The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jelle

Aangekondigd: Apple MacBook Pro 14" en 16" (2021)

Apple kondigde op 18 oktober 2021 nieuwe Apple MacBook Pro modellen aan met 2 vernieuwde Apple Silicon chips. Naast de M1 Pro chip en M1 Max chip, hebben de nieuwe modellen een verbeterd scherm, vernieuwd design en meer aansluitingen. Benieuwd naar alle upgrades? We vertellen je hier alles over de nieuwe Apple MacBook Pro 14" en Apple MacBook Pro 16".

Apple MacBook Pro 14" en 16" (2021)

Apple MacBook Pro 14" en Apple Macbook Pro 16"

Apple heeft met de nieuwe 14" en 16" nu een complete lineup met Apple Silicon chips. De nieuwe Apple M1 Pro en M1 Max chips zijn nog krachtiger dan de Apple M1 chip, vooral wat grafische kracht betreft. Dat is vooral handig als je veel werkt met zware grafische programma's zoals Final Cut Pro. Ook het beeldscherm is compleet vernieuwd. Liquid Retina XDR technologie zorgt voor nog betere kleuren en de hoge verversingssnelheid van maximaal 120 hertz geeft snel bewegende beelden vloeiend weer. Bovendien hebben de nieuwe Apple MacBook modellen meer aansluitingen en een langere batterijduur.

Apple MacBook Pro (2021): wat is er nieuw?

M1 Pro en M1 Max

Beide modellen zijn beschikbaar met de nieuwe Apple M1 Pro chip en de nog krachtigere Apple M1 Max chip. Het belangrijkste verschil is de grotere grafische chip en ruimte voor meer werkgeheugen. Die extra kracht komt goed van pas als je dagelijks veel werkt met grafische toepassingen, zoals videobewerking of 3D rendering. Op het vernieuwde Liquid Retina XDR beeldscherm bekijk je jouw werk met heldere kleuren en in hoge resolutie. ProMotion zorgt er bovendien voor dat snelle beelden niet haperen.

Verschil met Apple MacBook Pro (2020)

Apple MacBook Pro nieuwe features

Deze nieuwe generatie Apple MacBook Pro modellen hebben een vernieuwd ontwerp met strakke randen. Als je hem openklapt, valt direct op dat de brede schermranden verdwenen zijn en de webcam verwerkt is in een notch. Daarnaast heeft Apple MacBook Pro (2021) geen Touch Bar, maar een rij fysieke functietoetsen. Naast de bekende Thunderbolt poorten, heeft het nieuwe model ook een hdmi poort, geheugenkaartlezer en MagSafe 3 oplaadpoort.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen