The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Afvallen

Er zijn verschillende manieren om af te vallen. Het belangrijkste is dat je gaat voor een manier die je leuk vindt, zodat je het gemakkelijker volhoudt. Bij cardio apparaten heb je de keuze uit een hometrainer, crosstrainer, loopband en roeitrainer. Elk apparaat maakt een andere beweging en heeft zijn eigen voordelen. Onderstaand vind je een tabel waarin staat aangegeven hoeveel je verbrandt tijdens het trainen.

Samengevat

Man 90 kg: 30 minuten Vrouw 80 kg: 30 minuten
Hometrainer 380 calorieën 338 calorieën
Crosstrainer 345 calorieën 306 calorieën
Loopband 469 calorieën 417 calorieën
Roeitrainer 356 calorieën 317 calorieën

Hometrainer

Hometrainer

Wanneer je van fietsen houdt, is de hometrainer een goede optie om af te vallen. Ook heb je bij een hometrainer de minste druk op je gewichten. Wanneer je snel last hebt van je knieën of enkels wordt er een hometrainer aangeraden. Ook wanneer je last hebt van ernstig overgewicht is een hometrainer een goede optie.

Crosstrainer

Crosstrainer

Met een crosstrainer gebruik je je hele lichaam zonder dat er veel belasting op de gewrichten komt. Doordat de beweging van een crosstrainer redelijk recht toe recht aan is, is de kans op een blessure ook kleiner. Mocht je snel last krijgen van gewrichten of heb je snel blessures, dan is een crosstrainer een veilige manier om af te vallen.

Loopbanden

Loopbanden

Op de loopband verbrand je de meeste calorieën. Dit maakt het fitnessapparaat geschikt om af te vallen. Ook heb je de optie om te wandelen of om daadwerkelijk hard te lopen. Wel moet je er rekening mee houden dat wanneer je echt gaat rennen er redelijk wat gewicht op je knieën en enkels komt.

Roeitrainers

Roeitrainers

Met een roeitrainer zet je het gehele lichaam aan het werk en haal je de meeste kracht uit je bovenlichaam. Wanneer je echt doelgericht wil afvallen kun je gebruik maken van hartslagzones. Op deze manier spreek je echt de vetverbranding aan.

Buiktrainer

Buiktrainers

Een strakkere buik is vaak een doel wanneer je gaat afvallen. Een buiktrainer kan hierbij helpen. Er zijn veel verschillende soorten buiktrainers. Sommige apparaten richten zich echt alleen op de buik, anderen trainen bijvoorbeeld je gehele bovenlichaam.

Fitnessartikelen

Fitnessartikelen

Niet alleen cardio apparaten zorgen ervoor dat jij kan afvallen. Ook met fitnessartikelen zoals dumbbells en kettlebells werk jij aan een strakker en slanker lichaam. Tijdens het trainen zal je ook spieren opbouwen, wat ervoor zorgt dat je nog meer verbrandt in de rustfase.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen