The website is in French. Would you rather see it in English?Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit i-gotU GT-120 Récepteur Tracker GPS de voyage USB .
Roi des avis de la semaine 41
Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Prima apparaat, met extra info voor mac-gebruik”

Arthur |
Review

Inhoud verpakking
De i-gotU GT-120 wordt geleverd in een compacte blisterverpakking. Het doosje doet een beetje denken aan een DVD-doosje. Het bevat het apparaat zelf, een mini-CD een een USB verbindingskabeltje. De verpakking staat vol met wervende teksten en schemaatjes, maar er is verder geen handleiding op of in de verpakking te vinden. Die moet je van de mini-CD halen.

1e indruk
Het apparaatje is erg compact. In vergelijking met de andere apparaten die ik heb overwogen (Amod AGL 3080 SiRF Star III GPS Photo Tracker, ATP PhotoFinder Mini) is het kastje klein (hxbxd: 47x31x16mm inclusief de blauwe rubber bescherming).
Het kastje heeft een opening om een koordje doorheen te halen (zoals je ook vaak bij mobieltjes ziet) om 'm aan een sleutelbos of iets dergelijks te hangen (koordje ontbreekt). Ook heeft het blauwe rubber beschermhoesje twee gleufjes aan de achterzijde waardoor je 'm bijvoorbeeld aan de draagband (maximaal 25 mm breed) van je fotocamera kan hangen.
Het aansluitkabeltje heeft aan een zijde een gewone USB-aansluiting voor op de computer. De andere zijde van het kabeltje wordt onderop het apparaat aangesloten. Deze aansluiting is volgens mij niet erg gangbaar. Indien je het kabeltje kwijt raakt ben ik bang dat je niet zomaar een vervangende kabel zal vinden.

Installatie
Ik gebruik bij voorkeur mijn mac, maar moest toch ook even een oude Windows PC erbij pakken om de i-gotU in te stellen. De bijgeleverde software werkt alleen onder Windows.
De site van i-gotU leverancier MobileAction vermeldt dat dit op te lossen is door Windows te installeren op de mac (via VMware, Parallels of BootCamp) . Behalve dat dit een wel heel omslachtige oplossing is, lost het een ander probleem niet op. De mini-CD kan niet in de meeste Apples worden gestoken omdat de CD-speler in een Apple (met uitzondering van de de Mac-Pro) geen lade heeft waarin je het kleine schijfje op de goede plek kan leggen. Gevolg is dat je echt een Windows PC nodig hebt om het apparaat in gebruik te nemen.
De geboden software installeert snel en makkelijk al oogt het wel wat ouderwets. Ik heb de software alleen gebruikt om de i-gotU in te stellen (log interval etc.) en dat gaat gemakkelijk.
Zoals gezegd wilde ik het apparaat gebruiken op mijn mac. Ik gebruik voor mijn fotocollectie iPhoto en zocht een oplossing voor het ontbreken van software in de verpakking. Die heb ik gevonden in twee programma's die ook elders op deze site genoemd worden. Ik heb echter nog wel het een en ander uit moeten zoeken en wil dat hier beschrijven voor anderen die hier ook overwegen het apparaat te kopen.
Ten eerste moet je de log-gegevens uit de i-gotU halen. Hiervoor heb ik het gratis programma igotu2gpx gedownload. Let op! Als je gaat Googelen kom je dit programma in een grafische- en in een command-promt versie tegen. Voor het gemak heb ik uiteraard gelijk de eerste versie gedownload. Het programma maakt contact met het apparaat en slaat de gegevens op een zelf te bepalen plek op de mac in een bestandje op.
Vervolgens moeten de GPS-gegevens aan je foto's gekoppeld worden. Hiervoor heb ik twee methoden gevonden.
De eerste -zoals gehanteerd bij de meeste geo-taggig software zoals het gratis verkrijgbare GPSPhotoLinker- moet je eerst je foto's van je camera ergens op je computer opslaan. Vervolgens verrijk je de EXIF-gegevens in de foto-bestanden en importeer je de foto's in iPhoto. Als je de foto's eerst importeert in iPhoto is het bij deze methode niet meer mogelijk de EXIF-gegevens aan te passen.
De tweede methode kwam ik tegen bij het programma HoudaGeo (gratis proberen, licentie US$ 30,-). Hierbij kan je de foto's -behalve via methode 1- ook gelijk importeren in iPhoto of Aperture en daarna alsnog de geo-informatie toevoegen. Voor zo'n ? 20,- levert dit programma mij veel gebruiksgemak.

