The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Alles over de nieuwe Samsung smartphone

Binnenkort onthult Samsung het nieuwste toestel uit de Note-serie. Vermoedelijk heet het toestel Samsung Galaxy Note 10. Wat is er nieuw aan deze smartphone? Hoe ziet hij eruit? Welke specificaties kun je verwachten? Op deze pagina verzamelen we alle geruchten.

Time-of-flight sensor

De nieuwste telefoon van Samsung zou gaan beschikken over een time of flight sensor. Deze sensor zorgt bijvoorbeeld voor een scherpte-diepte effect bij portretfoto's. Bovendien maakt deze camera Argumented Reality (AR) functies mogelijk. Dat betekent dat je via je smartphone virtueel bekijkt of meubels in je huis passen of hoe die ene broek die je op het oog hebt jou staat. Het is nog onduidelijk of de time of flight sensor op beide toestellen zou komen, of alleen op de Plus versie.

Bron: Phonearena.com; 'Galaxy Note 10 will come with time-of-flight cameras, lens maker confirms', 4 juli 2019

Zet 7 augustus in je agenda

Op de eigen website maakt Samsung bekend dat er op 7 augustus een Galaxy Unpacked evenement plaatsvindt. In de bijbehorende animatie zie je de voor de Note serie kenmerkende stylus en een cameralens. Het is daarom vrijwel zeker dat dit de dag is dat het nieuwste toestel uit de Note serie aan de buitenwereld gepresenteerd wordt. Zet het evenement op woensdag 7 augustus 22:00 uur dus alvast in je agenda. Je bestelt de nieuwe smartphone dan namelijk als eerste op deze pagina. Het evenement volg je via de livestream op de website van Samsung.

Bron: Samsung.com; Galaxy UNPACKED, 2 juli 2019

Camera: variabel diafragma

Het lijkt erop dat het nieuwste Samsung toestel bij elk soort licht scherpe foto's kan maken. Samsung zou de techniek van het variabele diafragma namelijk verbeterd hebben. Het variabele diafragma wordt kleiner of groter afhankelijk van de sterkte van het licht. Zo heb je nooit over- of onderbelichte foto's. Vorige Samsung toestellen wisselden tussen waardes van f/1.5 en f/2.4. De nieuwe Note zou kunnen schakelen tussen 3 waardes: f/1.5, f/1.8 en f/2.4.

Bron: Androidworld.nl; 'Samsung Galaxy Note 10 camera komt met drie diafragmagroottes', 20 juni 2019

Selfie camera in gat midden in scherm

Op uitgelekte afbeeldingen is de nieuwe Samsung smartphone vanaf verschillende kanten te zien. Er vallen meteen wat zaken op aan het design. Het vrijwel randloze scherm heeft een gat voor de selfie camera. Dit gat zit niet aan de rechterkant van het scherm zoals bij de S10, maar midden bovenin het scherm. Ook valt op dat de camera's achterop het toestel niet naast elkaar, maar onder elkaar zijn geplaatst. Verder lijkt een fysieke Bixby-knop te ontbreken.

Bron: 91mobiles.com; Samsung Galaxy Note10 Pro renders show quad camera setup and a familiar design, 7 juni 2019

Krijgt de Note 10 meerdere versies?

Als we de betrouwbare telecom insider Ice Universe mogen geloven, verschijnt de nieuwste Galaxy Note in twee verschillende formaten. Samsung zou het toestel uitbrengen in formaten van 6,3 inch en 6,8 inch. Hierbij zou het kleinste model 3 camera's hebben, terwijl het toestel van 6,8 inch er 4 heeft. Het lijkt er dus op dat er voor het eerst een Plus versie van een Note toestel op de markt komt. Deze Plus versie met het grote scherm is perfect geschikt voor filmpjes kijken en gamen.

Bron: Androidplanet.nl; ‘Samsung brengt twee Galaxy Note 10-versies uit in 2019’, 16 april 2019


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.987 beoordelingen