The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

5 redenen om een Xbox One X te kopen

4K gaming is de toekomst, maar hoe ga je daarmee aan de slag zonder een vermogen uit te geven aan een beestelijke pc? Microsoft biedt je de oplossing: De Xbox One X. Maar, is hij het waard om met een Xbox aan de slag de gaan of jouw One S te vervangen voor zijn krachtigere broer? In dit artikel geef ik je 5 reden om een Xbox One X te kopen.

Xbox One X

  • Het compacte design past in elke (huis)kamer.
  • De snelheid van de console zorgt voor een vloeiende spelervaring met meer detail.
  • Het unieke koelsysteem zorgt ervoor dat de Xbox One X niet klinkt als een opstijgende grasmaaier, maar juist nagenoeg geen geluid produceert.
  • Crossplay met PS4 spelers is in veel gevallen niet beschikbaar.

De Ingebouwde voeding

Xbox One X met ingebouwde voeding

Weet je nog? Vroegâh? Toen consoles je stroomrekening opjoegen en je óók nog over de gigantsische blokvoeding kon struikelen? Bij de Xbox One X zit de voeding gewoon intern én is hij ook nog eens een stuk zuiniger. Scheelt je weer een hoop kabelmanagement en voorkomt een onverwachte naheffing vanuit je energieleverancier.

Vormfactor en koeling

Xbox One X breakdown

De Xbox One X is nagenoeg even groot als zijn voorganger, de Xbox One S. Een kleine behuizing met meer power kan maar één ding beteken: warmte. Gelukkig wordt de One X gekoeld door een vorm van vloeistofkoeling, zogenaamde een vapor chamber. Een Xbox One X loopt even warm aan als zijn voorgangers, terwijl hij dus wel aanzienlijk krachtiger is. Ook betekent het dat je de console nagenoeg niet hoort tijdens het gamen.

Entertainment hub

Entertainment mogelijkheden

Microsoft wil met Xbox niet alleen met games aan de slag, maar maakt er met de One X eigenlijk een entertainment hub van. Zo heb je uiteraard Netflix, Spotify, maar, in tegenstelling tot de blauwe buren, ondersteunt de Xbox One X ook UHD Blu-ray discs. Dit betekent dat je de nieuwste films met een zo hoog mogelijk fideliteit op je home cinema tovert.

Enhanced games

Halo voor Xbox One X

Je kent ze wel, de pareltjes van vroeger: Halo 3, Red Dead Redemption en ga zo maar door. Met de komst van de Xbox One X komen deze games met verbeterde enhanced graphics grafisch opnieuw tot leven. Ook als je geen brute 4K tv in huis hebt, profiteer je wel van de verbeterde textures en hogere framerates bij de games waar je toen al geen genoeg van kon krijgen.

4K Gaming

4K Racing

Eindelijk het echte werk: met de Xbox One X speel je de nieuwste games in native 4K, waarbij je kiest voor de mooiste details of nog betere performance. Op een goede tv met de rekenkracht van de Xbox One X weet microsoft games echt op je scherm te toveren zoals het door de artiesten bedoeld is. Van los bewegende haartjes tot aan de textuur van bijvoorbeeld leer, metaal of lichtval, het komt allemaal natuurgetrouw in beeld.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen