The website is in French. Would you rather see it in English?Avis

Filtrer par :
Filtrer par :
Malheureusement il n'y a pas encore d'avis disponibles dans votre langue pour le produit Qstarz BT-Q1000XT Récepteur GPS Bluetooh et Logger GPS .
Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Werkt prima, zeer snelle fix”

CeSinge |
 • Avantage :
  zeer snelle fix
 • Avantage :
  betrouwbaar als men de handleiding leest
 • Avantage :
  goede ontvangst
 • Avantage :
  vrij complete software
 • Inconvénient :
  software niet 100% stabiel (maar zeker OK)
Ik zie twee duidelijke voordelen aan dit toestel: het vindt heel snel een GPS fix; en het bevat een vrijwel onbeperkte logger van je positie. Wat de GPS fix betreft: doorgaans 10-15s cold start; en dikwijls maar een paar (letterlijk 1 tot 3) seconden als die even de satellieten kwijt is.
Het kan ofwel enkel de positie via bluetooth uitsturen, ofwel dat en loggen. De capaciteit is meer dan voldoende (wel 10 a 15 dagen in normaal gebruik (volledige dag), denk ik.
De batterij is een klein herlaadbaar LiOn (inbegrepen) ding. Hoelang die werkt weet ik niet, maar in elk geval meer dan 12u.
De gevoeligheid kan ik minder evalueren maar het is zeker niet aan de lage kant (ook indoors).
De meegeleverde software is vrij compleet, is niet 100% bugfree, maar werkt toch zeker naar voldoening (inclusief mogelijkheid om tracks in kaart te brengen, in tijd, afstand, en zelfs hoogte. Die laat ook toe de GPS wat te configureren.
Wel belangrijk even de handleiding te scannen voor men het gebruikt (in een eerste reis logde die niets - mijn fout!).
Is ook niet overdreven kwijt (een vorige speelde ik zo kwijt...).
Ik gebruik het hoofdzakelijk met een foolography bluetooth GPS receiver voor een Nikon camera - en dat werkt feilloos voor geotagging.
Kortom, niet de goedkoopste, maar toch zeker zijn geld waard.

Score des avis 5 étoiles sur 5
5 / 5 étoiles
10/10

“Doet heel goed wat ie moet doen”

A |
Ik heb de Qstarz in gebruik sinds december 2010 en ik ben heel tevreden. Het apparaat heeft heel snel verbinding en houdt die ook goed vast. Zelfs als het apparaat in het zadeltasje van mijn fiets meeneem, wordt de gereden route goed gelogged.
Het koppelen van de foto's aan de route gaat heel goed. Je hoeft daar eigenlijk niets voor te doen, behalve de tijd en datum van het toestel goed instellen, zodat deze overeenkomen met de tijd en datum van de Qstarz.
Het inladen van de gelogde route gaat makkelijk. Je opent de software (die bijgeleverd is op een dvd), schakelt de Qstarz in en je krijgt een wizard die je door het proces leidt.
Nog vermeldenswaardig is dat de software in het Nederlands kan worden gedowndload.

Score des avis 4.2 étoiles sur 5
4.2 / 5 étoiles
8/10

“Niet kopen!!”

J.J. van Zanten |
 • Avantage :
  Accuraat
 • Avantage :
  Groot geheugen
 • Inconvénient :
  Driver werkt niet in Windows 10
 • Inconvénient :
  Software is een ramp
Geen nieuwe driver voor Windows 10 en de software is een ramp. Verder een prima logger.

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Qstarz BT-Q1000xt”

Dvavier |
 • Avantage :
  Doet wat hij moet doen.
 • Inconvénient :
  Geen bevestiginspunten voor koortje.
Prima, GPS logger, als ontvanger gebruik ik hem niet. dus daar kan ik niet over oordelen. Daarom voldoende gegeven want moest wat invullen anders kon ik mijn beoordeling niet afmaken.

Weinig op aan te merken. Logged de punten duidelijk en later handig toe te voegen aan mijn foto's.

Het enige wat ik wel jammer vind is dat er geen enkel bevestiginspunt aan zit om een koortje aan te bevestigen zodat je hem ergens aan kunt hangen.

Roi des avis de la semaine 40
Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“Eerste ervaringen met de BT-Q1000XT Travel Recorder”

Pim Veld |
Ik zocht een nauwkeurige gps-logger om achteraf de routes te kunnen zien van m'n fietstochten. Ik heb diverse sites bezocht, incl die van de fabrikant (Qstarz) en de Europese vertegenwoordiging (Variotek), om informatie te vergaren. Deze uitgekozen vanwege de zeer redelijke prijs, de grote opslagcapaciteit, de lange gebruiksduur, de verwisselbare accu en de goede gebruikersrecenties. Graag had ik een waterdichte gehad, maar de waterdichte types leken me desondanks niet aantrekkelijker dan deze. Van de degelijke webshops die dit product aanboden was GPSshop de goedkoopste.

De bestelprocedure en levering van GPSshop waren perfect, niets op aan te merken.

De bestelling werd degelijk in een leuke doos verpakt op het afgesproken dagdeel afgeleverd.

De gebruiksaanwijzing zou beter kunnen. In de Quick Start handleiding zijn ze vergeten te vertellen dat je eerst de batterij er in moet zetten. Aan die batterij zit een lipje waar op staat "Pull". Sommige batterijen starten pas nadat je er een isolerend of afsluitend lipje hebt uitgetrokken (zink/zuurstof?). Dit lipje bleek echter heel erg vast te zitten en is bedoeld om de batterij uit het batterijvak te trekken als je hem om de een of andere reden uit het apparaat wil halen.

Er zit een insteekhoesje (aan de bovenkant open)bij voorzien van een draagoogje. Helaas zit de opening om het schakelaartje aan de zijkant te kunnen bedienen helemaal op de verkeerde plaats.

De software en users-manual staan op een mini-cd'tje. Sommige lezers kunnen geen mini-cd verwerken. Waarom hier een paar centen op bezuinigd wordt snap ik niet. Overigens staat alles ook op de website van Qstarz als download beschikbaar. Aangezien die versies recenter zijn is het beter om die te downloaden en installeren. Het programma QTravel werkt prima, maar het programma Data Viewer maar beperkt omdat een code van GoogleMaps ontbreekt. Zo te zien is dat geen probleem omdat de samenwerking met Google Maps en QTravel prima verloopt.

Ik heb de BT-Q1000XT nog maar een paar dagen. Ik heb hem ingesteld op loggen per 3 sec en de meest recente AGPS-data geinstalleerd. Ik heb er twee autoritjes van een kleine 30 km mee gemaakt en de logging daarvan was nagenoeg perfect. De logger lag op het dashboard onder de voorruit. De fix was beide keren supersnel, slechts een paar seconden.

Uit de FAQ's is op te maken dat de gemelde gebruiksduur van een batterijlading en het aantal logpunten dat opgelagen kan worden niet gehaald worden. Als reden wordt gegeven dat er bij een (ieder) logpunt meer informatie wordt opgeslagen dan aanvankelijk gepland was. De hoeveelheid informatie per logpunt kan via de instellingen verminderd worden, maar er wordt gewaarschuwd dat het fuctioneren in Google Maps daardoor verloren zou kunnen gaan. Wat je wel kan uitzetten en wat niet wordt niet duidelijk gemaakt. Bovendien zijn in QTravel veel van die instellingen grijs en kunnen niet gewijzigd worden.

Verbeterpunten: waterdicht, een oogje voor een draagkoord, betere handleiding, eerlijkheid over het aantal logpunten dat opgeslagen kan worden en over de gebruiksduur van een batterijlading, en ook graag een beter beschermhoesje.

Tenslotte rest me te zeggen dat ik ten volle tevreden ben over mijn keuze, met de kanttekening dat ik hem nog maar een paar dagen heb.

Score des avis 4.2 étoiles sur 5
4.2 / 5 étoiles
8/10

“Betrouwbare en nauwkeurige GPS-logger”

Marcel |
 • Avantage :
  Snelle en nauwkeurige registratie
 • Avantage :
  Lange accuduur
 • Avantage :
  Goede software met regelmatige updates
 • Avantage :
  Compact
 • Avantage :
  Verwisselbare accu
 • Inconvénient :
  Altijd eerst thuis proefdraaien
 • Inconvénient :
  Plastic hoesje niet duurzaam
 • Inconvénient :
  Plastic behuizing niet duurzaam
 • Inconvénient :
  Geen Apple software
Ik gebruik de Qstarz BT-Q1000XT GPS-logger voor het precies registreren van mijn reisroute tijdens mijn vakanties. Ik weet daardoor achteraf nauwkeurig waar ik ben geweest, niet alleen waar ik fotoÂ’s heb genomen, en de GPS-gegevens gebruik ik thuis om mijn digitale fotoÂ’s te geotaggen. Ik gebruik de BT-Q1000XT niet als GPS-ontvanger of GPS-muis, die via de Bluetooth-verbinding GPS-gegevens aan een navigatieapparaat doorgeeft.

In 2007 kocht ik mijn eerste GPS-logger, de Qstarz BT-Q1200. De leercurve in het gebruik van apparaat en programma was zeer stijl. De kwaliteit van de TravelRecorder software was toen matig en kon vaak geen verbinding met het apparaat maken. De BT-Q1200 zelf werkte onbetrouwbaar en had een korte levensduur.

De BT-Q1000X met 200.000 waypoints was een enorm grote Taiwanese stap voorwaarts in 2009: betrouwbaar apparaat met betrouwbare programmatuur (QTravel). Wanneer ik 3 weken op reis ga, is het geheugen van de BT-Q1000X voldoende voor het registreren van Date Time, Valid, Latitude, Longitude, Height, Speed, RCR om de 10 seconden gedurende 18 uur per dag. Â’s Nachts hangt de GPS-logger aan de USB-oplader, maar als ik niet kan opladen heb ik altijd een Nokia BL-5C reserveaccu bij me. De accu is dus verwisselbaar (foutje CoolBlue).

In 2010 de bijna identieke BT-Q1000XT met dubbel geheugen voor 400.000 waypoints gekocht voor mijn lange reizen naar de andere kant van de wereld. Met de QTravel software lees ik thuis het geheugen van de BT-Q1000XT uit, exporteer dit naar GPX-formaat en gebruik dit bestand in de gratis GeoSetter software om mijn digitale foto’s van GPS-coördinaten en -locatie te voorzien. GeoSetter biedt meer mogelijkheden en is gebruiksvriendelijker dan de QTravel software.

Deze BT-Q1000XT heeft zonder problemen afgelopen 6 jaar op mijn reizen iedere 5 seconde mijn GPS-locatie vastgelegd, maar recent kon de QTravel software de BT-Q1000XT niet meer goed uitlezen. De BT747 GPS Data Logger Software kon het geheugen nog wel met fouten uitlezen, maar kon deze fouten niet meer herstellen. Deze week mijn vierde QStarz GPS-logger gekocht: een identieke BT-Q1000XT.

Score des avis 4 étoiles sur 5
4 / 5 étoiles
8/10

“uitstekend”

klaas Brus |
 • Avantage :
  nauwkeurig
 • Avantage :
  routes samen te voegen
 • Avantage :
  makkelijk mee te nemen
 • Avantage :
  straatnamen zichtbaar
Als je tijdens een stop in de fietstocht het apparaat tijdelijk uitgezet hebt en daarna weer aanzet dan kun je later op de p.c de ritten samen voegen

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“Degelijk apparaat dat gemakkelijk is in het gebruik.”

Erwin van Veen |
 • Avantage :
  Gemakkelijk te personaliseren (o.a. frequentie van metingen)
 • Avantage :
  Eenvoudig in gebruik en om uit te lezen
 • Inconvénient :
  Soms duurt het enkele minuten voor mijn locatie is gevonden, ondanks dat ik open plekken opzoek
Alleen de log functie gebruik ik. Als de locatie eenmaal gevonden is, gaat dat erg goed. Mooi is dat vanaf je computer de frequentie waarmee de locatie wordt opgeslagen (bijvoorbeeld elke 5 seconden of elke 5 meter). Ook is de software simpel, maar doet precies wat ik wil. De route kan vervolgens geëxporteerd worden, bijvoorbeeld naar KML. Ook erg handig is dat zowel de losse punten met de gegevens als de routelijn kan worden geëxporteerd.

Score des avis 4.8 étoiles sur 5
4.8 / 5 étoiles
9/10

“misschien toch naar een ander toestelletje uitkijken...”

Robert WELLENS |
 • Avantage :
  klein
 • Avantage :
  simpel in gebruik
 • Avantage :
  nauwkeurig
 • Inconvénient :
  waardeloze driver voor pc
 • Inconvénient :
  zwakke software op pc
Het toestellletje op zich is volledig OK. Wat niet deugt is de meegeleverde software met een totaal onbruikbare driver. Heb met heel wat opzoekingswerk wel een driver gevonden en de software gestrat. Deze is echter alles behalve wat men "goed" - misschien zelfs niet "aanvaardbaar" mag noemen. Ik red me omdat ik me ermee weet bezig te houden, maar een "normaal"-gebruiker, zoals ik denk dat diegene die het toestelletje eerder bezat vóór mij, zendt zoiets retour zonder verder te hoeven nadenken.

Score des avis 4.6 étoiles sur 5
4.6 / 5 étoiles
9/10

“Geen aanrader, kinderziektes??”

Hans Strijker |
 • Avantage :
  Compact apparaat
 • Inconvénient :
  Werkt slecht met diverse routeplanners
 • Inconvénient :
  Heeft moeite met het vinden van satellieten
 • Inconvénient :
  Bijgaande QTravel software veranderd instellingen
Ik heb de BT-Q1000XT getest op diverse routeplanners. Op de meest onverwachte momenten is de bluetooth verbinding weg of vindt de BT-Q1000XT spontaan geen satellieten meer. Ik ga weer gauw terug naar de altijd betrouwbare Haicom HI-204 III USB GPS-ontvanger. De Haicom doet het al jaren perfect tijdens mijn reizen door Europa.

Donnez votre avis
Partagez votre avis et repartez peut-être avec 100 €

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Avis des clients : 9,1 / 10 - 12.540 avis