The website is in French. Would you rather see it in English?Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit Sony KD-65AF8.
Score des avis 4.2 étoiles sur 5
4.2 / 5 étoiles
8/10

“Sony OLED is fantastisch!”

Arnoud Schmitz | En format: 55 pouces
 • Avantage :
  Scherm
 • Avantage :
  Geluid
 • Avantage :
  Ontwerp
 • Inconvénient :
  Afstandbediening (Android TV)
In winkel stond ik kwijlend te kijken naar de OLED tv schermen, dit soort TVs zijn "the next big thing" in tv land, zo ook deze TV van Sony. Ik vind het geweldig dat ik er nu 1 thuis heb staan. Eerst maar begonnen met het kijken naar content uit verschillende streamingdiensten. Weinig van deze diensten halen de ware potentie uit dit soort tv's, sommige brengen gemak en hoge kwaliteit film in HDR met Ultra HD (aangepast voor streaming wel te verstaan). Wil je echt alles eruit halen, dan zul je een blu-ray 4k Ultra HD film moeten bekijken. Mijn eigen foto's knallen van het scherm af en zijn super scherp, mooi om ze zo te zien. Ik denk dat alle OLED schermen elkaar niet veel ontlopen, de keuzen zal echt liggen aan het ontwerp en de features van de TV. Wat deze Sony TV bijzonder maakt is dat het scherm zelf het geluid voortbrengt, lage klanken worden via een bass-port aan de achterzijde weergegeven. Ik kan geen negatief effect daarvan vinden en het geluid klinkt gewoon helder en goed. Door de afwezigheid van de speakers kijk je alleen naar een scherm met maar een rand van nog geen centimeter. Ook aan de achterzijde is gedacht, dmv van kabelmanagement en afdichtplaten worden kabels uit het zicht gewerkt. De standaard is plat en daarom staat de tv ongeveer een 1 cm op mijn dressoir (aan de muur kan ook). Enige minpunt die ik heb kunnen vinden is de bediening van Android tv die deze tv aanstuurt, het is veel heen en weer drukken op de d-pad van de afstandsbediening. Er is een app voor je smartphone, maar die laat je net zo onhandig door de menu's gaan maar dan door te vegen over je scherm. Alleen het toetsenboord van de app kan handig zijn wanneer je veel moet typen (bijv. opzetten van accounts). Ik snap niet dat hier geen betere oplossing voor is, maar goed het went wel? Ik vind dit een top tv en de installatie is niet moeilijk (zeker als je al Android telefoon bezit), wel jammer dat ze tegenwoordig alles van je moeten weten (zie de kleine lettertjes in voorwaarde, misschien dat dit verandert met avg).

Score des avis 3.6 étoiles sur 5
3.6 / 5 étoiles
7/10

“Prachtig beeld, bijzonder geluid, IR-afstandsbediening”

Walkman | En format: 55 pouces
 • Avantage :
  Beeld
 • Avantage :
  Geluid in scherm
 • Avantage :
  Chromecast ingebouwd
 • Avantage :
  Kabels weg te werken & los netsnoer
 • Avantage :
  instelmogelijkheden
 • Inconvénient :
  Maximale helderheid
 • Inconvénient :
  Android: Traag, Onoverzichtelijk, Weinig Apps
 • Inconvénient :
  Afstandsbediening
 • Inconvénient :
  Simpele voet
 • Inconvénient :
  Prijs
Ik heb de TV nog maar vrij kort in huis.
Als je hem uit de doos haalt door direct de bovenkant "2" er af te schuiven dan mis je het eea en wat je later terug vind omdat het in dat bovenstuk blijft zitten..
Dus tijd te kort en niet alleen door het fantastische weer.
Want na het aansluiten was het beeld soms blokkerig. Na veel onderzoek kwam ik er achter dat dit alleen gebeurt bij gebruik van de CI+ module (Ziggo) gecombineerd met stevig internet gebruik.
Bij gebruik van een Mediabox, Horizonbox etc. is er geen probleem.
Het uitschakelen van de "LNA"
(Home>>>>> Instellingen>Zender installatie>Digitaal Setup>Digitale afstemming>LNA(CH35) aan>uit) bracht enige verbetering.
Een andere oplossing is het filter M-HPF-85. Die blokkeert tevens retourdiensten maar ik weet niet of die er uberhaubt zijn als je alleen de CI+ module gebruikt.
Anyway, ik doe nu dus gewoon een beetje rustig met internet als ik tegelijk TV kijk en dat gaat prima.
Al vele jaren volg ik de ontwikkelingen van OLED tv's. Er zijn tegenwoordig meerdere fabrikanten maar alle panelen komen gewoon bij LG vandaan. Het bijzondere is dat ze vooral in het begin niet allemaal exact het zelfde waren. Dat was een beetje een loterij.. Er waren soms wat hele kleine dingetjes die je eigenlijk alleen zag na verloop van tijd of als je het wist.
De beeldkwaliteit van deze TV is behoorlijk goed.
Gewone 1080i HD TV beelden worden goed verwerkt.
Bewegingen zijn goed, eventuele verticale banden bij hele donkere egale beelden zijn bijna onzichtbaar, en hele lichte egale beelden zijn ook goed qua uniformiteit.
Oled-tv's blijven een beetje achter met de maximale helderheid maar ook dat is weer wat beter geworden. Als je de helderheid erg licht in stelt en je kijkt tevens naar een zender met een enorm wit logo dan kan het wel eens gebeuren dat de helderheid na een paar minuten wat wordt terug geregeld. Maar ik heb dat effect nog niet gezien.
Dat gebeurt ook, redelijk onmerkbaar, bij een totaal wit beeld.
Er zijn gelukkig erg veel instellingen die je kan opslaan in de modus Levendig, Standaard, Gebruiker, Bioscoop Pro, Bioscoop thuis, Sport, Animatie of Spel.
Met veel "beeld verbeteraars" moet je wat terughoudend zijn maar "Vloeiende gradatie" is er bv eentje die best goed werkt.
Minder last van "rimpels" in geleidelijk verlopende kleurvlakken.
Het duurt wel even voordat je de beste instellingen uitgevogeld hebt.
Oled's kunnen echt zwart produceren maar als je de instelling "zwartniveau" iets te laag zet dan mis je wat donkere details en als hij iets te hoog staat dan haal je het echte zwart niet meer of je ziet soms wat andere ongerechtigheden.
Het geluid komt uit het mooie dunne scherm. Daar achter zit een 5 cm dik middengedeelte met een kleine basluidspreker die helaas een beetje tekort komt. Je kan evt. een subwoofertje aansluiten. Er is ook een equalizertje aan boord. Het geluid dat vanuit uit het scherm komt klinkt best aardig, vooral omdat het dus uit de juiste plaats komt. Ik ben benieuwd hoe het zou werken tegelijk met surround sound. De kabels en het losse netsnoer zijn mbv enkele paneeltjes goed weg te werken. Dit is mijn eerste kennismaking met een TV met Android TV. Ik weet niet of het veel mogelijkheden bied voor tech-knutselaars, zogezegd. Het werkt soms wat traag en niet zo intuïtief en ik mis ook wat Apps. De afstandsbediening werkt met InfraRood en dat kan dus echt niet meer in 2018. Dat hoort tegenwoordig RF te zijn.
Gelukkig is hij gewoon rechthoekig maar de knopjes liggen te vlak en sommige (behalve 2 kolossale voor Netflix & GooglePlay) zijn te klein.
De sensor (en de tv) bevindt zich een paar mm boven de wat simpele voet dus hij is snel uit het zicht verdwenen. Een IR-blaster gebruiken.. Voor een evt. soundbar (ik houd er niet van..) is dus eigenlijk te weinig plaats. Er zit ook een microfoon voor spraakcommando's in de afstandsbediening. Die communiceert waarschijnlijk via bluetooth. Tot nu toe heb ik er alleen wat zoekopdrachten binnen Youtube mee gedaan. Alles bij elkaar een prachtig beeld, een bijzonder geluid, Android-TV-systeem moet je aan wennen.. en een IR-afstandsbediening..

Score des avis 4.6 étoiles sur 5
4.6 / 5 étoiles
9/10

“Super scherp beeld!”

Lars Vangilbergen | En format: 55 pouces
Super scherp beeld!

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“Een mooi vormgegeven en goed te bedienen tv!”

Teeveeman | En format: 55 pouces
 • Avantage :
  Scherp en gedetailleerd beeld
 • Avantage :
  Makkelijk in te stellen
 • Inconvénient :
  Duur in aanschaf
 • Inconvénient :
  Beeldbellen via de app verloopt niet goed
Ik heb de tv nu een tijdje en ben er erg blij mee! Het beeld is scherp, gedetailleerd en toch heb ik geen moeite met het scherm. De tv is met een smartphone makkelijk in te stellen en streamen via apps zoals spotify of youtube gaat erg snel. Het geluid van de tv is aardig, vooral gezien het kleine boxen zijn komt er een redelijk goed geluid uit. Ik kan aanraden om de tv aan te sluiten op een eigen audio-installatie en niet op een soundbar. Met een soundbar wordt het geluid erg zwaar met (te) veel bas dat lastig terug te draaien valt.
Verder echt een tv die gezien wordt in woonkamer en iedereen gelijk aantrekt, ook met zijn eenvoudige maar mooie design.

Score des avis 4.6 étoiles sur 5
4.6 / 5 étoiles
9/10

“Een televisie die het beeld levensecht maakt”

Valentijn | En format: 55 pouces
 • Avantage :
  Super dun scherm
 • Avantage :
  Kabels mooi weggewerkt
 • Avantage :
  Geluid
 • Avantage :
  Chromecast ingebouwd
 • Avantage :
  Meegeleverde voet
 • Inconvénient :
  Prijs
Wat een geweldige televisie. De kleuren spatten van het scherm.
De televisie is een sieraad in de woonkamer op zowel de meegeleverde voet als aan de wand.

Alle kabels kunnen mooi en onzichtbaar weggewerkt worden door de bijgeleverde kapjes.
Het menu om instellingen en dergelijke aan te passen is aan de trage kant of op z'n minst niet onderscheidend te noemen.

Voor zo'n platte televisie is het geluid verrassend te noemen.

Het is mogelijk content die je wenst te bekijken op te roepen met voice search. Een leuke extra optie, maar het werken met een afstandsbediening blijkt toch een automatisme.
Chromecast is ingebouwd en is een mooi en handig extraatje.

De afstandsbediening is gebruiksvriendelijk en praktisch ingedeeld.

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“Mooie kleuren, mooie vormgeving en een goed geluid.”

Hanna Van der Hoeven | En format: 55 pouces
 • Avantage :
  zwart is echt zwart
 • Avantage :
  vormgeving met smalle rand is mooi
 • Avantage :
  duidelijke uitleg en hulp
 • Inconvénient :
  koppeling met horizonbox waardoor meerdere afstandsbedieningen nodig zijn
 • Inconvénient :
  koppeling met bose soundbar levert nog een afstandsbediening op
 • Inconvénient :
  hangt verder van de muur af
Hadden veel pech met andere Sony tv die in garantie periode drie keer stuk ging. Kregen bijna helemaal de koopsom terug van Sony. We wilden toch weer een Sony omdat we de kleuren èn vormgeving erg goed vinden. Met deze Sony Oled hebben we hopelijk meer geluk. En voor alle zekerheid hem deze keer bij Cool Blue gekocht omdat we vertrouwen hebben in hun service.

Score des avis 4.4 étoiles sur 5
4.4 / 5 étoiles
8/10

“Super tv met een geweldig geluid”

Eduard Karels | En format: 55 pouces
 • Avantage :
  geluid
 • Avantage :
  vormgeving
 • Avantage :
  grote
 • Inconvénient :
  gebruiksgemak
Het is een super tv met een geweldige beeldkwaliteit, en het
geluid is super. Je hebt bij deze tv echt geen soundbar nodig, het geluid is geweldig.
Enig minpuntje is het gebruiksgemak, ik krijg het niet voor elkaar om de Google Play Store te openen en te gebruiken. Ik krijg geen foutmelding en tv blijft zoeken en er gebeurd verder niets.

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“Dit is zeker een aanrader.”

Loetje | En format: 55 pouces
Op 8 mei is de Sony Oled KD-55AF8 TV geleverd dezelfde dag geïnstalleerd

Vandaag heb ik het over het geluid.

Ik heb al meer dan 20 jaar een receiver met daarop aangesloten mijn surround boxen, ik heb deze toen aangeschaft omdat het geluid op de TVs van zeer slechte kwaliteit was.

Het geluid dat ik via mijn 5 boxen en 1 booster krijg is natuurlijk net als de afgelopen 20 jaar (Super dus).

Op het moment dat ik overschakelde van de TV zender naar You Tube viel het geluid van de receiver weg en schakelde deze over naar het geluid van de TV.

Het geluid kwam toen recht uit het beeldscherm en het verbaasde mij dat het geluid van zeer goede kwaliteit was.

Ik heb gelijk enkele films uit geprobeerd en tussen de receiver en de TV geschakeld met het geluid en ik moet zeggen dat je de meeste tijd geen receiver nodig hebt.

Als ik dit geluid 20 jaar geleden uit mijn TV had gehad had ik geen receiver nodig gehad.

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“Super”

Iris Van den brande | En format: 55 pouces
 • Avantage :
  Super geluid en beeld kwaliteit
 • Inconvénient :
  Jammer dat je twee afstandbedieningen nodig hebt, maar dat komt eigenlijk doir b-box
Verbetering op voorganger qua vormgeving

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Sony is voor mij gewoon de beste”

Peter Opstals | En format: 65 pouces
 • Avantage :
  Geweldig beeld
 • Avantage :
  Goed geluid
 • Avantage :
  Super scherp
 • Inconvénient :
  Nog geen gevonden
Ik dacht dat 65 Inh wat groot was maar dat viet best mee ben er nu al aan gewend
Beeld is zo scherp dat ook van dichtbij geen korrels ziet
Super blij mee

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,1 / 10 - 12.458 avis