The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Welke Intel processor moet ik kiezen?

Inteljuisteprocessor

Iedere laptop beschikt over een processor. Het is het hart van je notebook en speelt een zeer belangrijke rol bij de meeste dingen die je op je laptop doet. Het overgrote deel van onze laptops beschikt over een processor van Intel, de grootste processorfabrikant ter wereld. Op deze pagina helpen we je om de juiste Intel processor te kiezen.

Ik wil internetten en mailen

Celeron logo

Voor basistaken als browsen op het internet, mailen en tekstverwerken heb je voldoende aan een Intel Atom, Celeron of Pentium processor. Een Core m3 processor is energiezuiniger en heeft geen ventilator nodig, waardoor je laptop volledig stil is. Werk je graag met verschillende programma's tegelijk, dan is een Intel Core i3 processor aan te raden.

Aanbevolen processor: Intel Atom, Celeron, Pentium, Core m3 of Core i3

Bekijk alle laptops

Ik wil studeren

Intel i3

Gebruik je jouw laptop om verslagen te typen, presentaties te maken en af en toe simpel een foto bewerken? Kies dan voor een laptop met minimaal een Core m3 of Core i3 processor. Zo heb je moeiteloos 30 tabbladen open in je browser terwijl je een essay schrijft en muziek streamt.

Aanbevolen processor: Intel Core m3 of i3.

Bekijk alle studielaptops
Bekijk alle laptops met Intel i3 processor

Ik wil foto's bewerken

Intel i5

Vakantiekiekjes of trouwfoto's bewerken? Kies dan voor een Intel Core m5, m7 of i5 processor. Voordeel van de Core m processors is dat ze energiezuiniger zijn en geen ventilator nodig hebben. Hierdoor zal je laptop bij zware taken minder 'zoemen'. Een Intel Core i5 processor biedt op zijn beurt over een langere periode meer rekenkracht.

Aanbevolen processor: Intel Core m5, m7 of i5

Bekijk alle laptops voor fotobewerking
Bekijk alle laptops met i5 processor

Ik wil video's bewerken

Intel i7

Het monteren van video's vraagt veel van je processor. Zeker voor het renderen of het bewerken van materiaal in hoge resolutie is veel rekenkracht nodig. Een Intel Core i7 processor is krachtig genoeg voor het werken met programma's als Adobe Premiere Pro. Daarnaast adviseren we 8 GB werkgeheugen en een midrange videokaart.

Aanbevolen processor: Intel Core i7

Bekijk alle laptops voor videobewerking
Bekijk alle laptops met i7 processor

Ik wil games spelen

Intel i5 en i7

Als we het hebben over 'games spelen' bedoelen we geen Angry Birds, online pokeren of een ander 'simpel' spelletje. Maar wil je de recentere, zwaardere games spelen, dan heb je minimaal een Intel Core i5 of i7 processor nodig. Verder heb je in ieder geval een midrange videokaart nodig.

Aanbevolen processor: Intel Core i5 of i7

Bekijk alle gaming laptops
8th gen i7

In augustus 2017 kondigde Intel de achtste generatie Core processors aan. Deze generatie kennen we voor laptops als Kaby Lake R en Coffee Lake.


De Kaby Lake R zijn energiezuinige Core i5 en i7 processors die uitgerust zijn met 4 cores. Daarmee zijn ze zo'n 40 procent sneller dan hun 2-core voorgangers. Kaby Lake R is een typische ultrabook processor, geschikt voor lang gebruik en zware programma's.


De Coffee Lake processors zijn 4-core i3 processors en 6-core i5 en i7 processors. Deze zijn nog sneller, maar ook minder zuinig. Coffee Lake staat voor krachtige prestaties en is geschikt voor zware taken als gaming en video rendering.

Intel Atom

De Intel Atom is een energiezuinige processor, waardoor de batterij van je laptop lang meegaat. Handig wanneer je jouw laptop vaak onderweg gebruikt. De Atom is niet erg snel en is daarmee geschikt voor browsen op internet, films kijken en tekstverwerken.

Intel Celeron

Gebruik je jouw laptop voor simpele taken, zoals internetten, mailen en tekstverwerken, dan is een laptop met een Celeron processor genoeg voor jou. Deze processor is het basismodel van Intel en is niet geschikt voor zware programma's en veel taken tegelijkertijd.

Intel Pentium

Heeft je laptop een Intel Pentium processor, dan ga je aan de slag met Excel sheets, internetten en films kijken. Net als de Atom en de Celeron is de Pentium een processor voor een kleiner budget, maar is iets sneller.

Intel Core m

De Intel Core m processors zijn energiezuinige processors, die vooral uitkomst bieden als je het lang zonder netstroom moet doen. Daarnaast hebben deze processors geen ventilator nodig, zodat een laptop met een Core m processor stiller is dan laptops met andere processors.

Intel Core i3

Wil je meerdere tabs tegelijk in je browser open hebben staan terwijl je een presentatie maakt? Met een Intel Core i3 werk je moeiteloos met programma's tegelijkertijd, zolang ze maar niet te zwaar zijn. Deze processor is geschikt voor Office, films kijken en zelfs niet al te zwaar fotobewerken.

Intel Core i5

Met een Intel Core i5 heeft je laptop al de kracht om games te spelen en foto's te bewerken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je laptop programma's als Photoshop niet trekt. Voor de meeste taken die kracht nodig hebben, zit je met een Core i5 goed.

Intel Core i7

Of het nou videobewerken in 4K of VR games spelen is, met een Intel Core i7 processor doe je gewoon alles op je laptop. Wil je het beste uit het vlaggenschip van Intel halen, dan adviseren we daarnaast minimaal 8 GB werkgeheugen en een dedicated videokaart.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.966 beoordelingen