The website is in French. Would you rather see it in English?Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit Dremel 4000 + set d'accessoires de 65 pièces.
Score des avis 2.8 étoiles sur 5
2.8 / 5 étoiles
5/10

“Veel geblaat maar weinig wol.”

Bartian | Dans la version: Kit d'accessoires de 128 pièces
 • Avantage :
  Compact
 • Avantage :
  Licht
 • Avantage :
  Laat een as draaien, zoals beloofd
 • Avantage :
  Graveren gaat goed met de flexibele as
 • Inconvénient :
  Frezen in hout gaat niet netjes
 • Inconvénient :
  Veel overbodige/onbruikbare hulpstukken
 • Inconvénient :
  De 128 bitjes zijn voor de helft identieke schuurbandjes, en verder dingen waar je net niks mee kunt
 • Inconvénient :
  Pretentieuze naam voor
Hoewel het apparaat voor graveren erg geschikt is, mede door de flexibele as, doet het de andere dingen die het zou moeten kunnen erg slecht.
Frezen gaat, zelfs met een mal, slordig op zijn best. Het is (met freesopzetstuk) moeilijk te controleren en het mes duwt zichzelf gemakkelijk met de draairichting mee je werkstuk in. Uit de losse pols werken kan zeker niet. Het freesopzetstuk is gammel en alleen bij de grootste diepte enigszins stabiel, maar dan nog zit er speling in. Je kunt nog beter beitels en gutsen gebruiken.
De schuurbandjes en -schijfjes werken wel goed, maar zijn alleen bruikbaar bij heel weinig toeren en heel kleine werkstukken. Is het werkstuk groter dan een paar centimeter gaat het niet lukken om het vlak te krijgen, en bij meer toeren ben je voor je het door hebt te veel massa kwijt.
De slijpschijven hebben een te kleine diameter om veel te kunnen. Het eind van een buis afslijpen gaat wel, maar niet meer dan een paar centimeter want dan komt het apparaat tegen de buis aan. Hierdoor moet je de schijf schuin houden, waardoor het gemakkelijk verkeerd gaat. Wil je serieus metaal slijpen heb je echt een haakse slijper nodig.
Polijsten heb ik nog niet gedaan, maar dat zal bij kleine objecten wel goed gaan schat ik in, evenals boren mits je hem recht kunt houden.

Omdat NERGENS te vinden is wat er allemaal in deze set zit, waardoor ik voor €159 heb misgegokt, zal ik hier maar doen wat Dremel zelf vertikt:


Flexibele as - Erg praktisch bij graveren! - bruikbaar

Detailhandgreep - Vooral handig bij boren - bruikbaar

Bewerkingsplatform - Om het apparaat op een bepaalde afstand te houden, of i.c.m. de niet meegeleverde Dremel bankschroef de dremel te fixeren - bruikbaar

Haaks hulpstuk - Om in hoekjes te komen of het opzetstuk haaks te zetten - voor specifieke dingen bruikbaar

Freesopzetstuk - Om de frees loodrecht op het object te houden, maar is daar veel te gammel voor - waardeloos

Lijn- en cirkelfrees - Nog niet gebruikt, maar ga ik ook niet doen. Ook gammel, lijkt niet betrouwbaar - onbruikbaar

Aluminium koffer - Om alles op te bergen. Leuk idee, maar de la is niet dicht te klikken dus gaat open als hij schuin staat of je ermee loopt. Verder ligt alles ontzettend inefficiënt opgeborgen in vormen in een schuimmat, waardoor het wel heel blijft maar er haast niks in past. - ruimteverspilling, puur voor de show

Handleiding waar alleen het apparaat, de hulpstukken en veiligheid worden behandeld, maar niet de opzetstukken. Daarover wordt niets uitgelegd, zelfs niet welke opspandoorns voor welke dingen gebruikt dienen te worden. Er staat ook nergens een naam/artikelnummmer op, dus je moet voor sommige dingen googlen om uit te vinden waar ze voor zijn en hoe je ze gebruikt. De opspandoorns worden ook niet uitgelegd. Hoe de schuurschijfjes bevestigd dienen te worden en met welke opspandoorn is me nog steeds niet duidelijk.

10 fijne schuurbandjes (geen korrelgrootte aangegeven) met diameter 15 mm
10 grove schuurbandjes 15 mm
10 fijne schuurbandjes circa 10 mm
10 grove schuurbandjes circa 10 mm
15 schuurschijfjes circa 20 mm korrel 180
15 schuurschijfjes circa 20 mm korrel 240
2 opspandoorns voor schuurbandjes
72 totaal

1 spiraalfrees 3,2 mm
1 tegelfrees 3,2 mm
2 totaal

20 slijpschijfjes circa 25 mm
3 metaalslijpschijfjes 38 mm
2 pvc-slijpschijfjes 38 mm
25 totaal

1 minikuipje polijstpasta (te weinig om echt nuttig te zijn)
4 polijstschijfjes circa 25 mm
8 polijstschijfjes circa 14 mm
1 kwastje dat bij de polijstdingen zat dus zal wel voor polijsten zijn
14 totaal

1 metaalboortje 3,2 mm
1 freesje met ronde kop circa 2,5/3 mm
2 totaal

4 slijpschijfjes 24? mm
1 conische slijptol 2,5?-1,5? mm
1 conische slijptol 4?-2? mm
1 cilindrische slijptol 11/12 mm
1 slijptol 11/12 mm
8 totaal

1 opspandoorn SC402
1 opspandoorn 401 met schroefdraad voor polijstkoppen? en schuurdingen? Uitleg ontbreekt
1 opspandoorn 402 voor dezelfde dingen maar dan anders?
1 spantang
4 totaal

= totaal 127. Is die laatste de dremel zelf of mis ik de opspandoorn van de schuurbandjes?Al met al bevat deze set vooral heel veel overbodige of onduidelijke dingen. De accessoires zijn te divers om voor iedereen nuttig te zijn, maar van elk type is er weer veel te weinig diversiteit om voor de specialist bruikbaar te zijn. Denk dus vooral niet dat je met 128 accessoires wel een eind komt, want je gaat sowieso dingen bij moeten kopen als je er echt iets mee wil kunnen.
Van de hulpstukken is een groot deel gewoon onbruikbaar, dus trap ook daar vooral niet in.

Mijn conclusie is dat je er beter aan doet het apparaat en de accessoires die je gaat gebruiken los te kopen.
Het klinkt aantrekkelijk om een set te kopen met allerlei hulpstukken en accessoires, maar uiteindelijk is het bijna alleen maar show en heb je er alsnog weinig aan. Het apparaat zelf is prima, maar deze set is gewoon puur pretentie en absoluut geen goede koop!

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Dremel 4000, de moeite waard?.”

Frank | Dans la version: Kit d'accessoires de 128 pièces
Na jaren de Dremel van de buurman gebruikt te hebben werd het hoog tijd om er zelf een aan te schaffen. Een dremel is typisch een stuk gereedschap wat je meer gaat gebruiken zodra je er een bezit.

Hierbij viel mijn oog op de Dremel 4000. Omdat ik nogal wat metaalbewerking doe, sprak het extra vermogen mij wel aan. De platinum edition bevat tevens een doos vol accesoires. Accesoires welke los vaak vrij prijzig zijn. Daarnaast is alles ondergebracht in een koffer wat ik persoonlijk een pre vind omdat dit rondslingeren van gereedschap en hulpstukken beperkt.

Bij het openen van de doos valt meteen de opbergkoffer op. Een gedegen koffer met metalen sluitingen. In de bovenzijnde kan men de dremel kwijt samen met een verlengstuk wat hem als een hangmotor te gebruiken maakt. Daarbij tevens een freeshulpstuk en een soort handvat wat de dremel een soort "pen"greep geeft.

In de lade kan je de hulpstukken kwijt in een tweetal doosjes. Tevens bevinden zich daar een hulpstuk om de dremel een routerfunktie te geven en een freeshulpstuk om nette rechte lijnen en cirkels te frezen.

Ik ben iemand die wel de handleiding leest. Die valt tegen. Het nederlandse deel bevat de bekende amerkaanse veiligheidmaatregelen en vrij nutteloze mededelingen zoals dat het apparaat op 220 volt netstroom werkt. Er staan tekeningen in van de opzet en hulpstukken maar waar ze voor dienen moet je een beetje uit de tekeningen halen. Dit staat namelijk niet omschreven.

Dan de losse opzetstukken. Dit zijn er veel en ook nog eens nuttig. Van dingen die je veel gebruikt zijn er ook meer te vinden. Ik heb besloten de opzetstukken niet in de daarvoorbestemde doosjes te deponeren. De opzetstukken hebben een functie en daarbij een kleurcode. Die staan niet op de doosjes. Ik heb ze dus in het wel kleurgecodeerde zakje laten zitten.

Dan het apparaat zelf. Het ligt prettig in de hand en voelt solide aan. Ondanks het feit dat het groter is dan de voorgaande modellen is het apparaat goed handelbaar. Eventueel zou men ook het verlengstuk kunnen gebruiken welke veel smaller is en zeker bij bv fijn graveerwerk een betere controle kan geven.

Op hout gaf het apparaat geen krimp. Schuren en graveren was geen probleem. Om het apparaat echt te testen heb ik deze losgelaten op een 5mm dikke rvs plaat. Ook dit bleek geen probleem. Het schuurde met gemak het staal weg. Hier komt dan ook zeker de traploze toereninstelling van pas. Zelfs met staal schuur je snel teveel weg.

Het doorslijpen van ijzer was geen probleem. Met een van de hulpstukken is de dremel om te vormen tot een haakse slijper. Zeker makkelijk als je op lastige plekken moet werken.

Al met al een nuttig en degelijk apparaat wat zeker vaker gebruikt gaat worden.

voor en nadelen:

- matige handleiding,
- matige mogelijkheden je accesoires overzichtelijk op te bergen.

+ kracht ter beschikking op afroep
+ veel accesoires
+ veel hulpstukken
+ ondanks formaat, goed te hanteren.

Score des avis 4.2 étoiles sur 5
4.2 / 5 étoiles
8/10

“lijkt goed spul”

hobbyman | Dans la version: Kit d'accessoires de 128 pièces
 • Inconvénient :
  Er mist een handzaam overzicht van de onderdelen (afbeelding) met productnummers in combinatie met de functiewaar het voor gebuikt kan worden.
 • Inconvénient :
  Al gebruikt om staal te zagen en het gaat vlot maar de schijf warmt heel snel, liever laten koelen
fraai aantal van delen en een mooie koffer...
Nu , na een paar keer gebruiken, op lang termijn uittesten...

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Beste vriend van een doehetzelver”

Benoit Thome | Dans la version: Kit d'accessoires de 128 pièces
 • Avantage :
  Goed in de hand
 • Avantage :
  Praktisch om fijn werk uit te voeren.
 • Avantage :
  Goede prijs kwaliteit
 • Avantage :
  Beste vriend van een doehetzelver.
 • Inconvénient :
  Accessoires moeilijk te vinden in de winkels
 • Inconvénient :
  Sommige accessoires duur en snel versleten
 • Inconvénient :
  Geen deftige uitleg waarvoor accessoires dienen.
Aangenaam om te gebruiken, en multifunctioneel.

Score des avis 4.65 étoiles sur 5
4.65 / 5 étoiles
9/10

“Dit had ik al langer in mijn bezit moeten hebben !”

Marcel Claus | Dans la version: Kit d'accessoires de 128 pièces
 • Avantage :
  Stevige koffer om alles netjes in op te bergen
Gewoon fantastisch om miniwerkjes uit te voeren.

Score des avis 4.2 étoiles sur 5
4.2 / 5 étoiles
8/10

“super toestel met veel accessiores”

Tom De Peuter | Dans la version: Kit d'accessoires de 128 pièces
 • Avantage :
  krachtig
 • Avantage :
  multifunctioneel
 • Avantage :
  veel accessiores
 • Avantage :
  veel opzetstukken ,mogelijkheden
 • Inconvénient :
  accessiores zijn duur
 • Inconvénient :
  opbergkoffer heeft lade te kort
Ik heb het toestel aangekocht om lasnaden in poutrels bij te slijpen ,
het toestel heeft geen probleem met het zwaardere werk ,

Enkel : accessiores bijkopen is wel aan de dure kant

Score des avis 4.2 étoiles sur 5
4.2 / 5 étoiles
8/10

“Prima tool”

Frans | Dans la version: Kit d'accessoires de 128 pièces
 • Avantage :
  handzaam
 • Avantage :
  genoeg hulpstukken
 • Avantage :
  koffer
 • Inconvénient :
  te kleine koffer
Het is een prima tool. Capaciteit is ruim voldoende.
De bijgeleverde hulpstukken komen vast van pas. Een koffer is leuk. maar had hem een paar cm hoger gemaakt. het is maar net aan om alles er in te krijgen.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Klein van formaat, maar über groot in (klus)daad.”

Frank Ullersma | Dans la version: Kit d'accessoires de 128 pièces
 • Avantage :
  Traploos toeren instelbaar
 • Avantage :
  De hulpstukken
 • Avantage :
  De flexibele verlengstuk
 • Avantage :
  Het gewicht
 • Avantage :
  De krachtige motor
 • Inconvénient :
  De lade van de koffer
Ik heb 'm nu een maand, en gebruik hem voor de (hout)hobby. Maar wat een genot om er mee te werken. Ik heb er spijt van dat ik er te lang mee heb gewacht om hem aan te schaffen. De mogelijkheden zijn bijna grenseloos, ongeacht waar je hem voor gebruikt. Voor mij is dat hout, maar metaal was ook geen probleem! Het fijne is dat hij traploos in te stellen is, dus dat betekent voor elke klus een instelling op maat! En dat met de vele accessoires&inzet bitjes die verkrijgbaar zijn. Kortom de Dremel is voor mij zijn gewicht in goud waard!!

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Het voelt alsof ik niet meer alleen ben in mijn atelier!”

Debbie | Dans la version: Kit d'accessoires de 128 pièces
Met de Dremel heb ik genoeg aan mijn eigen twee handen.
Hij is snel en handig, en zelfs het geluid klinkt heerlijk in mijn atelier! :)
Als een kind in een snoepjeswinkel, zo blij ben ik sinds de dag dat hij me gezelschap houdt!

Score des avis 3.65 étoiles sur 5
3.65 / 5 étoiles
7/10

“Knutselen niet klussen”

CowboyHenk | Dans la version: Kit d'accessoires de 128 pièces
 • Avantage :
  Handig
 • Avantage :
  Veelzijdig
 • Avantage :
  Fijn werk
 • Inconvénient :
  Niet voor zware klussen
 • Inconvénient :
  Meegeleverde tools
Mooi materiaal voor licht en fijn werk. Hier ga je geen grote oppervlaktes mee afschuren of dikke buizen doorsnijden.
Het is een knutsel-apparaat voor fijn werk.
De probleem met de meegeleverde accessoires is dat ze nooit precies zijn wat je zoekt: op een of andere manier moet je toch weer iets anders bijkopen en blijf je met tientallen nutteloze spullen zitten... Maar al bij al wel tevreden met mijn aankoop.

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,1 / 10 - 12.966 avis