Gebruik
In het dagelijks gebruik is het apparaat niet erg gecompliceerd. Druk 1,5 seconde op de enige knop van het apparaat, het blauwe lampje knippert en het apparaat staat aan. Als de plaats bepaald is en er gegevens gelogd worden knipperen beide lampjes af en toe en als je 'm uit wil zetten is weer 1,5 seconde de knop indrukken genoeg. De rode led knippert nog een keer en het apparaat is uit.

Concusie
Apparaat: prima, zeker goed betaalbaar.
Meegeleverde software: Prima voor een Windows PC. Er zijn nog wel wat extra inspanningen nodig voor het gebruik met een mac.
Beoordeling: 4 sterren, vanwege het extra werk om 'm op de mac te gebruiken.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Zeer tevreden”

Wouter Cappelle |
 • Avantage :
  Prijs/kwaliteit
 • Avantage :
  Snelheid van gps ontvangst
 • Avantage :
  Batterijduur
 • Inconvénient :
  Zichtbaarheidledjes bij zonlicht
 • Inconvénient :
  Een duidelijk on/off knop was beter geweest
 • Inconvénient :
  Niet 100% nauwkeurig
Ik heb de I-gotU GT-120 nu enkele weken in mijn bezit, ik ben er tot nu toe zeer tevreden van. De nauwkeurigheid is niet 100% maar ik vraag mij af of dit ook wel nodig is. Groot nadeel is de manier van in en uitschakelen + de zichtbaarheid van de ledjes. Wanneer ik het toestel gebruik, steek ik het gewoon in de tas van mijn fototoestel en leg het pas 's avonds terug af. De foto importeren, gps logging, ..... is echt kinderspel.
Foto's op Google Earth plaatsen is nu letterlijk kinderspel.

Supertoestel

Voor mij een 8,5/10

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Fijn apparaat, goeie software”

Mark Stapper |
Heb deze GPS logger aangeschaft om mijn fietstochten bij te kunnen houden en vakantiefoto's te "geotaggen".
Daarnaast wilde ik dit apparaat gaan gebruiken i.c.m. navigatie software op mijn laptop.
De prijs viel mij ontzettend mee, niet duurder dan een "gewone" GPS ontvanger!

Gebruik:
Het gebruik van dit apparaat is erg eenvoudig: Opladen, knop 1,5 seconden ingedrukt houden en taggen maar.
Het apparaat beschikt over twee status LEDs, een rode en een blauwe.
Bij het aanzetten gaat het blauwe lampje eenmalig branden, en bij het uitzetten het rode.
Als het apparaat aan staat knippert het blauwe lampje om de paar seconden.
Indien er een GPS locatie opgeslagen wordt knipperen beide lampjes twee keer achter elkaar.
Zodra de betekenis van de knipperende LEDs bekend is werkt het apparaat erg eenvoudig.
Wel is het belangrijk om na het aanzetten van het apparaat te wachten tot deze de eerste keer een locatie opgeslagen heeft (beide LEDs dubbel geknippert hebben). De eerste plaatsbepaling kan erg lang duren als u bijvoorbeeld in een rijdende auto het apparaat pas aanzet.
De twee LEDs zitten in het apparaat weggewerkt achter half doorzichtig wit plastic. Hierdoor zijn ze op een zonnige dag lastig te zien.

Ook bij bewolkt weer in de stad (gebruikt in Rotterdam, Den Haag en Dublin) is de locatiebepaling vrij nauwkeurig. Wel komt het soms voor dat in bossen en in sommige delen van de stad een kleine afwijking te zien is (1/2 meter) waardoor het lijkt alsof de GPS logger door een gebouw gevlogen is. Deze afwijkingen komen echter niet heel vaak voor en zijn nooit heel erg groot.

Software:
Bijgelevert is het pakket @Trip PC suite. Dit pakket is ook gratis te downloaden bij http://www.a-trip.com/download. Met deze software kun u uw "trips" opleuken met foto's en delen via de website van @Trip met vrienden, familie en de rest van de wereld.
De software is erg gebruiksvriendelijk. De meest gebruikte functies zijn in een stap-voor stap wizard uit te voeren.
U kunt met deze software uw GPS tracks bekijken en bewerken, foto's geotaggen, tracks exporteren (o.a. naar gpx formaat) en de instellingen voor uw GPS logger wijzigen (tracking interval etc.)
Verder is er een apart programma dat bedoelt is voor het analyseren van sportprestaties op basis van GPS tracks. Hierin kunt u onder andere grafieken van Hoogte/Tijd, Snelheid/Tijd en combinaties hiervan bestuderen.

Het exporteren naar .gpx formaat ging bij mij niet gelijk goed. De .gpx file gebruikte in de GPS-coordinaten komma's i.p.v. punten als decimaal teken. Dit is per definitie FOUT! Na binnen windows mijn decimaalteken op punt in te stellen werkte het exporteren naar .gpx wel naar behoren. Dit heb ik gemeld aan de makers van @trip. Hier heb ik nog geen reactie op.

Voordelen:
- klein formaat
- eenvoudig gebruik
- uitgebreid en gebruiksvriendelijk software pakket
- sport analyser
- geotagging van foto's

Nadelen:
- Eerste GPS fix kan lang duren indien in beweging
- status LEDs zijn in fel daglicht slecht zichtbaar
- exporteren van .gpx files werkt niet goed met nederlandse landinstellingen

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Werkt perfect - deels op Mac”

P. de Geus |
 • Avantage :
  Batterijduur
 • Avantage :
  Grootte
 • Avantage :
  Gebruiksgemak
 • Inconvénient :
  Onduidelijke LEDs
 • Inconvénient :
  Niet volledig Mac compatibel
Vorige week dit apparaatje gekocht en dit weekend kunnen uitproberen tijdens het klimmen in Duitsland.

Het opladen ging prima en was de eerste keer na een aantal uren voltooid. Na het aanzetten knipperen de LEDs af en aan, wat het soms wat moeilijk maakt de status af te lezen. Het is in elk geval duidelijk dat het apparaatje aan staat.

Tijdens het klimmen heeft de i-gotU twee dagen aangestaan, waarna de batterij nog niet uitgeput was. Positief puntje. Na thuiskomst heb ik 'm op mijn Mac aangesloten. Zoals bekend kon deze hier niet veel mee, dus is Windows opgestart en de bijbehorende software gedownload.

De software is simpel en biedt leuke mogelijkheden om de opgenomen data te publiseren. De track wordt uigestippeld en er kunnen foto's worden toegevoegd, die tijdens het afspelen van de route getoond worden.

Waar het mij eigenlijk om ging was echter het geotaggen van mijn genomen foto's. Hiervoor heb ik Windows gesloten en met behulp van de gratis software 'igotu2gpx' (voor Mac en Linux) een GPX bestand uit de i-gotU gelezen en op mijn Mac opgeslagen.

Vervolgens kon ik met behulp van het eveneens gratis GPSPhotoLinker simpel de foto's getaggen aan de hand van het GPX bestand. Enkele foto's werden niet juist herkend, maar dit was op een nette manier handmatig te corrigeren. Deze software biedt veel handige functionaliteit om het taggen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Bij gebruik van iPhoto is het goed te onthouden eerst de foto's handmatig van je toestel af te halen, te taggen en ze vervolgens pas te importeren in iPhoto. Importeer je direct, dan is het niet meer mogelijk de geotags toe te voegen.

Al met al werkte het apparaat zelf prima en kon ik goed uit de voeten met de gratis Mac software. Komende weken gaat ie mee naar Inda & Nepal om alle foto's te voorzien van een plekje op de kaart.

Score des avis 3 étoiles sur 5
3 / 5 étoiles
6/10

“mooi !!!”

patrick |
 • Avantage :
  design
 • Avantage :
  formaat
 • Avantage :
  software
 • Inconvénient :
  led lichtjes zijn niet goed zichtbaar bij helder weer
 • Inconvénient :
  geen standaard USB aansluiting aan receiver zijde
Dit kliene toestelletje ziet er goed uit, heeft een beschermend hoesje en zou ook spatwaterdicht zijn (dit laatste niet getest).

De meegeleverde software is beter dan een andere GPS logger die ik had maar de versie op de website is recenter dan degene die meegeleverd is op de (mini) cd.

Het loggen werkt vrij precies en het is ook in te stellen om de hoeveel seconden er gelogd dient te worden. Het is bovendien ook mogelijk om een waypoint in te stellen door zelf eens kort op de (enige) knop te drukken.

Het aanzetten of afzetten van het toestel gebeurt door langer (1.5 sec) op de knop te drukken waarna een blauwe (aan) of rode (uit) led zal branden. Deze leds zijn echter moeilijk zichtbaar bij helder weer.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Had ik eerder moeten doen!”

Geboers |
Ik maak graag een toerrit met de motor en fotografeer dan onderweg wat ik tegen kom. Op deze manier krijg je dan ook heel veel foto's. Na een paar ritten ben je vergeten, waar heb ik die foto toch gemaakt? I-Got U is dan het perfecte antwoord. In een hand om draai de software op mijn laptop met xp geinstalleerd. Mooie layout van de software en heel makkelijk in gebruik.Overigens als je help aanklikt kom je op een overzichtelijke site waarop alles nogmaals haarfijn in het Nederlands wordt uitgelegd. Als je dan je foto's naar je computer overzet kan je ze met een muisklik laten geotaggen en je vergeet nooit meer waar je die foto gemaakt hebt. De coordinaten die bij je foto hoort zijn ook terug te vinden met een rechter muisklik en eigenschappen aanklikt. Fijn voor je vrienden weten die ook waar je uit gehangen hebt. Ik gebruik Picasa om mijn foto's te beheren en tot mijn verassing is het niet meer nodig om in dit programma te geotaggen. I-Got U heeft dit al voor je gedaan. Hou je van fietsen, hardlopen of een andere sport waarbij je graag wilt weten hoe ver heb ik nu gefietst of gelopen I-Got U heeft hiervoor een leuk software programma bijgeleverd om al deze gegevens in bij te houden. De batterij capiciteit is ruim voldoende voor een dag rijden. Voor mij is dit spatwater dichte en kleine I-Got U perfect. Het doet wat het moet doen en heel makkelijk in gebruik.

Score des avis 3.4 étoiles sur 5
3.4 / 5 étoiles
6/10

“handig en compacte gps logger.”

Walter Wuyten |
 • Avantage :
  compact
 • Avantage :
  laag gewicht
 • Avantage :
  lange autonomie
 • Inconvénient :
  werkt niet op een Mac
 • Inconvénient :
  routes moeten via pc gereset of gewist worden
Gebruikt om onze 2 katers te kunnen tracken en hun actieradius in kaart te brengen. In dichte bebossing soms gebrek aan gps signaal, verder zeer goede logging.
Zèèr jammer dat de software niet compatibel is met Mac....Men kan een gratis programma downloaden maar de functies werken niet allemaal...
Handig om de afgelegde routes te kunnen bekijken op google earth..
Prijs kwaliteit zit goed.

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Doet wat hij moet doen”

Steffan Baas |
 • Avantage :
  klein
 • Avantage :
  licht
 • Avantage :
  gebruiks vriedelijk
 • Avantage :
  handig
 • Inconvénient :
  vreemde stekker aan USB kabel
Deze GPS tracker doet precies wat hij moet doen.
Hij is makkelijk te bedienen, makkelijk aan te sluiten en makkelijk uit te lezen.

Het apparaat is veel kleiner als ik had verwacht maar voldoet zeker aan alle eisen.

Aanrader.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Mijn i-gotU”

gaetan |
Mijn hobby is zoeken met een metaaldetector en heb de i-gotu aangeschaft om te zien hoe ik op de velden heb gezocht en welk stuk nog te zoeken en ben heel blij met de werking ervan.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Klein maar Krachtig !!”

Clark Jacobs |
 • Avantage :
  Klein
 • Avantage :
  Krachtig
 • Avantage :
  Betrouwbaar
 • Avantage :
  Goede duidelijke software.
 • Inconvénient :
  Geen enkele
Dit apparaatje is een echte Goliath tussen de dwergen :-)
Ik heb dit GPSje net een weekend in gebruik en gelijk erg tevreden.
Wat ik kolossaal vind van dit kleine ding dat hij zelfs blijft functioneren in mijn vestzak echt grandioos.
Eindelijk een perfect apparaatje dat uitstekend werkt en wat erg belangrijk is....je kunt erop vertrouwen!
Wat ook erg fijn is dat de leveringen door de Shops goed en snel geregeld worden, mijn komplimenten hiervoor.
Ik heb reeds geregeld diverse artikelen besteld en erg tevreden over de snelle leveringen.

Een tevreden klant.

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,1 / 10 - 12.540 avis