The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Tamara

Hoeveel calorieën verbrand je op een crosstrainer?

Wanneer je meer eet dan je verbrandt, slaat je lichaam calorieën uit je voeding op als lichaamsvet. Met een crosstrainer verbrand je eenvoudig calorieën, maar hoelang moet je nu op de crosstrainer staan om dat stukje taart te compenseren? In dit artikel leg ik je uit hoeveel calorieën een man en vrouw gemiddeld verbranden op de crosstrainer.

Overzicht

Duur training Aantal calorieën dat je verbrandt
50 kg 30 minuten 190 kcal
60 kg 30 minuten 230 kcal
70 kg 30 minuten 270 kcal
80 kg 30 minuten 300 kcal
90 kg 30 minuten 340 kcal
100 kg 30 minuten 765 kcal

Hoeveel calorieën verbrand ik op de crosstrainer?

calorieën verbranden op crosstrainer

Als man van 80 kg, verbrand je gemiddeld 300 calorieën met 30 minuten crosstrainen. Als vrouw van 60 kg, verbrand je gemiddeld 230 calorieën met 30 minuten crosstrainen. Bekijk in het schema hoeveel calorieën je gemiddeld verbrandt bij een bepaald gewicht en duur van de training. Hoeveel calorieën je daadwerkelijk verbrandt op een crosstrainer, hangt ook af van je gewicht, spiermassa, dagelijkse activiteiten en de intensiteit van je training.

Hoe lang moet ik op de crosstrainer trainen om dat stukje appeltaart te verbranden?

Hoe lang op de crosstrainer

Heb je een stukje appeltaart gegeten? Dan verbrand je de calorieën na ongeveer 25 minuten op de crosstrainer. Ga je liever op je zaterdagavond voor een schaaltje chips? Stap dan minstens 15 minuten op de crosstrainer. Neem je er ook nog een biertje bij, dan moet je ook 10 minuten langer doortrainen. Wanneer je in het weekend ook nog een patatje met mayonaise eet, mag je wel een serie opzetten tijdens je workout. Om deze calorieën weer te verbranden, moet je namelijk 1 uur trainen op de crosstrainer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen