The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Fatima

Aan de slag met de DJI Mavic 2 Pro

In dit artikel lees je hoe je het snelst aan de slag gaat met je DJI Mavic 2 Pro. Je leert stap voor stap hoe je je eerste vlucht maakt. Aan het eind van dit artikel weet jij precies hoe je professionele drone beelden schiet.

In het kort: hoe, wat, waarmee?

Wat ga ik doen? De drone klaarmaken.
Hoelang duurt het? 30-60 minuten.
Wat heb ik nodig? DJI Mavic 2 Pro, je telefoon en een basiscursus.
Moet ik iets voorbereiden? Laad alle accu's op.

Stap 1: controleer of het pakket compleet is

Pakket controleren

Leg alle onderdelen verspreid voor je neer zodat je een goed overzicht hebt. Controleer of je inderdaad 3 paar propellers, een accu en oplader hebt. Daarnaast moet het pakket bestaan uit een gimbal beschermer, voedingskabel, RC kabels, micro USB kabel, USB adapter en 2 reserve joysticks.

Stap 2: maak het toestel compleet

Toestel compleet maken

Vouw de armen van de Mavic 2 Pro uit. Draai de bovenkant naar je toe. De accu zit al in de drone. Om de accu uit de slaapmodus te halen, klik je hem eruit. Vervolgens laad je de accu op en klik je de opgeladen accu weer op het toestel. Bevestig nu de propellers. Plaats de 3 inkepingen van de propeller precies op de inkepingen van de drone. Omdat propellers erg kwetsbaar zijn, raad ik aan om de beschermers aan de propellers te bevestigen.

Stap 3: activeer de controller

Controller activeren

Vouw de armen van de controller open en haal de joysticks eruit. Schroef de joysticks in de controller. Klap vervolgens de antennes uit. Download de DJI Go 4 app via de App of Play Store op je smartphone. Schuif de smartphone in de controller en duw de armen ertegenaan, zodat hij er stevig in zit.

Stap 4: maak verbinding tussen de drone en de controller

Verbinding maken tussen drone en controller

Zet de controller aan. Druk op de aan knop rechtsboven. Druk er nogmaals op en houd hem lang ingedrukt. Zet nu de drone aan via de ronde knop. Hier druk je ook 2 keer op, waarbij je de knop de tweede keer vasthoudt. Open de app en selecteer de DJI Mavic 2 Pro. Volg alle stappen in de app en klik op ‘activate’. Je drone is nu geactiveerd. Update vervolgens de firmware. De drone en de controller zijn nu verbonden.

Stap 5: maak je drone klaar voor de start

Drone klaarmaken voor start

Ga naar de app en klik op ‘start flight’. Op je telefoonscherm verschijnt het beeld dat de dronecamera ziet. Als dit je eerste vlucht is, zet je in het instellingenmenu de beginnersmodus aan. De drone blijft dan binnen een afstand van 30 meter bij je.

Handig om te weten:

In Nederland mag je niet overal vliegen met een drone vanwege de veiligheid. Zo mag je niet in de buurt van een vliegveld en niet hoger dan 120 meter boven de grond of het water vliegen. Zoek daarom goed uit waar je een vlucht mag maken. Vlieg daarnaast alleen met goed weer. Als het hard waait, raakt de drone snel uit koers. Ook kun je niet in de regen vliegen.

Stap 6: stijg op en bedien de drone met de joysticks

Opstijgen

Je stijgt op door de linker joystick naar boven te bewegen. Door deze joystick naar links of naar rechts te bewegen, draai je het toestel. De rechter joystick zorgt ervoor dat je de drone naar voren en naar achteren beweegt en van links naar rechts vliegt. Beweeg de linker joystick naar beneden om de daling in te zetten. De 'Return to home' knop in de linkerbovenhoek van je controller kun je ook gebruiken om te landen.

Stap 7: maak een opname tijdens de vlucht

Opname maken

Een opname maak je door op de opnameknop in de app te drukken. Met de knop daarboven kies je tussen de foto- en videostand. Daarnaast vind je op je telefoonscherm een verticale balk met daarop een schuifje waarmee je de gimbal van de drone beweegt. Hiermee kies je de hoek van waaruit je opnamen wilt maken. Je kijkt je opnamen terug in de app of in de fotobibliotheek op je telefoon.

Fatima
Artikel van:
Fatima Camera specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen