The website is in French. Would you rather see it in English?Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Bon produit”

Eric TOUSSAINT | En version: + Station de nettoyage & étui luxe
 • Avantage :
  Joli design
 • Avantage :
  Finition de fabrication
 • Avantage :
  Robustesse
 • Inconvénient :
  Qualité de rasage
 • Inconvénient :
  Légère irritation après rasage
Je suis revenu chez Braun après quelques années chez Panasonic. Qualité de rasage pas tout à fait égale mais je garde espoir dans la durée.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Rasage parfait”

Michael Cromphaut | En version: + Station de nettoyage & étui luxe
Rasage de près. Silencieux. Glisse sur la peau

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Il faut l'essayer pour le croire.”

josé Mirioni | En version: + Station de nettoyage
 • Avantage :
  qualité du rasage
c'est le sommet de la gamme Braun.
Et en plus il est beau.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“je le recommande les yeux fermés”

schoumaker stephane | En version: + Station de nettoyage & étui luxe
 • Avantage :
  silencieux
 • Avantage :
  rasage parfait
 • Avantage :
  très bonne prise en main
 • Inconvénient :
  aucun
après plus de 7 ans avec un braun série 7, je me suis décidé à passer à un braun série 9 et là que dire.. un autre monde, silencieux, très bonne prise en main, léger et le rasage est parfait, même après une barbe de 3 jours. à acheter les yeux fermés il est parfait.

Score des avis 4.2 étoiles sur 5
4.2 / 5 étoiles
8/10

“Rapide et autonettoyant”

Stephane Maquet | En version: + Station de nettoyage & étui luxe
 • Avantage :
  Vitesse de rasage
 • Avantage :
  nettoyage automatique
 • Inconvénient :
  câble débranché pour raser
Très content d'avoir changer mon rasoir après autant d'année.
Ce série 9 est rapide et le nettoyage automatique (même si il faudra acheter des consommables chez Braun) est genial. Seule ombre au tableau, on ne peut plus se raser avec le cable de recharge branché. Donc, le jour où il est vide, le rasage ne sera pas possible avant de l'avoir rechargé.

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“commaime un peut chair.”

Fernando De Araujo | En version: + Station de nettoyage & étui luxe
 • Avantage :
  silencieux
 • Avantage :
  economique
Parce que c est eficaz.

Vous avez lu tous les avis disponibles dans votre langue pour Braun Series 9 9291CC.

Score des avis 4.4 étoiles sur 5
4.4 / 5 étoiles
8/10

“Prijzig maar gerechtvaardigd. Kwalitatief en hoogstaand.”

Mark Joon | En version: + Station de nettoyage & étui luxe
 • Avantage :
  Scheerresultaat overtuigend
 • Avantage :
  Afwerking dik in orde
 • Avantage :
  Reinigingsstation is effectief
 • Avantage :
  Complete (reis-)set
 • Inconvénient :
  Reinigingsstation niet makkelijk mee op reis te nemen
 • Inconvénient :
  Trimmer onhandig
 • Inconvénient :
  Trekt soms (gevoelige huid)
Mijn review. Alleen lezen als je uiterst kritisch bent, net als ik. :-)
Ik wilde een scheerapparaat die kon tippen aan dat van een mes.

1. Waarom ik tot aanschaf over ben gegaan op een scheerapparaat van (nu) ruim €300,00 euro:
Ik ben al sinds het puberen bezig met een scheermes. Elke week weer minimaal 2 keer. Douchen, scheerschuim, scheren, afspoelen, drogen, lotion, blegh..

Vorig jaar besloot ik om hier een punt achter te zetten en kocht ik een Braun Cooltec met reinigingsstation. Erg fijn aan dat apparaat was het koelende element wat daadwerkelijk voor verkoeling zorgde. Helaas had het niet het scheerresultaat dat ik gewend was van mijn Gilette scheermesjes. In tegendeel, het apparaat trok haren uit m'n gezicht als een soort straf. Met een bloedende en geirriteerde huid tot gevolg. Naast dat, was het niet altijd even glad en moest ik vaak over dezelfde plek heen en weer. Ik besloot toen om het apparaat weg te doen en weer ouderwets mijn scheermesjes te gaan gebruiken.

Tot dat ik deze maand in de verleiding kwam om het nog eens te proberen. Nu niet met een scheerapparaat van €119,- maar ik wilde de aller-allerbeste die er was om te kijken of elektrisch scheren echt voldeed aan mijn strenge eisen, namelijk: zo glad mogelijk scheren zonder irritatie en vooral ook sneller dan met een scheermes.

Omdat ik persoonlijk geen fan ben van Philips vond ik de Braun 9 series het mooist. Nu moet ik zeggen dat ik me mede heb laten overhalen door de 100-dagen-niet-goed-geld-terug actie, én de cashback actie van €60,-.

2. Uitpakken maar!
Hij werd bezorgd om mijn werk, mijn collega's verklaarde me voor gek dat ik zo'n duur scheerapparaat gekocht had maarja, je leeft maar een keer toch? :)

Uitgepakt en wel valt meteen op dat het een mooie, complete set is waar je weinig meer aan hoeft te doen. Je krijgt een reistasje, reinigingsvloeistof, borsteltje, het scheerapparaat zelf en niet te vergeten het reinigingsstation.

Toen ik eenmaal het scheerapparaat in handen had was ik direct verkocht van de afwerking. Het apparaat voelt degelijk aan, heeft een luxe uitstraling en zit robuust in elkaar.

Het reinigingsstation daarin tegen is simpeler afgewerkt, van zwart kunstof, en is dezelfde die ook wordt geleverd met de goedkopere scheerapparaten van Braun met reinigingsstation. Maaaaaar....! Dit reinigingstation heeft wel wat meer functies.

3. Het scheerapparaat in gebruik
Het belangrijkste van allemaal. Want het apparaat zelf kan er nog zo mooi uitzien, maar zonder glad scheerresultaat zou ik hem niet houden. Braun adviseert om VOOR het douchen te scheren. Het tegenovergestelde van wat ik altijd deed met een scheermes. Ik moet zeggen dat het me, met mijn o-zo-gevoelige huidje meeviel dat ik geen irritatie hierdoor kreeg. De eerste keer heb ik bewust met scheerschuim geprobeerd maar vond dit niet echt een succes. De tweede keer zonder scheerschuim en verbasingwekkend genoeg geen irritatie of getrek. Het apparaat scheert mooi glad op soms enkele plekken na. Hier moet je dan wat vaker overheen gaan. De flexibele kop is erg prettig, nooit heb ik het idee gehad dat het scheerapparaat niet aansloot op de contouren van mijn gezicht. Natuurlijk zal je nooit het exacte resultaat bereiken wat je met een mes krijgt, maar kritisch gezien komt het behoorlijk dicht in de buurt. Ik denk dat het misschien wel het beste scheerapparaat is voor een glad resultaat. Een enkele keren met wat langere baardgroei merkte ik dat je dan rustig aan moet doen, omdat als je te snel wilt je wel merkt dat het apparaat zo nu en dan wat trekt. Dat is niet erg prettig. Wel is het heerlijk om eindelijk zonder scheerschuim en lekker snel te kunnen scheren. De trimmer gebruik ik niet, ik vond het namelijk niet echt een succes. Weinig resultaat en veel vuil wat in de trimmer gaat zitten wat niet gereinigd wordt.

4. Het reinigingsstation in gebruik
Het reinigingsstation is zoals gezegd qua uiterlijk hetzelfde als dat van goedkopere sets van Braun. Het reinigingsstation doet ook hetzelfde, alleen bevat over 2 extra functies:
Zo beschikt hij over een ventilator die 40 minuten lang na het reinigen blijft draaien om de scheerkop te laten drogen en kiest hij automatisch de juiste reinigingsmethode op basis van de hoeveelheid vervuiling. Dit geeft het station aan doormiddel van een druppeltje waar 1 staat voor eco, 2 voor normaal en 3 voor intensief. Bij mij was het alleen altijd het laatste, ik had niet het idee dat ik ook maar enigsinds 'eco' kon halen. Nu ben ik zelf niet zo van het hele 'eco' verhaal dus dat is voor mij geen punt. De ventilator kan storend zijn als deze op een plek staat waar je je na het reinigen nog lang gaat bevinden en niet zit te wachten op een blazend geluid. De ventilator blijft namelijk 40 minuten lang drogen na reiniging. Als het apparaat dan eenmaal klaar is, is het ook wel echt schoon. Ik zie geen haartjes meer, en de scheerkop is weer als nieuw! Enkel wat ik jammer vind is dat er niet echt een mogelijkheid is om ook het reinigingsstation makkelijk mee te nemen. Je merkt dat dit station hier niet voor bedoeld is.

5. Mijn beoordelingen op basis van andere reviews
In andere reviews lees ik o.a. dat:
- Je niet altijd iedere keer gebruik hoeft te maken van het reinigingsstation.
> Persoonlijk vind ik dat dit wel degelijk bijdraagt aan een betere scheerervaring. Door het reinigingsstation te gebruiken blijft de scheerkop niet alleen schoon en gedesinfecteerd maar ook gesmeerd voor een langere levensduur en fijnere scheerervaring. De reinigingscasettes zijn niet eens heel duur, en gaan lang mee. Ik reinig iedere keer als het apparaat dat aangeeft. Dat houdt in mijn geval in elke keer na het scheren. Ik ga niet lopen rommelen met water als ik een prachtig reinigingsstation heb waar je zelf niet tegen op kunt werken. :)

- Over het scheerresultaat zijn de meningen verdeeld. Ik denk dat dit afhankelijk is van je type huid, verwachting en baardgroei.

6. Conclusie
- Het scheerapparaat scheert fijn door de flexibele scheerkop.
- Hij scheert glad door het geavanceerde messenblok.
- Het reinigingsstation doet zijn werk uitstekend.
- Ik vind het het geld waard, ondanks de investering.
- Het bespaart mij aanzienlijk tijd: snel maar glad scheren heb ik in minder dan 1 minuut gedaan. Ik hoef daarnaast geen scheerschuim te gebruiken. (TOP!)

Ik houd van kwaliteit en als dat een prijskaartje heeft is dat niet altijd leuk voor je portomonnee maar daar krijg je dan wel vaak een ervaring voor terug. In dit geval ben ik overtuigd van het elektrisch scheren en zal ik dus zeker gebruik blijven maken van het apparaat.

Coolblue bedankt voor de service.

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“Zeer fijn scheerapparaat”

Willemg | En version: + Station de nettoyage
 • Avantage :
  Glad scheerresultaat
 • Avantage :
  Nat en droog te gebruiken
 • Avantage :
  Ingebouwde trimmer
 • Avantage :
  Oogt en voelt degelijk
 • Avantage :
  Laad / reinigingsstation
 • Inconvénient :
  Niet goedkoop, maar wel waar voor je geld
 • Inconvénient :
  Reinigen in station kan lang duren
Ik heb mij nu enkele weken geschoren met de 9290CC en het resultaat is simpelweg verbluffend, wát een fijn apparaat is dit! Ik scheer mij normaliter om de dag / twee dagen. Zowel nat als droog scheert het apparaat met een zeer goed resultaat. Het apparaat volgt de lijnen in het gezicht en hals goed en scheert in één keer glad, zonder huidirritatie. Ook de ingebouwde trimmer werkt fijn, alsof de haartjes heel voorzichtig weggesneden worden. Het scheerapparaat is niet licht, maar voelt hierdoor wel heel degelijk aan. En het apparaat ziet er ook degelijk uit, het heeft een mooie afwerking en mede door het LED display en de knoppen op het apparaat heb je ook het gevoel dat je een kwalitatief goed product in je handen hebt. De ergonomie is goed, het ligt goed in de hand.

Schoonmaken gaat eenvoudig. Je kunt het apparaat onder water afspoelen en de scheerkop is eenvoudig los te halen zodat de haartjes verwijderd kunnen worden. Hiervoor is ook een apart borsteltje meegeleverd.

Ook schoonmaken via de standaard (Clean & Charge Station) is heel gemakkelijk. Je zet het apparaat in de houder, drukt op de knop en het scheerapparaat wordt gereinigd. Afhankelijk van het (automatisch geselecteerde programma) kan dit wel meer dan een half uur duren, maar het schoonmaakproces stopt wel automatisch. Door de reiniging met de speciale vloeistof ruikt het apparaat daarna wel hygiënisch fris.

Ter volledigheid: het Braun Series 9 - 9290CC scheerapparaat heb ik ontvangen via trnd, als onderdeel van een producttest om meningen en ervaringen te verzamelen over het apparaat. Mijn review is niet bedoeld om reclame te maken, maar reflecteert mijn persoonlijke objectieve en eerlijke mening en ervaring en is tevens volledig onafhankelijk van Braun of andere derde partij geschreven. Mijn review is positief, maar dat ben ik ook over dit product. Eventuele negatieve ervaringen had ik ook in deze review gedeeld.

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Goed maar duur scheerapparaat”

Stukato | En version: + Station de nettoyage
 • Avantage :
  Geen irritatie na het scheren.
 • Avantage :
  Voelt aan als een luxeproduct.
 • Avantage :
  Eenvoudig reinigingssysteem.
 • Avantage :
  Zowel droog als nat te gebruiken.
 • Avantage :
  Mooi design
 • Inconvénient :
  Adviesprijs wat aan de hoge kant
 • Inconvénient :
  Relatief hoge onderhoudskosten
 • Inconvénient :
  Fors laadsysteem is lastig mee te nemen op vakantie
 • Inconvénient :
  Is niet goed te gebruiken als precisie-instrument.
Voor de volledige achtergrond. Ik heb het product ontvangen als onderdeel van een grootschalige producttest met als doel deze zo objectief mogelijk te beoordelen. Mijn mening is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en ik word niet betaald door Braun of welke andere partij om mijn mening bij te stellen.

--Unboxing--
Een doos van een nieuw product uitpakken is altijd een waar genot. Zo ook hier. Wat opvalt is dat de verpakking tamelijk compact is, maar dat er toch veel meegeleverd wordt. Het volgende wordt in de verpakking meegeleverd:
• Braun Series 9 9290cc
• Clean & Charge station incl. laadsnoer
• Cartridge voor het Clean & Charge station
• Borsteltje
• Reisetui

Wat dan direct opvallend is, is dat het Clean & Charge station fraai vormgegeven is in elegant zwart. Wel is dit station vrij fors van omvang, dus wordt het wel even zoeken naar een mooi plekje hiervoor. Het etui ziet er verder fraai uit en is perfect passend voor het scheerapparaat.

--Installatie--
Nadat alle spullen eenmaal zijn uitgepakt wijst het eigenlijk volledig zichzelf over wat de vervolgstappen zijn. Allereerst het plaatsen van de cartridge in het station, zodat het scheerapparaat in het vervolg ook goed gereinigd kan worden. Daarna het station aansluiten op netstroom. En vervolgens het scheerapparaat plaatsen in het laadstation. Dit gaat allemaal vrij eenvoudig en het display van het apparaat geeft netjes aan wat de voortgang van het laden is.

--Batterijduur--
Opladen gaat tamelijk snel. Volgens de brochure is het scheerapparaat bruikbaar voor 50 minuten na 60 minuten opladen. Zelf heb ik dat nog niet zo uitgebreid kunnen testen, maar ik kan wel zeggen dat ik mij nooit zorgen heb hoeven maken over een lege batterij.

Waar verder rekening mee gehouden moet worden is dat je als gebruiker het met ongeveer een uur scheren af moet kunnen op vakantie. Als dit niet zo is, dan zal het volledige laadsysteem meegenomen moeten worden.

--Gebruik--
Zelf heb ik al een tijd niet meer elektrisch geschoren, dus voor mij was dit weer even wennen. Wat mij direct opvalt is dat het apparaat veel gebruik maakt van sonische en turbo-functies om gladder te kunnen scheren. Dit kriebelt lichtjes, maar is niet vervelend.

Zelf heb ik deels een driedaags stoppelbaardje en de rest werk ik normaliter bij met nat scheren. Nu heb ik het nat scheren vervangen door dit apparaat. Mij valt het op dat het apparaat minder goed uit de verf komt als het gaat om precisiewerk, waarbij je langs de contouren probeert te werken. Ik moest vaak meerdere keren langs een bepaalde locatie om gladgeschoren te zijn. Daarentegen is het wel zo dat het grove werk over het algemeen wel goed gaat, al moet moest ik nog steeds wel meerdere keren langs dezelfde locatie. Met name de vlakliggende haartjes op de keel vormen een probleem, deze blijken toch lastig weg te halen te zijn.

Natscheren is met dit apparaat overigens ook mogelijk, maar dat heb ik zelf niet uitgeprobeerd.

--Onderhoud--
Het onderhoud van het apparaat is heel eenvoudig. Het display geeft aan wat de resterende batterijduur is en wanneer het apparaat gereinigd dient te worden. In principe wordt aangeraden om het apparaat na iedere scheerbeurt te reinigen, maar in mijn optiek kan het ook wat minder vaak.

De reinigingscartridges, die naast reinigen de mesjes ook nog wat smeren, zijn relatief duur. En bij regelmatig gebruik komt er een flinke kostenpost voor onderhoud bij.

Het reinigen kan overigens op drie intensiteitsniveaus en na iedere schoonmaakbeurt duurt het drogen ongeveer drie kwartier. Wat mij betreft gaat het schoonmaken uitstekend en is het wachten geen probleem, omdat ik na een scheerbeurt niet nogmaals wil scheren.

Overigens is handmatig reinigen onder de kraan geen enkel probleem, omdat het apparaat toch waterdicht is. Hierbij raakt het apparaat wel minder goed gesmeerd, waardoor het scheren erna wellicht iets minder soepel kan verlopen.

--Eindconclusie--
Voor mij is het met mijn huidige baardtype geen perfecte vervanger voor het natscheren met een scheermesje. Wel is dit een prima scheerapparaat met een redelijk goed scheerresultaat en geen huidirritaties. De kosten van zowel de aanschaf en onderhoud zijn in mijn optiek wel aan de hoge kant.

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“Mijn beste scheerapparaat ooit”

Franky Schoenmaeckers | En version: + Station de nettoyage & étui luxe
 • Avantage :
  Scheert glad na een 2 dagen baard
 • Avantage :
  Geeft geen huidirritaties
 • Avantage :
  Goed reinigingsstation, makkelijk in gebruik
 • Avantage :
  Bijbehorend reisetui
 • Inconvénient :
  Geen beschermkapje
Gebruik het apparaat nu een paar weken en kwalitatief is het een hoogwaardig product dat doet wat het beloofd.

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,1 / 10 - 12.458 avis