The website is in French. Would you rather see it in English?Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit Turtle Beach Ear Force Z60 DTS.
Roi des avis de la semaine 22
Score des avis 3.8 étoiles sur 5
3.8 / 5 étoiles
7/10

“Een geweldige headset met maar een paar dingetjes...”

Justin van Son |
 • Avantage :
  Héérlijk comforttabel
 • Avantage :
  Volume van de andere persoon apart te regelen van het normale volume met de geluidskaart
 • Avantage :
  Goede microfoon
 • Avantage :
  Fijne geluidscontroller
 • Inconvénient :
  Ik had regelmatig problemen met de stabiliteit van de verbinding
 • Inconvénient :
  Plastic design en plastic geluidscontroller
 • Inconvénient :
  Even denken... De lange naam misschien?
 • Inconvénient :
  Ik mis 'm :(
Inleiding:

Ik heb de Z60 destijds gekocht omdat ik toe was aan een upgrade. Hiervoor gebruikte ik namelijk een 20 jaar oude koptelefoon waarvan ik het merk al niet meer weet. Echter, inmiddels heb ik de headset niet meer! Na vrijwel één jaar is door eigen schuld (met de bureaustoel over de kabel heen rijden) de kabel kapot gegaan. Hierdoor had ik nog maar aan een kant geluid wat natuurlijk niet prettig is. Van de toffe medewerkers bij Coolblue kreeg ik een waardebon van €100,- (destijds de waarde van de headset) en mocht ik een nieuwe uitzoeken. Helaas was deze headset uit het assortiment gegaan en kon ik hem niet opnieuw kiezen. Als vervanging ben ik dus voor een Kingston Hyper X Cloud II gegaan, die ik nu nog steeds met volle tevredenheid gebruik. Nu was ik vandaag even door mijn bestellingslijst aan het kijken, en tot mijn verbazing was de headset weer beschikbaar! Vandaar de aanleiding om deze review te schrijven. Helaas kan ik niet alle onderwerpen die U misschien wilt lezen benoemen, omdat ik mij simpelweg niet meer herinner wat ik ervan vond. Ik heb helaas ook geen foto's. Desondanks hoop ik dat U graag deze review (met veel plezier) leest! Veel leesplezier!

Comfort:

Ik herinner mij de Z60 als een uiterst comfortabele headset die ik veel op heb gehad. Mijn oren pasten perfect in de oorschelpen van de Z60! Verder vond ik het ook fijn dat de oorschelpen van stof waren, in plaats van leer. Let wel op!: Probeer indien mogelijk lederen oorschelpen en stoffen oorschelpen naast elkaar uit zodat U kunt beslissen wat U het prettigst vindt. In stoffen oorschelpen kunnen gemakkelijk dingen zoals haar blijven zitten, maar in lederen oorschelpen zweten uw oren sneller.

Geluidskwaliteit:

Voor zover ik het mij kan herinneren was de geluidskwaliteit prima en had je de leuke aanwezigheid van een 7.1 Surround Sound feature, waarmee je precies wist uit welke hoek welk schot kwam!

Het bedieningskastje (de geluidscontroller):

Het kastje is gemaakt van best goedkoop plastic, wat ik zelf niet zo mooi vind op een headset van deze prijs. Wat ik wel erg fijn vond was dat ik het volume van bijvoorbeeld Skype apart kon regelen van het computervolume. Dit is handiger dan U misschien denkt, zeker als uw vrienden hun microfoon vaak te hard of juist te zacht hebben staan! Verder was hier natuurlijk het normale volume te regelen, en kon de microfoon ook uitgezet (gemuted) worden. Hier zat ook het knopje om de 7.1 Surround Sound modus te activeren. Verder zat hier ook een knopje om tussen verschillende modi te wisselen, namelijk: Games, Films en Muziek. Het geluid wordt dan aangepast op basis van de modus waar de headset op staat. Het was ook erg prettig dat de kabel uit het kastje te verwijderen was, zodat de headset ook met bijvoorbeeld een mobiele telefoon gebruikt kan worden. Veel headsets met USB hebben dit tegenwoordig, maar het is dan ook erg prettig.

De kabel:

Ik heb, zoals U in de inleiding kon lezen, slechte ervaringen met de kabel. De kabel was niet erg lang, en daardoor was het lastig de headset te gebruiken als ik in mijn PlaySeat aan het racen was. Verder is deze dus ook kapot gegaan. Ik heb de kabel van mijn Hyper X Cloud II headset hetzelfde behandeld, en deze is naar 1 jaar en 7 maanden nog steeds niet kapot. Let wel dat die kabel ''braded'' is, dus met een laagje stof eromheen steviger gemaakt.

