The website is in French. Would you rather see it in English?Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit Thinkware F800 Pro Full HD Dashcam 16 Go.
Score des avis 4.2 étoiles sur 5
4.2 / 5 étoiles
8/10

“Goed, maar niet perfect”

JW |
 • Avantage :
  Scherp beeld
 • Avantage :
  Makkelijke installatie
 • Avantage :
  Montage met dubbelzijdige pads ipv zuignam
 • Avantage :
  Geluidje als bij vanuit stilstand degene voor je vertrekt
 • Inconvénient :
  Opnames in bestandjes van 1 minuut
 • Inconvénient :
  Fragiele micro-usb-plugjes voor achtercamera
De camera maakt de meeste verwachtingen waar, maar helaas brak bij het insteken van de kabel van de achter-camera de usb-connector intern af. Met een ander exemplaar had ik dat probleem niet en heb ik 'm wat uitgebreider kunnen testen.

De beeldkwaliteit is goed, kentekens zijn duidelijk te lezen op ongeveer dezelfde afstand als met het blote oog. Ik koos dit model vooral vanwege z'n goede prestaties in het donker en die beelden zijn inderdaad voortreffelijk. De achtercamera (los te koop, maar heeft dezelfde sensor als de voorcamera) kan beter door mijn 98% verduisterde achterruit kijken dan ik!

Hoewel de camera direct uit de doos nuttig functioneert, heb je eigenlijk de app nodig voor de eerste uitlijning en om de instellingen naar je hand te zetten. De Android-app heeft wat kleine bugjes maar werkt in het algemeen goed en reageert vlot. Beginners zullen wellicht wat moeite hebben met configuratie van de wifi, omdat Android zeurt dat die wifi geen verbinding erbij geeft. Het is jammer dat je de app geen previews van filmpjes geeft, en steeds maar 1 bestand van 60 seconden afspeelt; automatisch verder gaan met het volgende filmpje, of grotere bestanden, had ik handiger gevonden.

De "cloud"-functies zijn zoals gewoonlijk twijfelachtig qua privacy; je geeft heel wat gegevens aan de servers van de leverancier. Opmerkelijk is dat de camerafunctionaliteit niet online beschikbaar is, dus live meekijken of de opnames streamen is er niet bij. De internetfuncties hebben een mobiele hotspot nodig, maar bieden te weinig om die hier speciaal voor aan te schaffen.

De parkeerstand kun je alleen gebruiken met de stroomkabel voor vaste aansluiting, maar die kabel moet je er los bij kopen voor 19,99.

Op de meegeleverde micro-SD-kaart van 16 GB kun je met 2 camera's maar ongeveer een uurtje aan beeldmateriaal opnemen. De meeste mensen zullen er dus ook meteen een grotere geheugenkaart bij willen kopen.

Om de camera van de montageplaat af te halen, schuif je 'm naar rechts. Omdat rechts ook de plugjes zitten, heb je best veel vrije ruimte aan de zijkant nodig. Zou je daar te laat aan denken en 'm met montageplaat en al op de ruit plakken, dan krijg je 'm dus niet meer makkelijk los. Er zit 1 reserveplakker in de verpakking, dus je krijgt wel een herkansing.

De "veiligheids"-functies die je met geluidjes waarschuwen als je bijvoorbeeld dicht op een voorganger komt of uit je rijstrook komt, vond ik vooral irritant, dus die heb ik weer uitgeschakeld. De geluiden zijn kort en zacht, en komen naar mijn gevoel niet op het juiste moment. Mijn auto heeft deze dingen ook ingebouwd en is wat minder zenuwachtig. De rijstrookwaarschuwing komt wel exact op hetzelfde moment als die van de auto zelf, maar de dashcam geeft 'm ook bij elke opzettelijke rijstrookwisseling omdat ie niet weet of je richting aangeeft. Alleen de waarschuwing dat degene voor je is vertrokken als je stilstaat (file, brug, kruising), vond ik werkelijk nuttig.

Score des avis 3.8 étoiles sur 5
3.8 / 5 étoiles
7/10

“Niet bang in het donker”

JW |
 • Avantage :
  Kabel is lang genoeg
 • Avantage :
  Goed zicht door 98% verduisterde ruit
 • Avantage :
  Duur voor alleen een camera
 • Inconvénient :
  Kabel is eigenlijk onhandig lang
 • Inconvénient :
  Micro-usb-plugjes zijn fragiel
Voor de prijs kun je ook een complete dashcam hebben die kan opnemen op een geheugenkaart, dus ik vond 't wat duur voor alleen een camera. Maar de beeldkwaliteit maakt veel goed, die krijg je dan weer niet bij een dashcam van 90 euro.

De kabel is erg lang, het kan een flinke uitdaging zijn om de overlengte ergens weg te werken. Iets waar je zelf pluggen aan soldeert zou ik zelf praktischer vinden.

De achtercamera heeft een blauw lichtje, waarschijnlijk bedoeld om de automobilist achter je zenuwachtig te maken. Maar het verlicht 's nachts alle stofdeeltjes op je ruit, wat het beeld verstoort. Geeft niks, je kan 'm via de app uitschakelen.

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,1 / 10 - 12.558 avis