The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas

Nu beschikbaar: Battlefield 5

Het is eindelijk zover, na alle slagvelden gehad te hebben keert DICE met Battlefield V nu terug naar hun roots: de tweede wereldoorlog. Weet BF V de glorie van het jarenoude BF 1942 weer nieuw leven in te blazen? Op deze pagina verzamel ik alles wat je moet weten over de nieuwste Battlefield titel voor Xbox, PS4 en PC.

_

Waarom wil ik Battlefield 5?

Tank battle

Ben je gek op shooters en werk je graag nauw samen met je vrienden? Dan is Battlefield 5 de game voor jou. Met de verschillende klasse archetypes pas je de game aan op jouw speelstijl, bijvoorbeeld medic of support, waarbij je jouw team van de nodige medpacks en munitiekratten voorziet. Speel de rol die bij jouw speelstijl past en je verveelt je geen moment in de gigantische slagvelden die je met 64 spelers tegelijk speelt.

Nieuws: Tides of war barst los

Eindelijk is het zo ver, het eerste hoofdstuk van Tides of War gaat in. Via de periodieke content die met Tides of War beschikbaar wordt, volg je de voortgang van de tweede wereldoorlog. Zo komen er steeds meer iconische veldslagen en, zoals je wel van een WWII gamer mag verwachten, gaan we uiteindelijk ook met de het Rode Leger en de Amerikanen aan de slag.

Nieuws: closed alpha

Battlefield V classes

Als een van de gelukkigen heb ik Battlefield V al een beetje mogen spelen in de gesloten alpha test. De test omvat Conquest en Grand Operations op de map uit de trailer: Narvik. De game is prachtig en draait nu al prima op mijn pc. Ook merk je onmiddelijk hoe belangrijk het samenwerken als squad daadwerkelijk is. Zo heb je slechts voor 1 á 2 reloads aan munitie. Op een aantal bugs na is het een prettige introductie van de game!

Wat weten we over Battlefield 5

Luchtmacht Battlefield V

Met BF V wil Battlefield terug naar zijn thematische roots, maar tegelijkertijd verandert er ook het één en ander. Er gaan al geruchten over nieuwe spelmodi, wapens en skins, dus vul ik de volgende sectie regelmatig aan met de nodige feitjes en weetjes over de elementen die BF V weer fris en uniek aan moeten laten voelen.

Speelstijlen

Al van begin af aan draait Battlefield om het spelen van je rol om samen met je squad en team de overwinning te behalen. Nu wil DICE met BF V de game juist weer een beetje tactischer maken, wat inhoudt dat je niet meer onmiddelijk je teamgenoten heelt of van munitie voorziet. Je moet er echt weer wat voor doen. Zo ben je in je squad afhankelijk van je support, omdat je anders zomaar zonder kogels komt te zitten.

Grand Operations

Samen spelen in een squad

Eén van de nieuwe spelmodi in de game is Grand Operations. Hiermee borduurt EA verder op de Operations spelmodus uit BF 1. Ditmaal zal een Grand Operations meerdere dagen en maps overspannen, waarbij het resultaat van de eerste dag invloed heeft op dag 2. Zo zou je jouw artilleriekanonnen op dag 1 gered kunnen hebben, waardoor je op dag 2 toegang hebt tot een artillerie barrage. Als je het mij vraagt wordt dit dé gamemode van BF V.

Battle Royale

De volhouder wint in BFV BR

Ook Battle Royale maakt zijn opwachting in BF V. Hoe en wat is nog niet bekend, dus ik hoop dat DICE er een spannende en unieke draai aan geeft. De community is verdeeld over of Battle Royale thuishoort bij Battlefield, maar afhankelijk van de invullen kan het ons nog best eens een hoop lol opleveren. Doet dit het niet? Dan spelen we gewoon Grand Operations, toch?

Skins

Je character customisen met skins

Van Counter Strike tot Fortnite, iedereen weet dat skins populair zijn. Zo heeft EA dit ook gemerkt en lijkt het erop dat we in BF V ook aan de slag mogen met het aanpassen van onze soldaten, tanks en andere voertuigen. Op zich geen slecht idee, zolang geen overdreven paywall onststaat of er geen mensen met fluoriserende roze katanas rondrennen vind ik het best. Als DICE het subtiel en binnen het tijdperk weet te plaatsen doe ik vrolijk mee!


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.679 beoordelingen