Afficher Coolblue en Français? | Non
Geschreven door Alexandra

De Big Green Egg, Van XS tot XXL grillen

Big Green Egg barbecues

De Big Green Egg is een kamado barbecue en is gemaakt van duurzaam keramiek. Hierdoor reguleert de barbecue de warmte goed en heb je de volledige controle over de temperatuur. Het bereiden van diverse gerechten is daardoor voor jou een eitje. Zet de Big Green Egg barbecues om veiligheidsredenen altijd op een onderstel of in een speciale tafel voor Big Green Egg barbecues. Benieuwd naar de verschillen tussen de maten Big Green Egg barbecues? Lees dan snel verder.

Vergelijk de verschillende Big Green Egg modellen

Uitvoering Mini MiniMax Small Medium Large XL XXL
Diameter 23 cm 33 cm 33 cm 38 cm 46 cm 61 cm 74 cm
Hoogte 25 cm 49,5 cm 61 cm 72 cm 84 cm 78 cm 100 cm
Gewicht 15 kg 29 kg 35 kg 45 kg 70 kg 105 kg 220 kg
Eters 4 6 6 8 10 16 20 of meer

Big Green Egg Mini

Big Green Egg Mini

De Big Green Egg Mini is de kleinste variant van de familie. Hierdoor is hij heel handzaam en neem je hem gemakkelijk mee naar het park, de camping of de boot op. Je gebruikt hem zelfs zonder problemen onder de afzuigkap. Dit zodat je ook op een ijskoude kerstdag een perfecte chateaubriand van de grill serveert. Houd er rekening mee dat de Mini een bescheiden grilloppervlak heeft. Je grilt voor ongeveer 4 personen tegelijk.

Big Green Egg MiniMax

Big Green Egg MiniMax

De Big Green Egg MiniMax heeft het compacte en handzame van de kleinere variant en het ruimere grilloppervlak van de grotere Big Green Egg barbecue. Ook heeft de barbecue standaard een onderstel en handvatten. Zo vervoer je hem gemakkelijk en hoef je geen extra onderdelen te kopen om hem op tafel te zetten. Je grilt er voor 6 personen personen tegelijk op. De MiniMax te klein voor het bereiden van op een blik bier geplaatste kip.

Big Green Egg Small

Big Green Egg Small

De Big Green Egg Small heeft hetzelfde grilloppervlak als zijn kleine broer, maar hij is hoger en slanker. Zo gebruik je hem gemakkelijk op een balkon of in een kleine tuin. Door zijn hoogte passen hier wél hogere stukken vlees of rechtopstaande kippen op. Combineer hem met een onderstel of met een robuust houten meubel als je wat meer ruimte hebt. Ook zijtafels kunnen praktisch zijn als je je gereedschap of marinade even kwijt moet.

Big Green Egg Medium

Big Green Egg Medium

De Big Green Egg Medium is de meest gangbare maat van de familie. Je kunt er ongeveer 4 à 6 kilogram vlees op kwijt. Ook een hele kalkoen is geen probleem. Zo grill je dus met gemak voor 8 personen. Vanaf deze maat kan het grootste deel van de accessoires worden gebruikt. Zo breid je de mogelijkheden van je Big Green Egg flink uit en maak je bijvoorbeeld ook pizza's en taarten. Combineer hem met een onderstel met wieltjes of een vast meubel, want verplaatsen wordt vanaf deze maat lastig door het gewicht.

Big Green Egg Large

Big Green Egg Large

De Big Green Egg Large is zoals zijn naam al doet vermoeden een grote jongen en tevens de grootste Big green Egg die je bij Coolblue koopt. Deze past bij je als je op professioneel vlak kookt of vaak grote groepen familie of vrienden te gast hebt. Je kunt er namelijk zo'n 8 kilogram vlees op kwijt. Of een paar kreeften. Of een hele pan paella. Je hebt op deze variant echt de ruimte om te spelen met alle accessoires. Zo bereid je er complete maaltijden op. In het scharnier van het zware deksel zit een veer, hierdoor til je deze gemakkelijk op. Ook dit flinke groene ei combineer je met een onderstel of meubel.

Big Green Egg XL

Big Green Egg XL

De Big Green Egg XL was tot voor kort de grootste en zwaarste barbecue uit de familie. Deze kamado is echt te veel van het goede als je eens in de zoveel tijd met je gezin grilt. Hij past bij jou als je professioneel kookt of heel vaak grote gezelschappen ontvangt. Deze Big Green Egg is groot genoeg voor het gebruik van een aantal ovenschalen en alle accessoires, dus je bereidt er meerdere gangen tegelijkertijd op. Ook deze joekel gebruik je op een onderstel of in een meubel en logischerwijs verbruikt hij veel kolen.

Big Green Egg XXL

Big Green Egg XXL

De Big Green Egg XXL is het grootste groene ei in de familie. Hij heeft een diameter van 74 cm en weegt 220 kilogram. Deze zware jongen verkopen we (nog) niet bij Coolblue. Hij is volgens ons meer geschikt voor cateringbedrijven en restaurants, maar jij kunt hem als enthousiaste griller natuurlijk ook gewoon gebruiken. Je hebt er alleen een grote tuin en kolen voor nodig. Je combineert hem met een onderstel, want er zijn geen meubels verkrijgbaar voor deze maat.

Big Green Egg accessoires

Big Green Egg accessoires

Jouw Big Green Egg is pas echt compleet met de juiste accessoires. Er zijn per formaat verschillende accessoires beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan soorten kookuitbreiding zoals extra grillroosters en pizzastenen, maar ook speciale hoezen om jouw Big Green Egg lang mooi te houden. Hoe groter de Big Green Egg des te meer accessoires er beschikbaar zijn.

De beste voor jou?

Qua techniek zijn de Big Green Egg barbecues nagenoeg hetzelfde. Je moet dus voor jezelf beslissen welke maat je wilt. De Small is geschikt voor een kleine groep. Met de Mini gril je ook in de winter. Ben je een liefhebber en barbecue je voor een hele vriendengroep? Dan kies je voor de Medium, Large of zelfs de XL. De XXL, die (nog) niet bij ons verkrijgbaar is, komt eerder in aanmerking als je een restaurant of cateringbedrijf runt.