The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

De beste VR apps voor je smartphone

Het kan best moeilijk zijn om een leuke VR app voor je smartphone te vinden in de wildgroei aan mobiele apps. Tegenwoordig vind je honderdduizenden apps voor je smartphone, maar slechts een handjevol apps die je met je VR bril gebruikt. En als je er dan een vindt, is het vaak een filmpje of demo die je niet vaker dan 2 keer opstart. Daarom hebben wij de leukste VR apps voor je smartphone verzameld, zodat je dat niet zelf hoeft te doen.

1. Cardboard - Een centrale VR hub

Cardboard app

De eerste app die je wil downloaden is de Google Cardboard app. Deze basis app geeft een introductie over hoe je jezelf door VR heen beweegt. Je volgt onder andere een poolvos en een groepje zeemeeuwen en leert hoe je objecten selecteert. Je vindt er ook een explorer functie waarmee je op zoekt gaat naar meer VR apps. Vervolgens vind je de gedownloade apps terug in de Cardboard app, zodat je vanaf 1 app alle andere VR apps eenvoudig opstart.

2. Within VR - Het middelpunt in een video

Within App

Ben je niet zo van het gamen met een VR bril, maar hou je wel van films en series waar je helemaal in op kunt gaan? Within is een VR app welke vol staat met 360 graden video's. Kijk een paar indrukwekkende natuurdocumentaires over jagers in Afrika, of zwem mee met een duiker in een koraalrif.

3. Street Jump - De weg oversteken was nooit zo spannend

Streetjump app

Dit simpele spelletje lijkt erg op het bekende Crossy Road, waarbij je drukke wegen zo snel mogelijk moet oversteken. Wat het echter een stuk spannender maakt, is dat je nu écht naar links en rechts moet kijken om het aankomende verkeer te spotten. Hoe verder je in het level komt, hoe sneller het verkeer op je af komt. Het spelletje oogt totaal niet realistisch, maar de intensiteit van deze VR game zorgt toch voor een hoog adrenaline gehalte.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen