The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door George

Mijn computer herkent mijn TomTom niet

Je wilt je TomTom updaten en sluit hem hiervoor aan op de computer. Vervolgens gebeurt er niks. Je computer herkent je TomTom niet, waardoor het niet mogelijk is om te updaten. In dit artikel leg ik uit welke stappen je moet volgen als je tegen dit probleem aanloopt.

Wat moet je doen als je computer je TomTom niet herkent?

  • Allereerst is het belangrijk dat het programma MyDrive Connect is geïnstalleerd op je computer. Met dit programma voer je ondermeer updates uit. Hoe je TomTom MyDrive Connect installeert op je computer lees je in het volgende artikel: Hoe installeer je TomTom MyDrive Connect?

  • Probeer een andere USB poort. Het is belangrijk dat je je TomTom rechtstreeks aansluit op een USB poort van je computer. Sluit je TomTom dus niet aan op bijvoorbeeld een USB hub die in verbinding staat met je computer. Gebruik altijd de originele USB kabel die bij je TomTom wordt geleverd. Andere kabels kunnen problemen veroorzaken in de verbinding. Om uit te sluiten dat de meegeleverde kabel een defect heeft, verbind je deze (indien mogelijk) met een andere TomTom. Controleer of de kabel dan wel werkt.

  • Heb je al van alles geprobeerd en wordt je TomTom nog steeds niet herkend door de computer? Probeer dan een reset. Hoe je een reset uitvoert lees je in het volgende artikel: Hoe reset ik mijn TomTom navigatiesysteem?

  • Als je TomTom niet wordt herkend door je computer dan kan dit liggen aan de software en/of het stuurprogramma van je computer. Zorg ervoor dat de software en de drivers van je computer up to date zijn. Voor het besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows of Mac) dat je gebruikt zijn er geregeld software updates. Installeer deze updates altijd. Normaal gesproken verloopt het downloaden en het installeren van een stuurprogramma automatisch. Helaas komt het weleens voor dat dit stuurprogramma niet automatisch wordt gekoppeld aan je TomTom. En dan wordt een apparaat dat je aansluit op je computer (zoals je TomTom) niet herkend. Volg de volgende stappen als je wilt weten hoe je handmatig (op Windows) het stuurprogramma koppelt aan je TomTom:

  1. Klik met je rechtermuisknop op `Computer' of `Deze computer' en kies vervolgens voor `Beheren'.

  2. Kies nu voor `Apparaatbeheer' en kies dan `Netwerkadapters'.

  3. Selecteer je TomTom en het stuurprogramma wordt dan gekoppeld. Als je TomTom niet wordt weergegeven onder `Netwerkadapters' dan staat deze misschien onder `Andere apparaten'.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.310 beoordelingen