The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Specialisten review Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3, ik heb er al veel over gehoord, maar nu mag ik hem eindelijk zelf testen. Apple Watch 3 is er in 2 modellen: mét GPS en 4G en met alleen GPS. Met 4G werkt Apple Watch ook zonder mijn iPhone. Het 4G model is in Nederland niet verkrijgbaar. Jammer, maar ik ben benieuwd wat Apple Watch 3 wel allemaal kan.

Apple Watch Series 3

Optische hartslagsensor | Meet afstand, calorie verbranding, hartslag, snelheid, stappen, trappen en zwemslagen | 8 GB opslag
249,-
op voorraad
  • Dankzij de ingebouwde luidspreker en microfoon bel ik via mijn smartwatch.
  • Dankzij de gps sensor toont de smartwatch mijn snelheid, afgelegde afstand en route.
  • De smartwatch is waterdicht dus ik draag hem ook tijdens het zwemmen.
  • Om met de smartwatch te bellen, heb ik een verbinding met mijn iPhone nodig.
  • Er is geen standaard app aanwezig op Apple Watch om mijn slaap te monitoren.

Uit de doos

Apple Watch 3 uitpakken

Hé, een nieuw mailtje. "Je Apple Watch 3 ligt klaar bij de receptie". Snel ophalen. Ik krijg een langwerpige witte doos overhandigd. Strak en modern. Van Apple ben ik niet anders gewend. In de doos vind ik naast Apple Watch een handleiding, oplader en extra bandje. Het bandje verwisselen hoeft niet, want deze past perfect. Het siliconen bandje voelt zacht en soepel aan en de sluiting met drukker is kinderwerk. Ik kan niet wachten om hem te testen, maar eerst nog even opladen.

Op kantoor

Appjes ontvangen op Apple Watch 3

Binnen een paar klikken synchroniseer ik Apple Watch met mijn iPhone. Ik bedenk me dat ik al 5 minuten te laat ben voor een meeting, rennen dus. Tijdens deze meeting schrik ik na een kwartier ineens op als Apple Watch trilt om mijn pols. Ik krijg een appje binnen. Nu besef ik me pas dat het horloge amper iets weegt. Ik was helemaal vergeten dat ik hem om had. Even later aan mijn bureau trilt Apple Watch weer. Ik zit te lang en hij daagt me uit om 1 minuut te gaan staan. Laat ik dat maar doen dan.

In de sportschool

Sporten met Apple Watch 3

Na het werk ga ik fitnessen, nu wordt Apple Watch 3 pas écht interessant voor mij. Ik stel in dat ik ga steppen en hoeveel calorieën ik wil verbranden met dit onderdeel. 150 calorieën, dat moet lukken. Ondertussen koppel ik mijn bluetooth oortjes en via de minispeler pauzeer of skip ik een nummer zonder mijn iPhone te gebruiken. Tijdens het steppen wil ik kijken hoe ver ik ben. Zodra ik mijn pols oplift, licht het display vanzelf op. Handig! Wanneer ik de 150 calorieën aantik, krijg ik direct een seintje. Zo, door naar het volgende onderdeel.

Op de fiets

Bellen met Siri

Terwijl ik de op fiets naar huis zit, voel ik Apple Watch trillen om mijn pols. Ik word gebeld. Wanneer ik opneem, hoor ik mijn moeder duidelijk aan de andere kant van de lijn. Ook zij hoort mij duidelijk, ondanks dat het flink waait op de fiets. Ik herinner me dat je met Apple Watch Series 3 communiceert via Siri. Dat wil ik testen. Toevallig moet ik mijn vriend bellen om te vragen hoe laat hij thuis is voor het eten. Ik ga naar Siri en zeg "Bel Gijs". En ja hoor, hij gaat over.

In bed

De wijzerplaat op Apple Watch 3 aanpassen

Wanneer ik naar mijn slaapkamer loop, voel ik weer een lichte trilling: "Je hebt je bewegingsdoel gehaald". Oja, ik was helemaal vergeten dat ik vanochtend een bewegingsdoel van 300 calorieën heb ingesteld. In bed verander ik de wijzerplaat een paar keer. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe actief ik ben geweest vandaag. Even kijken: 10.027 stappen, 7,57 km afgelegd en 20 traptreden. Meten hoeveel traptreden ik loop, kan ik met Apple Watch 3 dankzij de barometrische hoogtemeter. Morgen toch maar wat vaker de trap nemen.

Op pad

GPS op Apple Watch 3

Vandaag ga ik naar het Rijksmuseum. Een mooie gelegenheid om GPS uit te testen, want ik ben niet erg bekend in Amsterdam. Ik stippel mijn route uit op kaarten en start de navigatie. Door middel van kleine trillingen waarschuwt Apple Watch mij als ik links- of rechtsaf moet slaan. Het is buiten -3 ℃ en ik ben mijn handschoenen vergeten. Veel te koud om mijn iPhone vast te houden dus, maar dit werkt perfect. Ook wanneer ik wat regendruppels voel, geen paniek. Apple Watch 3 is namelijk waterdicht.

Bij het zwembad

Zwemmen met Apple Watch 3

Apple Watch Series 3 is waterdicht tot 50 meter. Als ik Apple Watch optimaal wil testen, kan ik een paar baantjes trekken niet overslaan. Dat ga ik vandaag doen. Ik navigeer op Apple Watch naar het dichtstbijzijnde zwembad. Voordat ik het water in duik, open ik de ingebouwde workout-app. Een echte waterrat ben ik niet, dus ik plan een gemakkelijke sessie. Ik stel de lengte van het zwembad in: 25 meter. Zo berekent Apple Watch hoeveel baantjes ik trek. 500 meter zwemmen in totaal, dat moet wel lukken, hoop ik. Ik start de zwemtraining en ik spring het water in.

In het water

Zodra Apple Watch in contact komt met water, vergrendelt mijn display automatisch. Zo, nu even een paar baantjes trekken. Wanneer ik op de helft ben, las ik een kleine pauze in. Ik hang even aan de rand van het zwembad. Apple Watch herkent rust automatisch, dus ik hoef het horloge niet te pauzeren. Na nog eens 250 meter te zwemmen, stap ik het water uit. Ik droog Apple Watch af met mijn handdoek en ik draai aan de Digital Crown tot Apple Watch piept. Hierdoor verdwijnt het water uit de luidspreker. Ik bekijk de statistieken op Apple Watch en ik verlaat het zwembad met een voldaan gevoel. Zo, nu heb ik wel wat lekkers verdiend.

Conclusie

Ondanks dat in Nederland het Apple Watch 3 model met 4G nog niet beschikbaar is, heeft ook het model zonder 4G wat nieuwe snufjes. Zo is de processor nog sneller, praat ik met Siri terwijl dit voorheen alleen met tekst was en is hij waterbestendig tot 50 meter. Apple Watch 3 is in sommige dingen net even wat handiger dan mijn iPhone. Met name als ik meer inzicht wil in mijn gezondheid zoals mijn hartslag meten en het horloge is de ideale compagnon voor tijdens het sporten. Waar ik het meeste fan van ben? Navigeren zonder dat ik mijn iPhone uit mijn broekzak hoef te halen. Kortom: niet heel veel nieuws ten opzichte van zijn voorgangers, maar wat dit betreft wel de beste jongen uit zijn klas.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen