The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Alle geruchten over de Samsung Galaxy S21

In het begin van 2021 presenteert Samsung een nieuwe Samsung Galaxy S serie. Het is nog onduidelijk of deze smartphones de Samsung Galaxy S21 of S30 gaan heten. Op deze pagina verzamelen we alle geruchten over de nieuwe toestellen. Als de smartphones gepresenteerd zijn, bestel je ze op deze pagina als eerste.

Samsung Galaxy S21 / S30 release (informatie op basis van geruchten)

Productnaam Samsung Galaxy S21 of Samsung Galaxy S30
Releasedatum 14 januari 2021
Modellen Basis variant, Plus variant en Ultra variant
Kleuren Zwart, wit, grijs, zilver, paars en roze
Prijs Tussen € 849,- en € 1299,-

Lancering op 14 januari

Samsung Galaxy S21 datum release

Bekende Twitteraar en tech-journalist Jon Prosser beweert dat Samsung de nieuwe serie toestellen op donderdag 14 januari 2021 presenteert. Op die dag zou ook de pre-order starten, waarna je het toestel op 29 januari ontvangt. Deze timing is opvallend, want eerdere Samsung Galaxy S series werden pas in februari gepresenteerd. Samsung heeft deze datum zelf nog niet bevestigd. Zodra de datum definitief is, lees je dat op deze pagina.

Bron: Twitter.com'@jon_prosser, 4 november 2020

Nieuw ontwerp camera eiland

Samsung S21 Samsung S30 prijs

De doorgaans betrouwbare journalist OnLeaks heeft renders van de nieuwe Samsung toestellen in handen. Aan de voorkant zien de smartphones er vrijwel hetzelfde uit als hun voorgangers (zie afbeelding), maar aan de achterkant zien we enkele verschillen. Zo zien we dat het camera eiland een nieuw ontwerp heeft. De camera's zitten helemaal in de bovenhoek van het toestel. Dit camera eiland zit als het ware om de rand van het toestel heen gevouwen, wat zorgt voor een strak ontwerp. De S21 toestellen verschijnen vermoedelijk in de kleuren zwart, wit, grijs, zilver, paars en roze.

Bron: AndroidPlanet; ‘‘Renders tonen Samsung Galaxy S21 met nieuw camera-eiland’, 18 oktober 2020

Ultra krijgt betere camera's

Samsung S21 S30 camera

Vermoedelijk hebben de camera's van het basismodel en de Plus variant net als hun voorgangers een 12 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel groothoeklens en een 64 megapixel telelens met 3 keer optische zoom. Samsung zou de camera's van de S21 Ultra flink verbeteren. Zo zou dit toestel een betere sensor hebben, waardoor foto's scherper en realistischer zijn. Verder zou deze smartphone 2 telelenzen met 3 keer en 10 keer optische zoom krijgen. Samen moeten deze lenzen ervoor zorgen dat je meer dan 10 keer inzoomt zonder dat je foto minder scherp wordt.

Bron: Apparata.nl; Camera’s Samsung Galaxy S21 Ultra gaan op de schop, 10 november 2020

Betere processor, vergelijkbare batterijen

Batterij Samsung Galaxy S21 S30

De Europese varianten van de S21 serie beschikken vermoedelijk over een nieuwe Samsung Exynos 2100 processor. Bronnen melden dat de prestaties van deze chip aanzienlijk beter zijn dan die van zijn voorgangers. Over rekenkracht hoef je je dus geen zorgen te maken. Verder zou de batterij van de Plus variant een capaciteit van 4.800 mAh krijgen. Dat is 300 mAh meer dan zijn voorganger. De batterijcapaciteit van het basis toestel en het Ultra model zouden met 4.000 mAh en 5.000 mAh hetzelfde blijven.

Bron: AndroidPolice.com; Exclusive: Specs and features of Samsung's Galaxy S21 smartphones. 14 november 2020

Full hd schermen

Samsung S30 S21 scherm

Opvallend genoeg krijgen de Samsung S21 en S21 Plus, zoals de toestellen vermoedelijk gaan heten, 6,2 inch en 6,7 inch full hd schermen. Hiermee zijn de displays minder scherp dan die van de voorgangers. Het 6,8 inch quad hd scherm van de Ultra variant gaat er juist op vooruit. Dankzij de LPTO technologie is de verversingssnelheid variabel tussen de 1 en 120 keer per seconde. Het toestel bepaalt zelf wanneer de energievretende, hoge verversingssnelheid aan gaat. Zo verspil je niet onnodig veel batterij. Op de andere toestellen kies je zelf voor een verversingssnelheid van 60 of 120 keer per seconde.

Bron: AndroidWorld; ‘Samsung Galaxy S21: alle details die je moet weten zijn uitgelekt’, 15 november 2020© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen