The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Advies over basis deurbellen

Je keuze is gevallen op een basis deurbel. Een basis deurbel bestaat uit een deurdrukker en ontvanger. Op het moment dat je bezoeker op de knop van de deurdrukker drukt, weerklinkt er een geluid binnenshuis uit de ontvanger. Basis deurbellen onderscheiden zich op basis van een aantal specificaties. Welke dat zijn, lees je op deze pagina.

1. Kies je voor 1 of 2 ontvangers binnenshuis?

Basis beldrukker met 1 ontvanger

Elke basis deurbel bestaat uit 1 deurdrukker en (minimaal) 1 ontvanger. Wanneer je de deurbel alleen op de begane grond wilt horen, heb je aan 1 ontvanger meer dan genoeg. De deurdrukker en ontvanger staan draadloos met elkaar in verbinding. Houd er daarom altijd rekening mee dat je beide elementen niet te ver van elkaar vandaan plaatst. Het gemiddelde bereik tussen de beldrukker en ontvanger is 50 meter binnenshuis. In principe dus meer dan genoeg voor een gemiddelde eengezinswoning.

Basis beldrukker met 2 ontvangers

Er zijn ook basis deurbellen met 2 ontvangers. Het voordeel van 2 ontvangers in huis, is dat je op 2 plekken tegelijkertijd de deurbel hoort op het moment dat iemand op de knop van de beldrukker drukt. Handig voor grotere woningen of wanneer je op meerdere plekken in huis de bel wilt horen. Denk bijvoorbeeld aan de zolder wanneer je je was doet of aan de tuin tijdens mooie zomerdagen. Met een gemiddelde afstand van 50 meter binnenshuis, heb je genoeg mogelijkheden en mis je nooit meer een bezoeker voor de deur.

2. Wil je de bel niet alleen horen maar ook zien?

Een bel kunnen zien? Dat klinkt best raar. Er zijn deurbellen waarbij de ontvanger naast geluid ook lichtflitsen geeft op het moment dat de bezoeker op de knop van de deurdrukker drukt. Deze optie is goed voor doven, slechthorenden en zeker ook senioren.

3. Wil je een extra ontvanger?

Deurbel met extra ontvangers

Met extra ontvangers in huis hoor je in meerdere ruimtes de deurbel tegelijkertijd afgaan. Denk bijvoorbeeld aan locaties zoals de tuin of zolder. Wanneer je bijvoorbeeld muziek aan het luisteren bent, is het geluid van de deurbel niet altijd hard genoeg om de melodie op elke locatie in en rond het huis te horen. Met ontvangers op meerdere plekken, tackel je dit probleem direct. Helaas is niet elke deurbel uit te breiden met extra ontvangers. Dus wanneer dit een wens is, moet je er wel even op letten of er uitbreidingsmogelijkheden zijn.

4. Extra opties

Deurbel met naamvenster

Naast alle eerder genoemde eigenschappen van een basis deurbel, zijn er nog een aantal extra opties. Denk hierbij aan een naamvenster op de deurdrukker en het instellen van verschillende melodieën.

  • Bij een deurdrukker met een naamvenster heb je geen extra naambord nodig om je bezoeker te laten weten dat ze voor de juiste deur staan.
  • Bepaal je eigen favoriete beltoon wanneer de ontvanger van de deurbel meerdere belmelodieën bevat.

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.708 beoordelingen