The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door David

5 Redenen om over te stappen naar Windows 10

Draait je computer nog op een oude versie van Microsoft Windows? Dan is dit het moment om te upgraden naar Windows 10. Waarom? We hebben een heel lijstje met argumenten. Kijk hieronder maar eens naar de 5 redenen om over te stappen op Windows 10. Of klik hier om te zien hoe je de overstap nu maakt.

1. Het startmenu is terug

Een van de grootste missers in Windows 8 was het schrappen van het startmenu. Het leverde een stortvloed aan kritiek op en daar is wat mee gedaan. Want in Windows 10 maakt het startmenu een terugkeer. In het startmenu zie je een lijst met je meest gebruikte programma's. Aan de rechterkant vind je tiles. Dit zijn 'interactieve tegels' die je zelf kiest in inricht. Onderin het menu zit een zoekbalk om je computer of het internet te doorzoeken.

2. Het is de laatste versie van Windows

Althans daar lijkt het op. Microsoft heeft rond de lancering van Windows 10 gezegd dat dit de laatste versie van Windows zal zijn. Nu willen ze in Redmond nog wel eens van gedachten veranderen, maar het idee is dat Windows 10 in de toekomst steeds gratis updates zal krijgen. Zo hoef je dus niet om de paar jaar een nieuwe versie van het besturingssysteem te kopen.

3. Windows Hello: een veilige inlogcode

Windows Hello is een nieuwe uitvinding waarmee je inlogt zonder wachtwoord. Heb je een infrarood- of Intel RealSense camera, dan ga je voor de laptop zitten en wordt je gezicht herkend. Of gebruik de vingerafdruksensor om in te loggen. Superhandig, want je hoeft geen wachtwoord te onthouden. Het is veilig, want jouw unieke uiterlijk of vingerafdruk dient nu als een niet te vervalsen inlogmethode. De camera reageert niet op foto's, maar herkent je gezicht wel als je een bril opzet.

4. Teamwork tussen al je apparaten

Windows 10 is er niet alleen voor je laptop en desktop, maar ook voor je tablet en telefoon. En dat zorgt ervoor dat al je apparaten goed met elkaar samenwerken. Een voorbeeld: bewerk je op je laptop een Office-document, dan wordt dit ook meteen op je telefoon aangepast. Zo ben je niet meer afhankelijk van het apparaat dat je bij je hebt. Ook handig: via je Microsoft account worden bijvoorbeeld je wachtwoorden en favoriete websites opgeslagen op al je apparaten.

5. Haal meer uit je 2-in-1

Windows Continuum is een nieuwe functie om meer uit je 2-in-1 laptop en telefoon te halen. Een 2-in-1 is een laptop die je ook als tablet gebruikt. Ben jij op je 2-in-1 een verslag aan het schrijven met het toetsenbord, dan werk je in 'laptopmodus' van Windows 10. Trek het toetsenbord los, en Continuum schakelt over op 'tabletmodus'. Apps veranderen mee, zodat ze goed werken met een touchscreen. Sluit je tablet of telefoon aan op een monitor, dan tovert Windows 10 dankzij Continuum je apparaat om in een pc.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen