The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Alarmsysteem voor ouderen

Hulpbehoevende dierbaren hebben over het algemeen extra controle nodig. Wanneer ouderen zelfstandig wonen, is het fijn om ze op afstand in de gaten te houden. Niet alleen wat betreft de veiligheid van de woning, maar juist ook voor de persoonlijke beveiliging. Alarmsystemen voor ouderen beschikken over sensoren die zowel de woning als een persoon beveiligen. Op deze pagina lees je waar je op moet letten bij een alarmsysteem voor ouderen en geven we je een aantal praktische tips.

Welke elementen bevat een alarmsysteem voor ouderen?

Alarmsysteem voor ouderen

Naast de beschikbare sensoren voor een alarmsysteem, is het vooral belangrijk dat een alarmsysteem voor ouderen jou als naaste op afstand informeert over de gebeurtenissen bij je dierbare thuis. Via een app op je smartphone sta je als naaste direct in verbinding met het systeem bij je dierbare thuis. De aangesloten sensoren, denk aan magneetcontacten, bewegingsmelders, sos-knop en valbeveiliging, geven het basisstation een seintje bij een detectie of plotselinge verandering van gedrag. Op afstand ontvang jij op hetzelfde moment een pushbericht. Zo kom je direct in actie.

Tips voor en voordelen van een alarmsysteem voor ouderen

Tip en voordeel 1 Een paniekknop (ook wel sos-knop) is belangrijk wanneer je dierbare direct hulp nodig heeft. Je hulpbehoevende dierbare functioneert zelfstandig en slaat eenvoudig alarm wanneer dat nodig is.
Tip en voordeel 2 Het alarmsysteem moet IP-camera's bevatten zodat je op afstand live mee kunt kijken. Je bent als naaste altijd en overal via de app op de hoogte van gebeurtenissen bij je dierbare thuis.
Tip en voordeel 3 Het systeem beschikt over de functie om met 1 druk op de knop hulpdiensten in te schakelen. Wanneer het nodig is, schakel je met 1 druk op de knop direct hulp in van hulpdiensten.
Tip en voordeel 4 Via de app houd je je dierbare op afstand in de gaten. Het systeem moet dus over internet beschikken. Dat je hulpbehoevende dierbare optimaal beveiligd is, geeft jou op afstand een gerust gevoel.
Tip en voordeel 5 Houd er rekening mee dat je dierbare thuis over internet beschikt. Met een alarmsysteem voor ouderen heb je als naaste altijd zelf de controle over elke situatie.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen