The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Juliën

Afvallen met een crosstrainer

Wandelen is een goed middel om aan je dagelijkse beweging te komen en om gewicht te verliezen. Maar hierbij ben je altijd afhankelijk van het weer en je omgeving. Dit probleem heb je niet wanneer je binnen 'aan de wandel' gaat op een crosstrainer. Dan heb jij de controle en is de kans op een blessure veel kleiner. Wanneer je thuis een crosstrainer hebt staan, bepaal je zelf wanneer en hoe snel je loopt. Op dit fitnessapparaat zijn je bewegingen gecontroleerd en train je ook nog eens je bovenlichaam. Door effectief om te gaan met je training, boek je flinke resultaten en kun je echt afvallen met een crosstrainer. Om dit te bereiken moet je echter wel op een aantal dingen letten.

Bouw je trainingen op aan de hand van je niveau

Opbouwen trainingen crosstrainer

De eerste stap is dat je je eigen niveau bepaalt. Wanneer je dit te hoog of te laag inschat, zul je namelijk minder snel afvallen. Om optimaal vet te verbranden met een crosstrainer is het belangrijk dat je work-outs altijd de juiste intensiteit hebben. Hierbij is het van belang dat je, naarmate je fitter wordt, de intensiteit van je trainingen opbouwt. Op een crosstrainer met een grote hoeveelheid aan weerstandniveaus kan iedere sporter, ongeacht zijn of haar niveau, met de juiste intensiteit trainen. Dit biedt de mogelijkheid om jezelf uit te dagen en je niveau te verbeteren. Het opbouwen van je training is vooral van belang wanneer je ook op de lange termijn resultaten wilt blijven boeken.

Train gevarieerd met trainingsprogramma's

Gevarieerd trainen crosstrainer

Wanneer je altijd op dezelfde manier traint, went je lichaam op den duur aan de herhalende beweging en de intensiteit van je training. Door gevarieerd te trainen worden je spieren continu uitgedaagd en blijf je vooruitgang boeken. Een crosstrainer die beschikt over verschillende type trainingsprogramma's, zoals een klim-, interval- of sprintprogramma, biedt je de variatie die je lichaam nodig heeft. Hierbij is het ook belangrijk dat je kunt schakelen tussen voldoende weerstandniveaus zodat je intensiever kunt trainen.

Train effectief met hartslagzones

Op hartslag trainen crosstrainer

Om zoveel mogelijk uit je work-outs te halen is het belangrijk dat je zo effectief mogelijk traint. Maar hoe train je effectief en hoe bepaal je of je effectief bezig bent? Daarvoor zijn hartslaggestuurde trainingsprogramma's in het leven geroepen. Hiermee train je aan de hand van je hartslag, in een specifieke hartslagzone waar je het meeste vet verbrand. Deze zone ligt tussen de 60% en 70% van je maximale hartslag. Je hartslag meet je op de meeste crosstrainers met behulp van handpulssensoren. Aan sommige toestellen kun je echter ook een hartslagband koppelen die je om je borst draagt. Een borstband meet je hartslag net wat nauwkeuriger en staat continu in verbinding met de console.

Conclusie

Afvallen met een crosstrainer is comfortabel: je belast je gewrichten minimaal, de kans op blessures is zeer klein en je traint in 1 keer je benen en bovenlichaam. Klinkt simpel, maar wil je echt vet gaan verbranden met een crosstrainer? Let dan op de volgende zaken.

Wanneer je je bewust bent van je trainingsniveau daag je je lichaam vanaf dag 1 uit. Om dit door te zetten heb je een crosstrainer nodig met voldoende trainingsprogramma's en weerstandniveaus. Hiermee bouw je trainingen op en breng je variatie aan in je work-outs. Dit laatste is belangrijk om gewenning te voorkomen en voortgang te blijven boeken. Daarnaast is het effectiever om gebruik te maken van hartslagzones tijdens je training. Kies hiervoor een crosstrainer die over hartslaggestuurde trainingsprogramma's beschikt en jouw optimaal laat zweten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen