The website is in French. Would you rather see it in English?Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit i-gotU GT-600 Blogger de Voyage / Photo GPS USB .
Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Energiezuinige GPS-logger”

Erik Peeters |
 • Avantage :
  Levensduur batterij (30 uur bij default loginterval van 5 seconden)
 • Avantage :
  Opslagcapaciteit van 262000 waypoints. Komt overeen met 363 uur continue loggen oftewel 15 etmalen.
 • Avantage :
  Schakelt zichzelf uit als geen beweging en weer isn zodra weer beweging plaatsvindt
 • Avantage :
  Compact en waterafstotend hoesje. Gebruik bij regenachtig weer lijkt me geen probleem
Ik ga binnenkort op Safari naar Kenia en wilde een GPS-logger meenemen opdat ik achteraf kan zien waar ik ben geweest en ook de gemaakte foto's kan Geotaggen. Eisen waren dat ik twee weken moet kunnen loggen zonder data naar laptop over te zetten en de batterij moet het minimaal een dag volhouden. Zodoende op de iGotU uitgekomen. Gekocht bij GPS-shop: bleek de logger maar de halve tijd normaal te werken. Ik compleet gefrustreerd. Teruggegaan en kreeg meteen een nieuwe. Prima service! Vervolgens geprobeerd: Het ding werkt perfect: schakelt zichzelf uit als er geen beweging is na 1,5 minuut. Kunt hem via USB instellen: o.a. loginterval en loginterval boven bepaalde snelheid. Vervolgens wilde ik ook weten of de accu ook zolang meegaat als dat de software voorspelt. Heb de logger 2 weken gebruikt waarbij ik hem maar soms uitgezet had. Voor de rest schakelt hij zichzelf uit. Uiteindelijk had hij na 2 weken 29,3 uur daadwerkelijk gelogd van de voorspelde 30 uur bij een interval van 5 seconden. Oftewel: komt belofte na (heeft immers ook 2 weken standby gestaan en heeft dan toch stroom nodig om beweging te detecteren). Echt perfect apparaat voor als ik dalijk 2 weken op safari ben. Software (@trip) is ook zeer vriendelijk en je kunt in allerlei formaten (csv, gpx, kml, kmz) de data opslaan. Voor koppelen van foto's lijkt me echter Geosetter handiger omdat je daar eventueel tijdsverschil tussen GPS en camera kunt compenseren maar heb het met de meegeleverde software nog niet geprobeerd moet ik zeggen. Mij ging het erom dat het ding waarmaakt wat het beloofd: alleen loggen bij beweging, voldoende opslagcapaciteit en de accu moet lang genoeg meegaan zodat je minimaal een dag vooruit kunt. Aan alle eisen wordt ruimschoots voldaan.
Tip: Logger maakt 1 bestand aan per keer dat je hem zelf aanzet. Als hij zichzelf uit en aanzet bij stilstand gaat hij bij beweging verder met hetzelfde bestand. Dus als je bv een bestand per dag wilt dan moet je hem elke dag ff uit en aan zetten.

Score des avis 1.2 étoiles sur 5
1.2 / 5 étoiles
2/10

“onbruikbaar met Apple”

Gisele |
kan hem niet gebruiken omdat ik met een apple laptop werk.
Bij de beschrijving stond spijtig genoeg niet dat het toestel enkel met Windows bruikbaar is.

Roi des avis de la semaine 12
Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Klein en compact”

M. Bats |
 • Avantage :
  Simpel te bedienen
 • Avantage :
  1 Knop
 • Avantage :
  2 LED's waarmee alle informatie wordt aangeven
 • Avantage :
  Makkelijke software suite
 • Avantage :
  Oogje in de behuizing voor een touwtje
 • Avantage :
  Siliconen stoothoes
 • Avantage :
  (Volgens de software) Bij een interval van 5 sec. 30 uur loggen
 • Avantage :
  Snelheidsafhankelijke loginterval
 • Inconvénient :
  LED's slecht zichtbaar buiten
 • Inconvénient :
  Fragiel (ogend) aansluitsnoer
 • Inconvénient :
  Geen ondersteuning voor RAW (*.CR2) met de bijgeleverde software
 • Inconvénient :
  Door scheef logo een onverzorgd uiterlijk
 • Inconvénient :
  Geen papieren handleiding
 • Inconvénient :
  Handleiding op CD in *.CHM formaat wat printen niet ten goede komt
 • Inconvénient :
  Enkel Windows ondersteuning (voor mij persoonlijk geen probleem)
Sinds vandaag de i-gotU GT-600 in huis en ondertussen al even kunnen gebruiken (helaas nog geen kans gehad om dit uitgebreid te doen). De bediening is even wennen maar uiteindelijk zeker niet onlogisch of onduidelijk.

Zoals gezegd nog niet uitgebreid kunnen testen maar het eerste wat mij opviel bij het GeoTaggen van de foto's is dat het GeoTaggen van RAW (in mijn geval *.CR2) niet mogelijk is. In mijn ogen een zeer grote misser aangezien dit toch steeds meer een standaard is en in mijn geval zelfs het enigste waar ik nog in fotografeer. Dit houdt in mijn geval dus in dat ik alleen de als JPEG geexporteerde foto's van een GeoTag kan voorzien en als ik een wijziging maak en deze opnieuw exporteer ik weer de foto van een GeoTag moet voorzien. Verder zijn de LED's buiten erg slecht te zien en is het dus moeilijk te controleren of hij aan staat. Het logo op de logger is (bij die van mij althans) scheef er op gezet wat in mijn ogen een onverzorgde uitstraling geeft (Je krijgt het idee dat je een goedkoop Chinees namaak ding in handen hebt). Uiteraard is dit niet nadelig voor de werking maar slordig is het wel.

Het meegeleverde kabeltje had van mij best iets dikker mogen zijn. De stekker zelf komt op mij erg fragiel over. Hij komt zo fragiel over dat ik al heb zitten zoeken voor een reserve maar deze kan ik niet vinden (misschien een idee voor Coolblue om deze ook los te leveren? De eerste klant meld zich bij deze alvast! Al is het alleen al om er op 2 locaties 1 te hebben!) De keuze van een eigen type aansluitsnoer is iets over te zeggen... Aan de ene kant is het erg lastig dat het niet gewoon een Mini-USB aansluiting is maar aan de andere kant is hij nu wel (spat)water dicht, iets wat met Mini-USB (volgens de norm) niet mogelijk is.

Wat naar mijn idee ook een misser is is dat de logger niet als externe schijf benaderbaar is om de logbestanden als *.GPX (o.i.d) te kunnen kopieren mocht je niet in de buurt zijn van een PC met de bijgeleverde software. Dit zou zeker handig zijn voor mensen die niet met Windows 2000, XP, Vista of 7 werken. Dat laatste is voor mij geen probleem maar MAC- of Linux-gebruikers hebben dus niets aan deze logger.

Uiteraard zit er ook een positieve kant aan de i-gotU GT-600. Hij doet precies wat er van hem wordt verwacht, is lekker klein en simpel in gebruik. De bewegingssensor nog niet uitgebreid kunnen uitproberen maar het idee dat deze aanwezig is is erg prettig. Uit ervaring met andere GPS-producten weet ik dat het hard kan gaan met de accu.

De i-gotU GT-600 is mijn ogen een zeer geslaagd product en zeker een toevoeging voor iedere fotograaf maar heeft (met dank aan de bijgeleverde software!) zo zijn beperkingen waarbij voor mij het grootste probleem is het ontbreken van RAW (*.CR2) ondersteuning.

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“i-gotU GT-600”

Van Acker Pascal |
Ik koos het product vanwege de behuizng en de nood om mijn fauna-foto's te taggen zonder altijd te moeten noteren waar ik een bepaald insect tegenkwam. Het toestel zelf is meer dan solide en waterbestendig. Alleen jammer dat de LED's amper te zien zijn in zonlicht wat het controleren van de status bemoeilijkt. Mijn fietsescapades worden goed bij gehouden met het programma Sport-analyzer (bijgeleverde software). Eveneens @trip om mijn foto's te taggen met de juiste coordinaten.
Minpunt betreft de combinatie met sport analyzer : De hoogteverschillen worden niet correct weergegeven (volgens de gegevens zou ik nogal wat moeten klimmen bij mij thuis (tot 100 m) terwijl het hoogste verschil 4 meter is. Eveneens jammer is dat er geen rekening gehouden wordt met de haltes (ondanks motion control) om de gemiddelde snelheid te berekenen.
Getagde foto's in combinatie met Panoramio, geen problemen vastgesteld.

Score des avis 3.2 étoiles sur 5
3.2 / 5 étoiles
6/10

“goed apparat nutteloze software”

Berend |
 • Avantage :
  klein en handzaam
 • Inconvénient :
  compleet nutteloze software
Apparaat is goed. Meegeleverde software is erg slecht. Je kunt niet eens CR2 bestanden Of andere bestandsformaten (alleen *.jpg) taggen. Je moet dus eerst met de bijgeleverde software de gegevens inladen en vervolgens de data exporteren maar een goed programma waarmee je vervolgens de cr2 bestanden kunt taggen. Absoluut onhandig.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“geweldig apparaat.”

J.Slagter |
Zeer tevreden over deze blogger.
Heb meerdere merken uitgetest, deze het nauwkeurigste van allen, zowel horizontaal als vertikaal. Een aanrader.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“I-GOTU-600”

Vanwinnendaele lieven |
apparaatje aangekocht en reeds verschillende malen getest, op enkele meters na werkt dit heel goed, software is eenvoudig te gebruiken, prijs-kwaliteit is zeer goed

Score des avis 3.8 étoiles sur 5
3.8 / 5 étoiles
7/10

“Niet perfect maar hij werkt”

Phillip |
 • Avantage :
  Bewegingssensor (bespaart batterij en maakt geen nutteloze logs als je stilaat)
 • Avantage :
  Snelle fix en ontvangst is goed genoeg
 • Avantage :
  Simpel in gebruik
 • Avantage :
  Waterdicht
 • Avantage :
  Batterij
 • Inconvénient :
  Software
 • Inconvénient :
  Knop makkelijk per ongeluk indrukbaar
 • Inconvénient :
  USB aansluiting is geen standaard aansluiting
 • Inconvénient :
  Rubber vangt stof en vuiligheid
Ik heb deze GPS ontvanger gekocht omdat mijn vorig foto-toestel een ingebouwde ontvanger had maar mijn nieuwe niet (en het is bovendien enorm moeilijk om een goed fototoestel te vinden met ingebouwde gps ontvanger ipv gps-via-een-android-app).
Ik zal er ineens bijvertellen dat ik een tweedekans model heb gekocht en die kwam eigenlijk gewoon als nieuw aan; niets op aan te merken. Thanks CoolBlue !

Het design
De ontvanger was kleiner dan verwacht, qua omvang is hij bijna even compact als 3 AA batterijen naast elkaar. Standaard zit er een doorschijnend rubberen hoesje rond waardoor je de klittenband kan steken . Hier al direct twee minpuntjes aanhalen
1) aan het rubber blijft makkelijk stof en vuil hangen, bovendien kan er ook stof kruipen tussen het rubber en de tracker zelf. Als de tracker aan je rugzakt hangt en je zet deze in het stof/zand/vuiligheid dan ben je gezien.
2) de klittenband is eigenlijk té sterk (al zal dit wel slijten) en voor waar ik hem wil vasthangen ook té groot. Daardoor is het vast- en losmaken een beetje onhandig. Een puntje dat ik wel kan vergeven omdat een generieke oplossing nooit voor iedereen kan werken.

Veel mensen hebben het ook al aangehaald, er zit een rare connector op in plaats van een standaard USB aansluiting. Ik vermoed dat ze dit hebben gedaan om hem makkelijk en goedkoop waterdicht te maken, maar hierdoor moet je dus wel een extra kabeltje meesleuren.

Voor de rest bestaat de tracker uit 1 knop en 2 ledjes. De ledjes zijn inderdaad niet super zichtbaar maar ik vind het ook niet nodig dat mensen op een kilometer afstand kunnen zien of ik een gps tracker opheb of niet. De grote knop is makkelijk in gebruik, maar ook niet iets té makkelijk. Ik heb al 1x gehad dat ik hem per ongeluk had opgezet door mijn rugzak neer te leggen (dus per ongeluk afzetten kan ook).
De tracker zelf is gemaakt van een soort wit-glanzend plastiek, maar deze is alles behalve krasvast. De mijne zit na een week vakantie al vol krassen.

Technische aspecten
Volgens CoolBlue zit er een SiRF Star III in en volgens MobileInAction zit er een SiRF Star IV in. Geen idee dewelke het is maar hij werkt best nog wel goed. Uit de handleiding zou je kunnen opmaken dat hij niet zo goed werkt als je hem niet goed positioneerd maar hij vindt vrij snel een fix en op een paar uitschieters na is hij meestal accuraat genoeg om foto's te geotaggen (bij de foto's staat ook een screenshot van GPSVisualizer van een wandeling door Verona, die afbeelding is dus niet gemaakt met de meegeleverde software).

De bewegingssensor is een fantastische toevoeging, gewoon rugzak wegzetten en hij gaat in stand-by. Rugzak terug vastpakken (of per ongeluk tegen stoten) en hij schiet terug in gang. Omdat je hem niet uitzet bij het stilstaan heb je ook maar 1 track in je log staan, wat net weer makkelijk is om mee te werken.

In de standaard configuratie gaat hij 30 uur mee (dit heb ik nu niet getest maar een dag overleeft hij al), lijkt mij meer als genoeg. Je kan eventueel instellen dat hij minder vaak dan 5 seconden logt en dat hij dan een soort van power-save modus inschakelt. Dit heb ik niet getest omdat 30u mij voorlopig meer als voldoende lijkt.

Software
Ook al een paar keer aangehaald door anderen; de software is gewoon bagger en jammer genoeg kan je niet zonder. Ik vind het een gemiste kans dat je het toestel niet gewoon als USB drive kon benaderen. Nu hang je vast aan software die waarschijnlijk nooit meer geupdated gaat worden en binnen X nieuwe versies van Windows gewoon niet meer werkt. Bovendien leveren ze hem ook niet meer mee op CD dus als de website niet meer werkt en je hebt de software niet meer dan ben je helemaal gezien.
Gezien de baggere kwaliteit heb ik de software alleen maar gebruikt om logs binnen te halen en te exporteren naar .gpx zodat ik deze met GeoSetter of Lightroom kon verwerken.

Conclusie
Er zijn een paar minder goede design keuzes gemaakt, de software is super slecht maar in the end doet het toestel wat het moet doen; mijn positie loggen zodat ik foto's kan geotaggen.

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Effectief”

Jorg |
Ik heb deze logger gebruikt om mijn trektocht door Ijsland te registreren en het heeft goed gewerkt.

Achteraf gezien wel te duur gekocht via deze website.

Score des avis 4.4 étoiles sur 5
4.4 / 5 étoiles
8/10

“best leuk product”

R.L.C. Wouters |
software is niet al te duidelijk, map blokkeert soms

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,1 / 10 - 12.402 avis