Stabiliteitsproblemen:

Ik had vaak dat als ik iets in mijn geluidsinstellingen van Windows veranderde dat ik dan de hele headset opnieuw moest aansluiten op mijn PC en dat is natuurlijk erg irritant. Ik weet niet meer zeker wat hiervoor zorgde, maar deze problemen heb ik niet ondervonden met mijn Hyper X Cloud II. Wees dus wel gewaarschuwd! Ik weet niet of dit voor iedere Z60 telt namelijk.

Conclusie:

Dit was een prima headset waar ik érg blij mee was. Het is jammer dat de kabel kapot is gegaan (door eigen schuld) , en dat ik problemen had met de stabiliteit, maar als U daarmee kunt leven raad ik deze headset van harte aan!

Hartelijk bedankt voor het lezen en ik hoop van harte dat ik U met uw keuze geholpen heb!

Score des avis 4.4 étoiles sur 5
4.4 / 5 étoiles
8/10

“Top product!!”

Tibor |
 • Avantage :
  7.1 DTS, klinkt lekker
 • Avantage :
  Lange kabel
 • Avantage :
  Afneembare mic
 • Avantage :
  Zit lekker, ook na lange tijd.
 • Avantage :
  Voelt stevig
 • Inconvénient :
  Draad is strak gevouwen waardoor er vouwen in zitten. Verder lijkt deze wel stevig.
 • Inconvénient :
  Niet draadloos
Allereerst waarvoor is de Turtle Beach Z60, bedoeld, in principe alleen de PC en MAC.

Ik heb hem geprobeerd op de PC, met de 7.1 DTS ervaring, zowel muziek, film en gaming.
Nu dat ik dit review tik, luister ik muziek via youtube en dit klinkt erg lekker.

GAMEN:
Het gamen met deze headset heb ik geprobeerd met COD AW, en dit is echt erg goed, het klinkt alsof je er midden in staat.
Wel moet ik zeggen, dat wat je in de meeste reviews terugleest over de mid en hoge tonen, dat dit klopt.
Deze mid en hoge tonen zijn soms net "even" te zwak.

MUZIEK:
Klinkt erg goed maar alleen met DFX, naar mijn mening. *DFX zie onderaan.

Bass is goed, maar kan wat zwaardere naar mijn mening, maar ik hou dan ook van bass.
Op de setting "muziek", lijken de mid en hoge tonen er iets beter uit te komen, maar wel iets wat dof.

FILMS:
Ik heb deze geprobeerd met dawn of the planet of the apes, het begin stuk met het jagen op de herten. Dit klinkt echt of je er tussen loopt. De achtergrond geluiden maken het zelfs bij de derde keer kijken, weer spannend en indrukwekkend.
In de setting "films", ook hier vind ik de bass wat laag en hier merk je dat de stemmen van personen soms wat verder klinken als verwacht.

Comfort:
Zit lekker, ook naar langere tijd, geen pijn aan oren, de kussens zijn ook vrij groot.
De padding op de hoofdsteun mocht van mij iets dikker, maar is niet erg vervelend.

Design:
Ja dit is afhankelijk van iedereens mening, maar zelf vind ik deze niet erg spannend.

Gebruiksgemak:
Aansluiten en hij werkt.
Maar wil je dat hij goed werkt raad ik dit aan:
DFX audio enchancer: (http://www.fxsound.com/dfx/)
Deze zorgt ervoor dat je de bass, fidelity, ambiance, surround en volume kan aanpassen. Je kan het volume een stuk opkrikken, maar ik zou hier wel mee oppassen omdat je anders mogelijk de boxjes opblaast.
De bass is hiermee te verhogen en door fidelity te verhogen, komen de stemmen er wat beter uit.
Niet om dit product te verkopen, maar dit is de enige welke ik kon vinden wat hielp.

Al met al, vind ik de headset in combi met DFX een aanrader!.
Ook als stereo headset via de jackplug zonder de "externe" geluidskaart, is dit een goede headset.

Voor een uitgebreid review zie tweakers.

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“De perfecte headset met 7.1 surround”

RemcoJ |
 • Avantage :
  Goed geluid
 • Avantage :
  Goede microfoon
 • Avantage :
  Ruisonderdrukking
 • Avantage :
  Sound Control Unit
 • Avantage :
  Afscherming van omgevingsgeluiden
 • Inconvénient :
  Niet kunnen verstellen van je eigen stem die je terug hoort
Review over de Turtle Beach Ear Force Z60 DTS

Om helemaal bij het begin te beginnen:
-Het pakketje van Coolblue
Gister besteld en vandaag al in huis, wauw wat een service! Ook was de headset goed ingepakt met luchtkussens, op deze manier kon er niets mee gebeuren.

- Uiterlijk / inhoud van de verpakte Turtle Beach:
Dat ik mijn pakketje van Coolblue uitpakte viel mijn oog meteen op de mooie doos van de Turtle Beach. Een stukje wat het product aantrekkelijk maakt en een goede uitstraling geeft.
De inhoud van het doosje ziet er als volgt uit (zie ook de fotoÂ’s):
- Bovenin de doos ligt de microfoon samen met de gebruikelijke
boekjes (garantie, Quick start e.c.t.) en stikkers.
- Onderin de doos vind je de headset zelf samen met de Sound
Control Unit.

- De Turtle Beach zelf
Als je de Turtle Beach voor de eerste keer in handen hebt merk je meteen dat het een stukje kwaliteit is. Vergeleken met andere headsets voelt deze stevig aan. De headset is ook zeer licht in gewicht waardoor hij ook erg lekker op je hoofd zit. De oorkussens zijn gemaakt van zachte stof en ze zijn groot genoeg zodat ze over heel je oren heen vallen (zie fotoÂ’s). Omgevingsgeluiden vallen je dus niet lastig met deze headset, wat heel prettig is bij bijvoorbeeld gamen. Wat ook fijn is aan deze Turtle Beach is dat je beide oorschelpen een kwartslag kan draaien (zie fotoÂ’s), zo is hij dus ook makkelijk weg te leggen onder bijvoorbeeld je monitor

-Ervaring/testen:
Na mijn bestelling te hebben ontvangen ben ik deze meteen gaan testen. Ik moet zeggen: wat een top ding zeg! Op alle vlakken ben ik tevreden!

-Geluid: Het geluid dat uit deze headset komt met de 7.1 surround is echt geweldig! Bij shooters hoor je precies waar je vijand loopt. Loopt je vijand achter je dan hoor je hem ook daadwerkelijk achter je en wil je bijna omdraaien op je bureaustoel. Er zit een goede bass in het geluid en de mid/hi tonen zijn ook goed. Sommige mensen zeggen dat de bass wat dof klinkt, maar daar merk ik niets van (?) Het geluid is goed af te stemmen op dat gene wat je uitvoert op je computer, hier kom ik zo op terug.

-Microfoon: De microfoon met ruisonderdrukking is een perfecte toevoeging voor deze headset. Door de ruisonderdrukking kunnen mijn vrienden mij duidelijk verstaan zonder enig geruis. De stem is helder en goed verstaanbaar. Het fijne is ook dat je de microfoon kan verwijderen van de headset. Als je de Sound Control Unit er dan ook tussen uit haalt hou je een kabel met een 3.5 mm mini-jack over en kun je dus ook muziek luisteren op bijvoorbeeld: mobiel, tablet e.c.t.
Dit is fijn ten opzichte van andere headsets die bijna allemaal een vaste voeding nodig hebben om deze te kunnen gebruiken.
Verder is de microfoon makkelijk verstelbaar en dus makkelijk te richten naar je mond.

-Sound Control Unit
De Sound Control Unit heeft een paar handige functies (zie foto):
- Mute-stand, om je microfoon uit te zetten.
- Een monitor functie om jezelf te kunnen horen als je praat.
- Chat-geluid (skype, teamview e.c.t) en game-geluid kunnen apart bediend worden.
- 3 verschillende modes: Game, Film en Muziek. Voor optimaal geluid tijdens deze categorieën. Je hoeft niet perse een van deze modes te gebruiken, want je hebt ook een Uit-stand. Wat ook belangrijk is voor de meeste mensen: er zit geen ruis in het geluid doordat deze Unit er tussen zit.

-Draagcomfort
Door de zachte stof op de headset zit deze aangenaam op het hoofd. Na 3 uur gamen geen zweetoren en ook geen hoofdpijn. Zo licht dat je af en toe vergeet dat je een headset op hebt. Verder is hij gemakkelijk af te stellen, zodat hij op iedere hoofd goed zit. Ook zit deze Turtle Beach niet strak om het hoofd. Bij andere headsets die ik heb gehad leek het net of je hoofd samengeperst werd. Bij deze zeker niet het geval!

-Installatie
Hier kan ik heel kort over zijn:
USB -> Computer -> En klaar ben je! In de Quick Start Guide staan nog een paar stappen om je geluid te optimaliseren. Binnen 2 minuten kon ik deze headset gebruiken. Je hebt ook geen software nodig. De drivers van de headset installeert hij automatisch als je de headset voor de eerste keer inplugd, makkelijker kan niet.

Conclusie:
Ik ben zeer tevreden met mijn aankoop! Voor mijn gebruik (gaming en films) is deze Turtle Beach meer dan perfect. Goed geluid, een goede microfoon en zit heerlijk! Kortom: Top ding!
Zeker geen spijt, een echte aanrader!

Score des avis 4.4 étoiles sur 5
4.4 / 5 étoiles
8/10

“Een geweldig apparaat”

Patrick huyzentruyt |
Ik was een tijdje op zoek naar een goede hoofdtelefoon, na lang zoeken had ik gevonden wat ik zocht maar ik koop prijsbewust, vandaar mijn keuze bij coolblue, over de hoofdtelefoon jan ik zeggen dat dit voldoet aan mijn verwachtingen, het kan gebruikt worden voor een chat een game als een film de geluidskwaliteid overtreft alle verwachtingen...gewoon een aanrader.

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Goed geluid maar soms lastig in te stellen”

Stijn Veroude |
 • Avantage :
  Goed geluid
 • Inconvénient :
  Soms lastig in te stellen met windows 10(Skype, TS en discord)
Lastig aan te krijgen met windows 10. Als het eenmaal goed werkt heb je wel heel meel geluid. Verder was de 'hardheid'voor mij een dag wennen doordat ik hiervoor een heel zachte headset heb.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Comfortabele headset”

Valerie Vonck |
 • Avantage :
  prijs / kwaliteits verhouding
 • Avantage :
  comfortabel
 • Avantage :
  compatibel
Ik heb voor het uitvoeren van mijn job dagelijks een headset nodig.
Ik was op zoek naar een comfortabele headset.
De headset sluit zeer goed en het geluid is héél goed.
Is compatibel met macOs, Windows, Linux,
De hoofdtelefoon gaat zéér luid.

Score des avis 4.4 étoiles sur 5
4.4 / 5 étoiles
8/10

“Lekker gamen zonder afgeleid te worden”

Jos van Gilst |
 • Avantage :
  Mooi geluid
 • Avantage :
  Goede handleiding voor microfoon
 • Avantage :
  Microfoon klinkt goed
 • Inconvénient :
  Zit iets te strak om de oren
Deze headset is zeker een aanrader, mooi 7.1 surround geluid.
Je hoort niks om je heen zodra je de headset op hebt zodat je je volledig kunt focussen op je game/film/werk

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“geweldig!”

kevin smink |
 • Avantage :
  mooi geluid
 • Avantage :
  kleine prijs
 • Avantage :
  stoer uiterlijk
 • Avantage :
  handig ook te gebruiken voor andere apparaten zoals je telefoon
 • Inconvénient :
  volgens mij zijn al mijn vrienden jaloers op deze geweldige headset
Deze koptelefoon heeft een geweldig geluid, handig mee te nemen voor in b.v je telefoon en net zo makkelijk weer aan te koppelen op je computer. Het 7.1 surround sound geeft een geweldig geluid en je hoort daadwerkelijk alles scherp!

Score des avis 4.6 étoiles sur 5
4.6 / 5 étoiles
9/10

“Super fijne headset”

Mart Latijnhouwers |
 • Avantage :
  Geluidskwaliteit
 • Avantage :
  Surround sound control unit
 • Avantage :
  Geen software nodig
Erg fijne headset! Vooral goed om mee te gamen, maar ook erg goede geluidskwaliteit en bass voor het luisteren van bijvoorbeeld muziek! De Surround sound control unit die erbij zit is ook erg handig! De headset is makkelijk te gebruiken en het is vrij eenvoudig om alles in te stellen.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Het is een top aankoop.”

stefan ditmeijer |
 • Avantage :
  Zit lekker
 • Avantage :
  Goed geluid
 • Avantage :
  Snel in gebruik
 • Inconvénient :
  Nog geen nadelen ondervonden
Het bevalt me prima hij is lekker snel in gebruik USB erin en hij werkt. Top aankoop

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,1 / 10 - 12.525 avis