The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Alarmsysteem met simkaart

Een alarmsysteem met simkaart zorgt ervoor dat je een sms-bericht op je telefoon krijgt wanneer het systeem ongewenst bezoek detecteert. Via een sms ontvang je dus op afstand notificaties. Daarnaast is het mogelijk om je alarmsysteem via een sms specifieke opdrachten te geven. Denk hierbij aan het in- en uitschakelen van het alarmsysteem op afstand. In dit artikel lees je de belangrijkste weetjes voor een alarmsysteem met simkaart.

Hoe werkt een alarmsysteem met simkaart?

hoe werkt een alarmsysteem met simkaart?

Een alarmsysteem met simkaart stuur je aan via de simkaart in het basisstation van het alarmsysteem. Op deze simkaart stel je jouw telefoonnummer in. Hierdoor staat je telefoon direct in verbinding met de simkaart in het basisstation. Bij een detectie van 1 van de aangesloten sensoren, krijgt het basisstation een seintje. Hetzelfde seintje wordt automatisch doorgestuurd naar jouw telefoon. Waar je ook bent, ontvang je dus informatie over onraad bij jou thuis. Om alle communicatie tussen de simkaart in het basisstation en je telefoon goed te laten verlopen, moet je er wel altijd voor zorgen dat de simkaart voldoende beltegoed heeft. Zonder beltegoed worden er namelijk geen notificaties (sms'jes) verzonden. Wat je hier dus uit op kunt maken, is dat elke handeling van een alarmsysteem met een simkaart beltegoed, dus geld, kost. Ook het aan- en uitzetten van het systeem op afstand via je telefoon.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een draadloos alarmsysteem met simkaart?

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar om berichten naar je telefoon te verzenden bij een detectie of voor het instellen van het alarmsysteem, moet er beltegoed op de simkaart staan. Het instellen van je alarmsysteem kost redelijk wat berichten. Controleer daarom na het instellen of er nog voldoende beltegoed op de kaart staat. Wat de exacte kosten per sms zijn, is afhankelijk van je provider.

Controleer of je simkaart actief is

Veel providers deactiveren een simkaart als deze voor langere tijd niet is gebruikt. Heb jij dus je oude simkaart weer afgestoft, controleer dan eerst of de simkaart nog wel actief is.

Sla je telefoonnummer op de simkaart op

Het alarmsysteem reageert alleen op een telefoonnummer dat op de simkaart staat. Het is voor een onbekende dus niet mogelijk om het alarmsysteem zomaar uit te zetten. Deze optie zorgt gelijk voor een goede beveiliging voor het systeem. Plaats de simkaart van het alarmsysteem in een telefoon en sla jouw telefoonnummer op. Sla het telefoonnummer op de simkaart op en niet op de telefoon zelf. In de handleiding van je telefoon lees je hoe je dit doet. Let bij het opslaan van een telefoonnummer ook op de extra toevoeging van het landnummer +31 Nederland en +32 België.

Verwijder de simlock

Het is mogelijk dat de simkaart is voorzien van een simlock. Een simlock beveiligt je simkaart met een pincode. Zolang de simlock nog op de kaart zit, verstuurt het alarmsysteem geen berichten naar jouw telefoon en verwerkt de kaart ook geen binnengekomen berichten. Verwijder daarom voorafgaand altijd de simlock van de simkaart. Hoe je dat doet, verschilt per provider. Vraag bij de provider van de simkaart na hoe je de simlock verwijdert.

Gebruik een simkaart adapter voor de juiste maat simkaart

In een alarmsystemen gaat het standaard formaat simkaart, terwijl in de meeste telefoons een mini- of nano-simkaart gaat. Wanneer de simkaarten niet overeenkomen qua grootte, is het niet mogelijk om de simkaart zowel in het alarmsysteem als in je telefoon te plaatsen. Om de mini- of nano-simkaart groot genoeg te maken voor het alarmsysteem, gebruik je een simkaart adapter. Gebruik de juiste mal voor jouw kaart en plaats hem in je alarmsysteem.

Zorg voor een simkaart waarmee je kunt smsen

Kies een simkaart waar sms-/beltegoed op staat of een simkaart met een abonnement (met smsbundel). Gebruik geen simkaart waar data op staat om mee te internetten. Deze simkaarten zijn niet geschikt voor een alarmsysteem met simkaart. Simkaarten met internet verzenden namelijk geen sms-berichten.

Controleer de inhoud van je bericht

Controleer het sms bericht voordat je deze naar het alarmsysteem stuurt. De meeste alarmsystemen zijn zo geprogrammeerd dat ze alleen standaard codes verwerken. Wanneer er bijvoorbeeld een spatie of extra leesteken in het bericht staat, verwerkt het alarmsysteem het bericht niet. Kijk in de handleiding van jouw alarmsysteem welke codes wel en niet voor jouw alarmsysteem relevant zijn.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen