The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kasper

Je nieuwe Asus laptop installeren

Yes! Je hebt je nieuwe Asus laptop binnen. Nu nog installeren. Hier vertellen we je stap voor stap hoe je Windows 10 op jouw Asus notebook installeert. Dus pak hem snel uit en vergeet niet om hem aan de oplader te hangen.

Nieuwe laptop instellen

In deze video legt onze expert Chary je uit hoe je jouw nieuwe laptop gebruiksklaar maakt. Ze vertelt je alles over het installeren van je laptop, updaten van Windows, verwijderen van onnodige programma's en hoe je stuurprogramma's update. Liever een geschreven instructie? Lees dan hieronder verder.

1. Start de Windows setup

Kies de juiste systeemtaal.

Zet je laptop aan en start de Windows setup. Allereerst voer je de taal, tijdsindeling en de toetsenbordindeling in die je wilt gaan gebruiken. Wij bevelen aan om te kiezen voor:

  • Te installeren taal: Nederlands (Nederland)
  • Indeling voor tijd en valuta: Nederlands
  • Toetsenbord of invoermethode: Verenigde Staten (NL/QWERTY) of Frankrijk (BE/AZERTY)

In het volgende scherm krijg je de keuze om een een tweede toetsenbordindeling toe te voegen. Wil je dit niet klik dan op Overslaan.

2. Wifi - verbinding maken met een netwerk

Maak verbinding met het internet.

Kies het netwerk waarmee je verbinding mee wil maken uit de lijst op het scherm en stel je verbinding in. Kies voor 'Automatisch verbinding maken' als je thuis altijd verbonden wilt zijn met dit netwerk. Let op: als je nu al verbinding maakt met het internet, dan moet je inloggen met een Microsoft account bij stap 4. Wil je dit niet, sla het verbinden dan voorlopig over om een offline account aan te maken bij stap 4.

3. De kleine lettertjes

Lees de kleine lettertjes.

De gebruiksrechtovereenkomst klik je meestal zonder te lezen weg. Deze tekst gaat over de juridische zaken, de kleine lettertjes. Lees het vooral door als je de tijd hebt. En als je het ermee eens bent, klik je op Akkoord.

4. Aanmelden met een Microsoft account

Meld je aan met een Microsoft Account.

Als je een Microsoft account hebt , log je hier in en klik je op Volgende. Wil je een account maar heb je er nog geen, kies dan voor account aanmaken. Heb je dat niet of wil je er niet mee inloggen, ga dan terug naar stap 2 indien je al verbinding hebt gemaakt met het internet. Als je het internet later instelt hoef je geen Microsoft account aan te maken en log je gewoon in met een offline account.

5. Je gebruiksersnaam en -wachtwoord instellen

Kies een gebruikersnaam en wachtwoord.

Hier voer je de naam in die je als gebruiker van je nieuwe laptop wilt hanteren. Klik op Volgende en voer een wachtwoord in.

6. Privacyinstellingen

Kies de juiste privacyinstellingen.

Met de standaard privacyinstellingen wordt regelmatig informatie naar Microsoft verzonden. Dit is om de beste bescherming te kunnen waarborgen. Ons advies is te kiezen voor deze standaard instellingen. Hecht je echter veel waarde aan privacy en precies weten welke opties je wel en niet nodig hebt? Pas de instellingen dan in dit scherm aan.

7. Registreren en beschermen

Registreer je laptop eventueel bij Asus.

Registreer je optioneel bij Asus om onder andere informatie over je garantiestatus en contactgegevens met Asus te delen. Let er op dat dit zeker niet hoeft. Klik op Volgende om aan te vinken wat je wel en niet met Asus wilt delen.

Na deze stap zal je laptop de laatste updates van Windows installeren. Dit duurt meestal een paar minuten, maar in sommige gevallen neemt dit een paar uur in beslag.

8. Aan de slag

Ga aan de slag met je nieuwe Asus laptop.

Nu ben je klaar om met jouw nieuwe laptop aan de slag te gaan. Let er wel op dat de laptop waarschijnlijk nog een enkele Windows 10 update moet installeren. Dit heeft te maken met de verstreken tijd waarin de laptop gemaakt is en wanneer je hem in huis hebt gehaald. In die tijd is hoogst waarschijnlijk een nieuwe Windows update uitgekomen die je nog moet installeren voordat de laptop optimaal werkt.

Kasper
Artikel van:
Kasper Laptopspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.268 beoordelingen