The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Aangekondigd: Smart speakers

Slimme speakers of smart speakers. Google Home en Amazon Alexa. Je hebt deze termen vast al wel voorbij horen komen. Alleen, wat is het nu precies en wat kan je ermee en wanneer komen ze dan naar Nederland? Op deze pagina vertel ik je meer over smart speakers.

Wat zijn smart speakers?

Smart speakers zijn speakers die je met je stem, via voice control, bedient. Je praat tegen een intelligente assistent op je smartphone. Geef opdrachten zoals het volume hoger te zetten, het nummer pauzeren of het volgende nummer af te spelen.

Bedien al je domotica in huis

Naast speakers zijn er ook andere 'slimme' apparaten die je in huis plaatst. Via slimme technologieën op je smartphone, ook wel intelligente persoonlijke assistenten genoemd, bedien je al deze apparatuur. Voorbeeld hiervan zijn: Google Home Assistent, Amazon Alexa en Microsoft Cortana. Je zet spraakgestuurd je lampen aan in huis, zet de thermostaat iets hoger en je laat je favoriete nummer afspelen op je muziekinstallatie. De slimme assistenten zijn nu nog niet in Nederland beschikbaar.

De geruchten

Er worden al aardig wat geruchten over smart speakers en spraakgestuurde bediening verspreid. Hieronder heb ik de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Slimme speaker Samsung zou binnen een half jaar op de markt komen. 14 december 2017 - Bron: Smarthomemagzine.nl Samsung heeft de smart speakers al aangekondigd. De vraag is alleen wanneer ze op de markt in Nederland komen. Volgens Samsung gebeurt dit in de eerste helft van het jaar 2018. De slimme speakers worden meteen in veel landen uitgebracht. De gemiddelde prijs zal rond de € 200,- liggen.

In 2018 komen de smart speakers naar Nederland. 2 januari 2018 - Bron: NRC.nl In 2018 komen de smart speakers ook naar Nederland. In de VS zijn al ruim 27 miljoen smart speakers verkocht. Sinds kort is spraakgestuurde speaker bediening ook in de Benelux beschikbaar. De Nederlandstalige versie van de Google Home luidspreker is nu in ontwikkeling. De verwachting is dat wij straks allemaal onze dag beginnen met een 'Goedemorgen Google' of 'Alexa'.

Google Assistent vanaf dit jaar in Nederland beschikbaar. 23 februari 2018 - Bron: androidplanet.nl De woordvoerder van Google Nederland, Rachid Finge, heeft bevestigd dat Google Assistent vanaf dit jaar ook in Nederland beschikbaar is. Een exacte datum gaf hij niet. In mei, op de Google I/O zal Google waarschijnlijk meer loslaten over de plannen van stemgestuurde producten. Rachid gaf wel al aan dat de assistent voor alle platformen beschikbaar zal zijn, dus van iOS en Android tot Google Home.

Smart speakers zijn de toekomst. 28 maart 2018 - Bron: Frankwatching.com Stemgestuurde apparaten maken hun opmars. Smartphones en smart tv's zijn al beschikbaar in Nederland. Vanwege de taalbarrière heeft de smart speaker op zich laten wachten. Google gaat in ieder geval in het Nederlands de stembediening aanbieden. Ook organisaties gaan mee met de trend. BNR en NRC bouwen aan een smart radio app in samenwerking met Google. In de VS beschikt 16 procent van alle huishoudens momenteel al over een stemgestuurd apparaat. Het gaat hier vooral om de Amazon Echo en de Google Home apparaten.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.958 beoordelingen