The website is in French. Would you rather see it in English?Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit Venta LW60T Wi-Fi Blanc.
Score des avis 4.2 étoiles sur 5
4.2 / 5 étoiles
8/10

“Super machine met een stevige prijs.”

Senne | En coloris: Blanc
 • Avantage :
  Erg stil op laagste standen
 • Avantage :
  Uitneembaar reservoir voor bijvullen
 • Avantage :
  Geen filters
 • Avantage :
  Kan luchtvochtigheid stabiel houden
 • Inconvénient :
  Prijs
 • Inconvénient :
  App / cloud werkt slecht
 • Inconvénient :
  Hygiëne disk niet verkrijgbaar via coolblue
We hebben een renovatie woning met vloerverwarming en ventilatie type c+ en vorige winter is de relatieve luchtvochtigheid op een gegeven moment onder de 20% gedoken. We hadden toen zelfs een kleine luchtbevochtiger met filters, maar doordat de vloerverwarming het beperkte waterreservoir gemakkelijk verwarmde gingen die filters snel bruine plekken vertonen en uiteindelijk niet meer werken.

Toen op zoek gegaan naar een luchtbevochtiger / luchtwasser zonder filters. Venta is een gerenommeerd merk en de opgegeven capaciteit lijkt een eerder realistisch getal te zijn, aangezien hij hier meestal wisselt tussen stand 0 / 1 en heel soms stand 2 of 3 als er een dip gemeten word (deur die open heeft gestaan voor een tijd) op de automatische stand.

Installeren en instellen van het toestel zelf is heel eenvoudig. Gewoon de snelstart gids volgen en 2 keer het uitneembaar bijvul/reserve reservoir voldoen en je bent vertrokken. Verbinden met de WiFi gaat ook gemakkelijk zolang je niet rekent op een wps functie en het wachtwoord. Je kunt ook kiezen of het toestel enkel lokaal mag verbinden of ook verbinding mag zoeken met de cloud.

Maar dat laatste werkt zo omslachtig en vaker niet dan wel, dat ik niet de extra opleg zou betalen voor de WiFi functie. We hebben deze gekregen met een minimale opleg omdat er een stock foutje was langs de kant van coolblue (mooi en vlot opgelost). De iOS app werkt slechter als die van Android (Pie), maar beide zijn om te huilen. Er is geen variant voor de iPad, dus zit je met de iPhone app op de iPad te sukkelen.

Qua vormgeving is het niet moeders mooiste, en het is me een raadsel waarom de zwarte duurder zijn dan de witte uitvoeringen, maar uiteindelijk staat het gewoon in een hoek van de kamer en doet zijn ding. Zuigt lucht aan langs rechts en blaast het langs voor en boven weer uit.

Het is een koudwaterverdamper dus hou er rekening mee dat je altijd koude wind krijgt uit het toestel. En het is niet aangenaam om in de luchtstroom te zitten vooral als hij in de hogere toeren schiet.

Op het vlak van functies heeft hij ook een hele sloot aan mogelijkheden:
- volautomatische stand : kiest ventilatie sterkte + luchtvochtigheid aan de hand van de temperatuur om zo in de comfortzone te blijven

- Half automatische: automatisch ventilatie regeling, maar met een afwijkend ingestelde luchtvochtigheid

- Manueel: zelf de gewenste vochtigheid en ventilatie stand opgeven

- Sleep mode: scherm is veel donkerder en ventilator blijft op de fluister mode

- Timer: uitschakelen na 1, 3, 5, 7 of 9 uur

Ten slotte nog wat over onderhoud. Vooral omdat hier niet veel informatie over te vinden valt dat dit tweeledig is.

Op zichzelf is het een onderhoudsarm toestel. Er zit een hygiënedisk in welke je elke 3 maanden moet vervangen worden, in de app zie je ook hoeveel draaiuren er nog over zijn vooraleer je moet wisselen.

Deze disks zijn niet te koop op coolblue op het moment van schrijven.Ik vermoed dat de versie zonder WiFi dit gewoon op het scherm aangeeft.

Anderzijds heb je nog een speciaal reinigingsmiddel wat er voor zorgt dat de onderdelen waar je niet bij kan ook in optimale staat blijven. Je hebt dan een flesje van 250ml nodig op een halve tank. Instructies worden ook op het scherm gegeven als je op cleaning drukt.

Aangezien we het toestel nog maar net hebben kan ik daar nog niet veel over zeggen, buiten dat je deze terugkomende kosten moet meenemen in je overweging.

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,1 / 10 - 12.540 avis