The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laurence

Hulp bij de keuze van een bluetooth speaker

Bluetooth speakers leveren een krachtiger geluid dan smartphones of tablets. Hierdoor geniet je overal van je favoriete muziek. Wil je een waterdichte speaker voor op het strand? Of ga je een weekend weg en zoek je een speaker met een lange accuduur? Deze informatie helpt je om een bluetooth speaker te vinden die het beste bij je past.

Waar ga je de speaker gebruiken?

Speaker bij zwembad

Het eerste punt waar je op moet letten wanneer je een bluetooth speaker gaat kopen, is waar je de speaker gaat gebruiken.

  • Buitenshuis of op vakantie: de speaker moet geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Kies voor een speaker met een stof- en waterdicht ontwerp.
  • Thuis: Kies voor een formaat speaker dat past bij de grootte van de ruimte. Daarnaast kun je kiezen voor een speaker met hoge geluidskwaliteit of extra bass optie voor een kamervullend geluid.
  • Op kantoor: naast het formaat speaker dat past bij de grootte van de ruimte, let je er bij een kantoor speaker op dat deze een ingebouwde microfoon heeft. Zo houd je op kantoor je handen vrij om te typen of schrijven tijdens het handsfree voeren van een telefoongesprek.

Hoe lang moet de muziek afspelen?

Speaker bij kampvuur

Een bluetooth speaker werkt bijna altijd op een accu. Wanneer je buitenshuis gebruik maakt van de speaker, houdt de speaker er dus na een bepaalde tijd mee op. Let daarom goed op de accuduur van de speaker. De accuduur geeft aan hoelang de speaker draadloos en bij normaal gebruik meegaat.

Extra functies

Waterdichtheid testen onder de kraan

Ben je op zoek naar een specifieke functie op een bluetooth speaker? Let dan ook hier op bij aankoop van een speaker. Denk hierbij aan functies zoals:

  • Een draagclip om de speaker aan je tas of broek te bevestigen.
  • Een smartphone oplaadfunctie.
  • Waterdichtheid wanneer je de speaker in de badkamer, aan zee of aan het zwembad wilt gebruiken.
  • Een extra bass functie voor een ruimtevullend geluid of een feestje.
  • Een ingebouwde radio.
  • Ingebouwde draadverlichting die je bedient met je smartphone.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen