The website is in French. Would you rather see it in English?


Avis sur Fellowes PrivaScreen ¿cran 15,6 pouces pour ordinateur portable

PrivaScreen ¿cran 15,6 pouces
  • Score des avis 2 étoiles sur 5
    2 / 5 étoiles
    4/10
  • 2 avis
49,99
49,99
Livraison indisponible

Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit Fellowes PrivaScreen ¿cran 15,6 pouces pour ordinateur portable.
Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Goede privacy t.o.v. een paar kleinere nadelen”

Glenn Verbruggen |
  • Avantage :
    Eenvoudig te installeren
  • Avantage :
    Duidelijke instructies
  • Avantage :
    Voldoende soepel
  • Inconvénient :
    Inkijkhoek ligt vele breder dan wat de specs beweren
  • Inconvénient :
    Je maakt makkelijk krassen op de filter
  • Inconvénient :
    Geen blackout van het scherm
De verpakking:
Product zit goed verpakt in een kartonnen map. Binnenin zit het nog eens extra beschermd en bevat het een beschermingsfolie. De instructies zijn bijgeleverd en voldoende duidelijk.

Duurzaamheid:
De filter op zich is onvoldoende duurzaam bij gebruik op een laptop waar je regelmatig een presentatie wil met geven. Hiermee bedoel ik dat je de filter er regelmatig moet afhalen. Door onvoorzichtig de filter op een tafel te leggen en te verschuiven komen er snel krassen op. Gelukkig genoeg zie je deze krassen niet bij gebruik. Doch eventueel vuil of stof door statische lading dat blijft kleven is storend. Je krijg een vuile indruk van je scherm. Het zou goed zijn moest de filter makkelijk te ontladen zijn ofzo. Geen idee hoe dat makkelijk kan.

Als je hem laat zitten op en laptop kan ik ook aanraden je toetsenbord te bedekken bij het sluiten van de top lid. Zo voorkom je ook krassen of afdrukken van je toetsen.

Kwaliteit:
Het lijkt mij sterk materiaal en toch buigzaam. Het buigzame is handig bij het verwijderen en plaatsen van de filter. De soepelheid zorgt er ook voor dat hij niet makkelijk stuk kan gaan. Het is namelijk toch wel stevig materiaal dat bij overdreven verkeerd gebruik kan breken.

Pasvorm:
Meten is weten!!!! Is heb online recenties gevonden waar men beweerde dat de filter te groot was. Ik denk eerder dat het scherm net wat kleiner is dan werd beweerd. In mijn geval is mijn scherm 1 mm in diameter groter dan de filter. Dus meet goed na. De maat van de filter is exact zoals in de specs beschreven. Je kan proberen de filter te verkleinen met een super scherm snij machine, maar ik zou dit niet doen. Kans op beschadiging of breken van de filter is groot.

Werking:
Ik heb de filter gekocht nadat ik dit had gezien bij een collega. Deze had een 14 inch laptop. Hierop werd het scherm echt wel zwart van onder een kleine kijkhoek. Ikzelf heb een 15 inch toestel en was eerst een beetje teleurgesteld. Gezien het scherm groter is wordt de verhouding -afstand tot scherm / kijkhoek - ook anders. M.a.w. hoe groter het scherm hoe minder privacy er kan gegeven worden.

Belangrijke bevindingen:
De filter zorgt voor een lager contrast van uw scherm. Hiermee bedoel ik dat het donkerder wordt. Dit is even aanpassen. Dit kan zowel een voordeel zijn maar ook een nadeel. Voor iemand die graag met een zeer hoge helderheid werkt zal dit storend zijn, doch voor iemand die last heeft van ogen, hoofpijn etc zal dit een verademing zijn. Duurderde toestellen met een hoge lichtopbrengst zullen minder impact geven dan een goedkoper toestel met een lage lichtopbrengs.

Ook belangrijk om te weten is dat bij een hoge lichtopbrengs de filter minder goed werkt en het scherm beter leesbaar wordt vanuit alle hoeken. Wat logisch is gezien de technologie.

Ik stel voor dat je eerst even paar dagen met een helderheid van 50% werkt om zeker van te zijn dat je er gewoon kan aan geraken.

Werken in de zon:
Dit heb ik spijtig genoeg nog niet kunnen testen gezien het geweldige weer in ons landje. Indien iemand hier wat meer over kan zeggen, hoor ik het graag.

Dus: het scherm wordt niet helemaal zwart, je kan nog randen en vormen opmaken maar de tekst is niet meer leesbaar. Foto's e.d. zijn ook niet te herkennen. Doch kan me wel opmaken of je op Facebook zit. Komt door de typische layout van de website die je nog kan onderscheiden.

Conclusie:
Als je 100% privacy wil op een 15 inch scherm raad ik dit product niet aan. Als je niet wil dat er iemand stiekem zit mee te lezen over je schouder, zoals op de trein of op je bureau of tijdens een meeting is dit absoluut een aanrader.

Score des avis 0 étoiles sur 5
0 / 5 étoiles
0/10

“Matige afscherming”

Remco Witteveen |
  • Avantage :
    Goed verpakt
  • Avantage :
    Voldoende plakkers voor montage
  • Inconvénient :
    Toch nog een vrij brede kijkhoek, ik heb betere gezien
  • Inconvénient :
    Blijft niet altijd goed zitten
Iemand die naast je zit kan nog steeds meelezen. Met de vorige had ik dat niet

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,2 / 10 - 16.563 avis