Nespresso smaken
Van boon naar capsule
De oorsprong en teelt
Het verhaal van Nespresso koffie begint bij de koffieplant. Als hij 12 maanden oud is, om precies te zijn. De rode, rijpe bessen die aan de plant groeien worden 6 tot 8 maanden na de bloei geplukt. Dan begint het tweede gedeelte van het proces.
Van groene boon naar gebrande boon
De rode bes ondergaat dan een proces waarbij vruchtvlees en onzuiverheden verdwijnen totdat de kern overblijft: de groene boon. Alleen de boon met de juiste dichtheid, kleur en grootte komt door de strenge selectie heen. Deze bonen worden verscheept naar Zwitserland. Hier zullen de bonen worden gebrand. Tijdens het branden ondergaan de groene bonen een transformatie, waarbij het potentieel aan aroma en smaak wordt ontwikkeld.
Gemalen koffie in een capsule
De koffieboon met zijn karakteristieke smaak wordt na het branden gemalen en direct hermetisch verpakt. Alleen zo kan Nespresso de versheid, en daarmee de kwaliteit van de smaak garanderen. Na gebruik gooi je de aluminium capsule niet weg, maar recycle je deze. Van het koffiedik in deze capsule kan biobrandstof worden gemaakt.
Welke smaken Nespresso koffie zijn er?
Ontdek het brede assortiment Nespresso Grands Crus, geheel gemaakt van de hoogste kwaliteit koffie ter wereld. De 24 Grands Crus zijn samengesteld door de Nespresso koffie-experts en vertegenwoordigen verschillende herkomstlanden en smaakprofielen. Een perfect assortiment met unieke koffiesamenstellingen. De 24 Grands Crus zijn onderverdeeld in vier aromafamilies: bloem- en fruitachtig, gebalanceerd, intens en variations.