The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jimmy

Aangekomen: Windows Ink

Met Windows Ink tover je je Windows 10 laptop of tablet om een digitaal kladblok. Gebruik een bluetooth stylus met knop en maak aantekeningen in verschillende Microsoft Office programma's. Schrijf een ingewikkelde som uit en OneNote geeft je de uitkomst. Krijg je een geniale ingeving onderweg naar huis? Dan verschijnt met één druk op de knop, een digitale post-it.

Windows Ink in het kort

Windows Ink vind je op elk Windows 10 apparaat met de laatste updates. Het is geen aparte app, maar een knopje in de instellingen van je Windows apparaat. Je gebruikt een bluetooth stylus en maakt aantekeningen in je Microsoft Office programma's. Druk op de knop van je stylus en er verschijnt een post-it waarop je schrijft. Of klik op de pen rechtsonder in je taakbalk, en zet wat krabbels over een openstaand scherm heen.

Altijd een kladblok

Met één druk op de knop van je bluetooth stylus open je een lijstje met notitie apps zoals Sticky Notes. Met Sticky Notes vink je je to-do lijstje af of schrijf je er een actiepunt bij. Klik een stapje verder en zet je nieuwe post-it in je agenda. Voor het digitaliseren van je creatieve uitspattingen gebruik je Sketchpad. Plaats een digitale liniaal voor het tekenen van rechte lijnen of kies het juiste penseel voor het maken van een tekening.

Tekenen in Microsoft Office

In Microsoft Office 2016 vind je bovenaan een tabje met Tekenen. Daar kies je vervolgens uit een kleur en de dikte van de lijn voor het markeren of onderstrepen van teksten, net alsof je met een A4 en rode balpen aan het werk bent. In Word en OneNote vind vind je de mogelijkheid om een som uit te schrijven waarna deze automatisch herkent en berekend wordt. In PowerPoint gebruik je je stylus voor het tekenen in je presentatie.

Kies een geschikte stylus

Voordat je aan de slag gaat met Windows Ink, heb je naast een 2-in-1 of tablet ook een geschikte stylus nodig. Dit moet een bluetooth stylus zijn die in ieder geval over 1 extra knop beschikt. Bij de meeste modellen van de Microsoft Surface Pro 4 wordt standaard een geschikte stylus, de Surface Pen, meegeleverd. Deze stylus werkt op elk Windows 10 touchscreen apparaat waar Windows Ink op staat.

Jimmy
Artikel van:
Jimmy
Laptopspecialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.540 beoordelingen