The website is in French. Would you rather see it in English?Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit Metz Mecablitz M400 Canon.
Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Goede kwaliteit prijsverhouding.”

RUFIN DUWEL | Pour les marques d'appareils photo: Olympus/Panasonic
Dit is een schitterende flitser. Alleen je moet de moeite doen en de tijd nemen om ermee te leren werken. Het is niet zo eenvoudig als het lijkt om er goede resultaten mee te hebben. Als je het apparaat meteen out of the box op je camera zet en begint te fotograferen zal je teleurgesteld zijn. Was ook mijn eerste ervaring. Maar eenmaal het ding onder de knie en je weet hoe je met een flitser moet omgaan, dan haal je er schitterende resultaten mee. De flitser is ook sterk genoeg om buitenshuis bij heel scherp tegenlicht te gebruiken en dat op afstanden van meer dan 10 m van het object. Dus kwaliteit prijs verhouding is de mecablitz M400 binnen zijn klasse als reportage flitser een degelijk apparaat.

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Handig klein flitsertje met mogelijkheden”

Nilgun Guney | Pour les marques d'appareils photo: Nikon
Normaal werk ik praktisch uitsluitend met bestaand licht. Maar er zijn situaties waar een flitser toch van pas komt - om 'gemengd' licht wat te neutraliseren, een eenmalig evenement waar mislukte binnenopnames geen optie zijn...
Mijn keuze viel op de Mecablitz omdat mijn vorige flitser (nog van de analogen tijd) ook een Metz was en ik er goede herinneringen aan heb.
Ik heb de M400 nog maar heel even getest en kan geen volledige review samenstellen... Veel + of - punten komen immers tijdens een langere gebruiksperiode te voorschijn en hanagen ook ervan af, wat men ervan verwacht.
Mijn eerste indruk is in elk geval positief. Een pluspunt is zeker het handige formaat. Geen topzware camera met de flitser erop... De draaibaarheid in alle richtingen is een volgende plus samen met de ingebouwde diffuser - prima om een toch iets natuurlijker effect te verkrijgen, te harde schaduwen te vermijden, de mensen niet te verblinden e.a. Voor deze eerste test heb ik trouwens de TTL instelling gebruikt.
Voor meer ervaringen kunnen jullie mij misschien volgend jaar nog eens vragen? ;-)
Ik denk in elk geval dat het een goede keuze was en dat het flitsertje zeker aan mijn verwachtingen voldoet. De rest van wat het nog kan word een ontdekkingsreis...

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,1 / 10 - 12.706 avis