The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Welke applicaties zijn er voor fietstrainers?

Een interactieve training maakt sporten op de fietstrainer een stuk leuker. Er bestaan applicaties waarmee je een virtuele route aflegt, samen traint of tegen je vrienden fietst. Fabrikanten ontwikkelen een deel van deze software zelf, maar er is ook software beschikbaar gemaakt door derde partijen. In dit artikel neem ik de meest gebruikte apps voor fietstrainers door om jouw keuze te vergemakkelijken.

Zwift

Zwift

Zwift is de meest populaire applicatie voor een training op de fietstrainer. Deze applicatie is niet door een fabrikant ontwikkeld, dus je gebruikt hem met alle interactieve fietstrainers. Met Zwift rijd je wedstrijden en routes in een virtuele wereld. Dit kan met vrienden of tegen anderen. Bij officiële toernooien kan je zomaar eens in een ontsnapping met een profrenner terecht komen. De app toont alle relevante statistieken en biedt de mogelijkheid om upgrades te ontgrendelen. De combinatie van relevante statistieken en virtueel racen tegen fietsers over de hele wereld maakt Zwift een zeer populaire app.

 • Kosten: €14,99 per maand (Gratis proefperiode van 1 week)

Tacx Training App

Tacx Training app

Wanneer je een Tacx fietstrainer koopt, gebruik je de gratis Tacx Training App om je trainingsgegevens te analyseren. Zo houd je jouw prestaties nauwkeurig bij op een overzichtelijk scherm. Daarnaast is het mogelijk om Tacx films met een videosimulatie in de applicatie te kopen. Voor een complete ervaring kies je de Tacx Trainer software. Met deze app heb je meer mogelijkheden. Zo rijd je ook in virtuele werelden tegen anderen en download je zelfs 3D GPS gegevens van je favoriete fietsroute op vakantie. Van Tacx Training is een basisversie en een uitgebreide versie met nog meer mogelijkheden beschikbaar.

 • Kosten Tacx Training App: Gratis
 • Kosten Tacx Training Premium: €99,99 (jaarlijks)
 • Kosten Tacx Training Premium HD: €139,99 (jaarlijks)

Wahoo Fitness

Wahoo fitness

Fietsers met een Wahoo fietstrainer in huis maken gebruik van de Wahoo Fitness applicatie. Deze applicatie gebruik je niet alleen voor indoor fietsen, maar ook bij buitentrainingen of hardloopsessies. Met de app stuur je jouw fietstrainer aan en pas je bijvoorbeeld de hellingshoek aan. Voor een niet-interactieve training op je hartslag, vermogen of tijd gebruik je deze applicatie. Op het scherm zie je duidelijk de gegevens van jouw fietsprestaties en bovendien stuur je die gegevens eenvoudig door naar een andere app zoals Strava of Garmin Connect. Voor virtuele routes of trainingsvideo's heb je een andere app nodig.

 • Kosten: Gratis

TrainerRoad

TrainerRoad

Wanneer je liever prestatiegericht traint en minder waarde hecht aan interactiviteit, gebruik je TrainerRoad. Met deze applicatie houd je live je prestaties bij, stel je doelen en analyseer je de data. Het scherp bijhouden van je progressie en de haast wetenschappelijke benadering van het fietsen maken TrainerRoad populair. Meer dan 100 verschillende trainingsschema’s bieden je enorm veel op het gebied van prestatieverbetering. Voor een beklimming van de Mont Ventoux in je eigen woonkamer zijn andere apps een betere keuze.

 • Kosten maandabonnement: $12,- (€10,20)
 • Kosten jaarabonnement: $99,- (€84,-)
 • Geld terug na 30 dagen niet tevreden

Bkool Cycling Simulator

Bkool Cycling Simulator

Hoewel de Bkool applicatie gemaakt is door een fabrikant van fietstrainers, is hij ook te koppelen aan trainers van andere merken. Met de Bkool app rijd je door virtuele werelden of gebruik je een trainingsvideo van een bestaande route. Ook deze app toont je belangrijkste trainingsgegevens en biedt de mogelijkheid om Strava of Garmin Connect te koppelen. In de Premium versie rijd je ook met anderen en heb je meer opties. Zo heeft die applicatie een coachingsfunctie om je prestaties te verbeteren.

 • Kosten: Gratis
 • Kosten Premium: €9,99 per maand
 • Gratis proefperiode van 7 dagen

Kinomap

Kinomap

Kinomap is een applicatie die je voor allerlei interactieve trainingen gebruikt. De applicatie werkt met trainingsvideo’s inclusief gps, waarmee je routes van over de hele wereld aflegt. Je ziet live je progressie tijdens de route en de app houdt je snelheid bij. Kinomap biedt je een enorm scala aan video’s uit de community, maar toont wat minder trainingsgegevens dan andere apps. Voor het scherp bijhouden en analyseren van je prestaties heb je dus een andere applicatie of accessoire nodig.

 • Kosten: €9,99 per maand (Gratis proefperiode)

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen