knoppen wel, maar dat gaat wel iets ten koste van de rustige uitstraling van de radio.


  Instellingen
  De menu's zijn logisch ingedeeld en gemakkelijk te benaderen met de volumeknop. De radio beschikt over een groot aantal audioinstellingen. Dit gaat van een aantal standaard EQ-presets tot volledige controle over de EQ en speakers.
  Het koppelen van apparaten via bluetooth gaat erg simpel. Er kunnen meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn met de radio maar een telefoongesprek krijgt altijd automatisch voorrang.


  DAB+
  De radio beschikt over DAB+ waarmee zenders digitaal kunnen worden ontvangen. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en minder storing. De radio kan zelf soepel schakelen tussen FM en DAB+. De bijgeleverde DAB-antenne voldoet prima. Het is mogelijk om de antenne van de auto te vervangen voor een exemplaar met AM/FM én DAB+ ontvangst, dan is de bijgeleverde DAB+ antenne niet meer nodig. Ik heb dit zelf overigens niet gedaan.
 • 5/5 étoiles
  10/10

  “Perfect geluid!”

  Hanz |
  • Avantage :
   Goede, natuurlijke weergave van hoge en lage tonen
  • Avantage :
   Veel aansluitmogelijkheden
  • Avantage :
   Mooi ontwerp, niet teveel knopjes
  • Avantage :
   Volledig pakket met DAB antenne en microfoontje voor Bluetooth telefoneren
  • Inconvénient :
   Eigenlijk geen minpunten kunnen ontdekken...
  Voor Kenwood gekozen vanwege goede ervaringen in het verleden. En ook deze KDC-BT73DAB gooit weer hoge ogen! Prima, vol geluid, wat goed is in te stellen via het uitgebreide (maar niet ingewikkelde) menu. Ook in de cabrio (Mazda MX-5 uit 1994) klinkt het geluid erg goed terwijl veel autoradio's het zo half in de open lucht snel laten afweten qua hoge en (vooral) lage tonen. De twee USB aansluitingen werken perfect met een mini USB-stick aan de voorkant of zelfs via een 2.5 inch harddiskje in het handschoenkastje wat ik via de achterkant van de radio heb aangesloten. Wel even de stick of harddisk op FAT32 formatteren anders 'ziet' de Kenwood hem niet. Maar ook dat is terug te vinden in de duidelijke handleiding. Inbouwen was een eitje, kon gewoon de DIN aansluiting van de vorige radio gebruiken. Bluetooth weergave van telefoongesprek over de boxen is gewoon goed, de gesprekspartner aan de andere kant verstaat jou ook prima. Een regelrechte aanrader dus!
 • 4,5/5 étoiles
  9,2/10

  “1 woord: super!”

  Véronique |
  • Avantage :
   klank
  • Avantage :
   carkit
  • Avantage :
   opties
  Wat een geweldig toestel! En het feit dat ik het nog tijdens de 'blauwe dagen' heb kunnen op de kop tikken maakt deze aankoop eens zo zoet. Aan een kennis gevraagd om hem te installeren in de auto en hij doet alles wat hij moet doen. Koppelt onmiddellijk met mijn iphone waardoor ik mijn eigen muziek kan beluisteren in de auto (zowel met kabel als via bluetooth). Ook de ingebouwde carkit is een geweldige optie. Klinkt heel zuiver en ook aan de andere kant van de lijn ben ik goed verstaanbaar. Wat vooral opvalt, dus zowel met het bellen als met het afspelen van muziek: de zuiverheid! Ik heb meermaals de volumeknob hard open gedraaid en toch blijft de klank haarzuiver. Ook de verschillende kleurtjes van het display die je kunt instellen zijn superleuk, gewoon aanpassen aan je mood! Levering was ook zoals steeds prima in orde, dank je coolblue!
 • 4,5/5 étoiles
  9,2/10

  “uitstekende kwaliteit”

  Tom Aerts |
  • Avantage :
   goede geluidskwaliteit
  • Avantage :
   tal van aansluitingsmogelijkheden
  • Avantage :
   makkelijke bediening
  • Avantage :
   makkelijke installatie
  • Avantage :
   mooi uiterlijk
  het toestel voldoet aan mijn verwachtingen.
  makkelijk monteerbaar en een loepzuivere geluidskwaliteit.
  het geluid is niet enkel van uitstekende kwaliteit via aux, usb, cd of radio, maar ook via Bluetooth. hiermee is ook al direct duidelijk dat deze radio enorm veel aansluitingsmogelijkheden bezit.

  deze radio gaat ook luider dan mijn vorige radio(ook een kenwood).
  enkel via bluetooth gaat de muziek iets minder luid dan via bv aux. maar dit is niet meer dan normaal.

  ook het uiterlijk bevalt mij enorm. geen fragiele deeltjes en hij ziet er strak uit.
  de bediening is ook zeer makkelijk. na enkele minuten weet je al hoe alles werkt.

  kortom zeer tevreden
 • 4,5/5 étoiles
  9,2/10

  “Perfecte radio”

  Jan Willem |
  • Avantage :
   Gemakkelijke installatie
  • Avantage :
   Veel aansluit mogelijkheden
  • Avantage :
   Veel instel mogelijkheden
  • Avantage :
   Goed DAB+ bereik met meegeleverde antenne
  • Avantage :
   Firmware updatable
  • Inconvénient :
   Bijgeleverde DAB+ antenne moet op het raam
  • Inconvénient :
   Alleen snelstart gids bijgeleverd, uitgebreide handleiding alleen te downloaden.
  • Inconvénient :
   Radio moet gereset worden na elke firmware update
  Ik was op zoek naar een radio die alles in een had, Bluetooth Audio, Carkit, iPod/iPhone ondersteuning, USB aansluiting en als kers op de taart, DAB+. Dit was een van de weinige radio's van het 1 DIN-formaat die dit alles aan boord heeft.

  Installatie is een eitje als je ervaring hebt met het plaatsen van Auto radio's. Het wegwerken van de draden tbv de microfoon en het plaatsen van de DAB+ antenne is nog het meeste en lastigste werk. Maar dat is ook geheel afhankelijk van waar je deze wilt hebben en hoe de auto in elkaar zit.

  Toen ik de DAB+ antenne nog niet op het raam geplakt had tijdens de eerste test, had ik al direct bereik. Ik wilde eigenlijk een antenne splitter aanschaffen om de bestaande FM-antenne te splitsen naar DAB+ en FM, maar dat kost weer een hoop geld extra. Voorlopig dus de bijgeleverde antenne op t raam geplakt, het ging allemaal uitstekend. Het DAB+ bereik is (in de randstad) perfect, ik heb nog geen storingen of wegvallend signaal gehad, ook nog niet in tunnels.

  De functies en mogelijkheden van de radio zijn bijna eindeloos. Voor elke bron zowat kun je bijvoorbeeld het display anders configureren welke info er getoond moet worden. Je kunt zelfs de kleuren van het display en de knoppen ook afzonderlijk van elkaar instellen. De audiofielen kunnen ook hun hart ophalen, de instel mogelijkheden voor de speaker configuratie in je auto zijn ook gigantisch. Positionering, vertraging, etc. zijn allemaal in te stellen.

  Over de geluidskwaliteit kan ik niet goed oordelen, ik heb alleen voorin de auto speakers zitten. Ik vind zelf het geluid prima, het is zeker niet slechter dan mijn vorige (Sony) radio.

  Voor de iPod bediening kun je kiezen of je dit via de radio wilt doen, of op de iPod/iPhone zelf. Dit is tijdens het rijden (door de bijrijder ;-) ) en luisteren nog aan te passen.

  Bluetooth audio en telefoon bediening heb ik om eerlijk te zijn nog niet uitgebreid getest, maar het was erg gemakkelijk om mijn telefoon te koppelen.

  Ik heb de snelstartgids niet nodig gehad, voor mij werkte de radio redelijk intuïtief. Voor de wat meer geavanceerde bediening en configuratie heb je echt wel de uitgebreide handleiding nodig. Ik snap dat deze uit milieu overwegingen niet bijgeleverd wordt, maar dat vind ik eigenlijk wel een gemis.

  Het is mogelijk om de Firmware te updaten. Er zitten vijf "apparaten" in de radio die afzonderlijk geupdate kunnen worden, waaronder de Bluetooth-stack en de DAB+ ontvanger. Een groot nadeel vind ik dat na een firmware update de radio gereset moet worden, waardoor alle instellingen verdwenen zijn. Tip is dus om de radio direct volledig te updaten na de installatie. Hou er rekening mee dat dit soms wel 10 minuten kan duren per "apparaat".
 • 4,5/5 étoiles
  9,2/10

  “Wat een verschil een autoradio kan maken”

  Henry |
  Na jaren te hebben gereden met de standaard factory radio besloot ik dat het maar eens tijd werd voor een echte radio. En dan niet gewoon radio maar ook DAB, CD en uiteraard digitale tracks van de iPhone.
  Het was met name even werk om de actieve antenne te plaatsen op de voorruit maar prima te doen. Kabeltjes voor de externe microfoon weggewerkt en hoppa knallen.
  Wat een verschil maakt DAB! Geen ubercompressed audio van de ether maar gewoon perfect stereo geluid. Helder en zuiver zoals je thuis digitaal ook luistert. Vooral de ontvangstkwaliteit viel mee reuze mee aangezien DAB in Nederland wel een ondergeschoven kindje is. Bluetooth bellen en gebeld worden werkt prima. En zelfs Siri werkt via de speakers!
  Via een brodit houder met usb op de achterkant aangesloten en de telefoon wordt tijdens het rijden ook opgeladen.
  De unit heeft enige tijd nodig om op te starten maar is niet storend. Al met al een prima koop, perfect geluid en snel geleverd.
 • 5/5 étoiles
  10/10

  “Subliem zodra DAB+ functioneert”

  Bono |
  • Avantage :
   Super geluid
  • Avantage :
   Zeer goede carkit
  • Avantage :
   Veel instel mogelijkheden
  • Avantage :
   Kleur verlichting instelbaar
  • Avantage :
   Gedrag backlight schakelbaar met verlichting auto
  • Inconvénient :
   DAB functioneert nog niet zoals verwacht
  De KDC-BT73DAB bevalt me over het algemeen heel erg goed.
  Het geluid is in mijn Renault Megane Grand Tour uit 2004 met standaard speakers vol en gewoon perfect. Ook de Carkit functionaliteit is perfect te noemen. Na eerst een paar jaar een Parrot carkit gehad te hebben en voortdurend te horen kreeg dat ze me wel later een keer terug belden omdat ze niet konden verstaan krijg ik nu de opmerking: "Oh, zit je in de auto! Dat hoor ik helemaal niet!" Dus super!
  Een puntje van kritiek is de DAB. Nu weet ik niet of dit aan de radio/antenne/dekking ligt, maar in de regio's Eindhoven, Tilburg, Weert, Helmond, Sittard valt het me eigenlijk tegen (overigens nog geen andere regio bezocht). In deze gebieden kan ik niet alle zenders ontvangen. Soms kan ik wel de NPO zenders ontvangen, soms helemaal niets en soms alle zenders dus ook de commerciele zender. Maar nooit alleen de commerciele zender. Waarbij ik moet opmerken dat zodra ik ze kan ontvangen ik het geluid wederom perfect vind. Maar ik had verwacht dat DAB een landelijke dekking zou hebben, echter zo ervaar ik het nog niet.
  Voor de DAB problemen ben ik nog met Coolblue in gesprek om te achterhalen waar dit probleem vandaan komt.
 • 4,5/5 étoiles
  8,8/10

  “Perfect geluid.”

  Peter |
  • Avantage :
   geluidskwaliteit
  • Inconvénient :
   zie tekst
  Nu na 2 maanden testen het volgende.
  1. Perfect geluid.
  2. Digitale ontvangst valt af en toe weg.
  3. Omgeving Heemskerk en Beverwijk geen digitale ontvangst.
  4. mp3 afspelen via usb front geen probleem ondervonden.
  5. SAMSUNG tab 2 tablet aangesloten via usb back. Dit werkt niet omdat deze te veel stroom trekt zodat de radio heel vreemd gaat doen. Alles begint te knipperen en alleen de cd speler doet het dan nog.
  6. De audio ingang front had van mij wel wat gevoeliger gemogen.
  Wanneer ik deze gebruik met mijn tablet samen moet ik de volumeknop best ver open zetten van allebei.
  Ondanks deze kleine problemen ben ik uiterst tevreden.
 • 5/5 étoiles
  9,6/10

  “geweldige radio, met top ontvangst, Bluetooth en kleuren”

  Frank |
  • Avantage :
   Super dab+ ontvangst
  • Avantage :
   perfecte Bluetooth carkit
  • Avantage :
   mooi uiterlijk door instelbare kleuren
  • Avantage :
   na wennen, makkelijke bediening met multi functie knop
  • Inconvénient :
   afneembare frontje laat beetje lastig los
  • Inconvénient :
   Grote kabel boom ( waarschijnlijk bij alle radio's met zoveel mogelijkheden)
  Na een vlekkeloze aankoop en levering binnen 24! uur, deze radio ingebouwd in de auto van mijn vrouw, die zzp'er is, belangrijk was een storingsvrije ontvangst en goede Bluetooth functionaliteit. Bonus zijn de gade kleuren die je zelf kunt kiezen voor display en toetsen en de perfecte bediening van de smartphone qua muziek en nummers!
 • 5/5 étoiles
  10/10

  “'Ik heb 'm zelf ook. Sterker nog, ik heb er zelfs twee!”

  Jeroen |
  • Avantage :
   Strak design
  • Avantage :
   Kwaliteit
  • Avantage :
   Functies
  • Inconvénient :
   Instabiele verbinding iPhone
  Dit is mijn tweede Kenwood KDC-BT73DAB. 'Lekkere reclame is dat, dat je een nieuwe moet kopen'. Een jaar geleden heb ik de eerste Kenwood geïnstalleerd in een auto en inmiddels heb ik een tweede auto gekocht en daar gelijk dezelfde Kenwood in gezet. Ik heb dus al aardig wat ervaring met deze autoradio.
  Ik heb ze allebei zelf geïnstalleerd en dat was goed te doen. Ik ben bovengemiddeld handig (al zeg ik het zelf), dat wel, maar anders zou het ook goed te doen moeten zijn met de duidelijke instructies. Maar, zoals eigenlijk altijd: als je niet zeker van je zaak bent: laat het dan doen. Dat scheelt je een ochtend werk en kan schade aan je interieur en radio voorkomen.
  Ik was ruim een jaar geleden op zoek naar een autoradio met Bluetooth, CD-speler, digitale radio (DAB+), afneembaar front en een mooi design. Veel autoradio's zijn vooral ontworpen voor jongeren die net een eerste auto hebben of zo. En hoewel ik daar eigenlijk ook onder val, vind ik ze zelf te druk met knopjes en lichtjes, wat ik niet netjes/mooi vind. Dit model heeft echter niet meer knoppen dan nodig en is verder strak ontworpen. Onder meer door het klepje over de CD-speler en het klepje over de 3.5mm-jack en USB aansluiting aan de voorzijde. Of je hem mooi vindt of niet, is verder natuurlijk je eigen smaak, maar ik wilde het toch even gezegd hebben. Verder zijn er relatief weinig autoradio's die ook aan al mijn andere eisen voldeed. Tegenwoordig hebben maar weinig autoradio's een CD-speler, wat ik toch wel een gemis vind. Het meeste heb ik inmiddels op mijn telefoon staan, dus dat kan ik afspelen via de Bluetooth-verbinding (ideaal!), maar als anderen in mijn auto rijden, vinden zij het wel prettig om een CD af te spelen. Ik vind het zelf trouwens ook fijn om wat CD's achter de hand te houden, maar dat doet er verder niet toe.
  Dit model kun je ook kopen zonder DAB+. Dat scheelt een paar tientjes, dus ik heb dat ook overwogen. Daarbij was ik bang dat het betere geluidskwaliteit teniet zou worden gedaan door de hogere leeftijd van mijn auto en daarmee mijn speakers. De auto is namelijk van een paar jaar na de eeuwwisseling. Toch maar de knoop doorgehakt om die extra investering te doen, ook omdat ik dacht dat over een aantal jaar misschien FM zou verdwijnen, zoals dat ook in andere landen staat te gebeuren/is gebeurd. En ik moet zeggen, ik merkte echte verschil! 'Merkte' ja, want ik luister nu natuurlijk niet meer via de gewone FM ontvanger met deze radio, dus ik krijg de lagere kwaliteit niet meer mee. Daarnaast krijg je echt een flink aantal extra zenders. Mijn favoriet: Sky Radio X-mas. Die kun je vanaf november ongeveer ontvangen. Lekker onafgebroken (ze hebben zelfs nog geen reclame, maar dat kan natuurlijk veranderen als iedereen deze Kenwood koopt en de luistercijfers oplopen) kerstliederen luisteren!
  Het enige wat ik merk is dat als iemand met een iPhone (5 of 6, dat weet ik niet zeker, maar ik geloof dat het een iPhone 6 is) in de auto rijdt, de Bluetooth-verbinding af en toe wegvalt. Dan loopt het gesprek niet meer via de handsfree set in de autoradio. De bestuurder hoort dan niks meer en de beller aan de andere kant van de lijn hoort de bestuurder alleen via de microfoon van de iPhone zelf. De autoradio herpakt zich dan vanzelf, maar ideaal is anders natuurlijk. Ik denk dat het aan de iPhone ligt, ik lijk er zelf geen last van te hebben (Android, HTC One M8).
  Ik ben verder dus uiterst tevreden en raad iedereen dit model aan. Je kunt er veel mee (Bluetooth om zowel te bellen als muziek te luisteren, 2x USB, FM (maar dat gebruik je toch niet meer door:) DAB+, 3.5mm jack en CD). Er zijn geen echte minpunten, al zou ik wel uitzoeken waar het verbindingsprobleem met de iPhone aan zou liggen als je overweegt dit model te kopen en zelf een (nieuw(er)e) iPhone hebt. Misschien kan het opgelost worden met een simpele update. Het heeft mij er in ieder geval niet van weerhouden deze autoradio nogmaals te kopen.
Donnez votre avis
Help anderen en maak kans op €100,-