The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Advies over baardtrimmers

Je trimt je baard niet met de eerste de beste trimmer. Als je op zoek bent naar een nieuwe baardtrimmer is het slim op een aantal zaken te letten. Zo kom jij met een verzorgde baard voor de dag.

1. Kies voor een type baardtrimmer

Baardtrimmer met vaste opzetkam

Baardtrimmer met vaste opzetkam

Om op dit soort trimmers de trimlengte in te stellen, klik je één van de meegeleverde vaste trimkammen op de trimmer. Elke trimkam trimt op één vaste lengte. Je stelt dus niets in op de trimmer. De trimlengte is afhankelijk van welke trimkam je er op klikt.

Baardtrimmer met instelbare trimkam

Baardtrimmer met instelbare trimkam

De meeste trimmers werken met een - in hoogte verstelbare - trimkam. Je klikt deze op de trimmer en stelt via een schuifknop of draaiwiel de gewenste trimlengte in. Grote voordeel is dat je vaak tot op de halve millimeter nauwkeurig de trimlengte instelt.

2. Opzetkammen

Vaste opzetkam Een vaste opzetkam kent één vaste lengte. Welke vaste opzetkam je op de trimmer klikt, bepaalt op welke lengte je je baard trimt.
Instelbare opzetkam Op een instelbare trimkam stel je via een schuifknopje de trimlengte in. Dit type opzetkam is vaak meegeleverd bij basismodel baardtrimmers waarop je de trimlengte niet op de trimmer zelf instelt.
Detailtrimmer Een detailtrimmer gebruik je voor het precisiewerk. Het accentueren van je baardgrens bijvoorbeeld, of het strak trekken van je bakkebaarden.
Neus- en oortrimmer Een neus- en oorhaartrimmer gebruik je voor het verwijderen van ongewenst uitstekende haren. Deze trimkam is roterend en zo trim je je haartjes, zonder ze eruit te trekken. Dit maakt het minder pijnlijk.

3. Opzuigsysteem

Philips baardtrimmer met opzuigsysteem

Bij het trimmen van je baard hoort het er nu eenmaal bij: rondslingerende baardharen op en rond de wastafel. Alhoewel, met een baardtrimmer met opzuigsysteem kan dit probleem zomaar verleden tijd zijn. Dit systeem zuigt baardharen op, zodra je ze trimt en vangt alles op in een reservoir. En dit reservoir gooi je na je trimbeurt eenvoudig leeg in de vuilnisbak. Scheelt jou een hoop opruimwerk.

4. Laser

Philips baardtrimmer met richtlaser

Het aanzetten van je baardgrens maakt je look nét wat netter. Baardtrimmers uit het hogere segment beschikken over een geïntegreerde richtlaser. Deze projecteert een lijn op je baardgrens, zodat je `m heel precies detailleert en op een eenvoudige manier symmetrisch maakt.

5. Baardtrimmer vs. multigroom

Philips multigroom Series 7000 MG7730/15

Het trimmen van je baard hoef je niet per se met een baardtrimmer te doen. Wil je meer dan alleen je baard trimmen? Dan kun je beter kiezen voor een multigroom. Een multigroom is qua functionaliteiten vergelijkbaar, maar wordt geleverd met veel meer opzetstukken. En zo trim je veel meer dan je baard, zoals neus- en oorhaar, schaamhaar en hoofdhaar.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen