The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Tamara

Welke apps zijn er voor crosstrainers?

Je keuze is gemaakt! Jij gaat een crosstrainer kopen. Wel te verstaan een crosstrainer die je kunt koppelen aan een app op je smartphone of tablet. Om je keuze voor een crosstrainer definitief te maken, wil je meer weten over de verschillende apps. Hieronder lichten wij de meest gebruikte apps voor crosstrainers toe om jouw keuze te vergemakkelijken.

Welke apps zijn er voor crosstrainers?

De volgende apps worden veel gebruikt voor crosstrainers:

  • iFit-module: geschikt voor ProForm en NordicTrack fitnessapparaten
  • Max Trainer app: geschikt voor Bowflex fitnessapparaten
  • Fit hi way: geschikt voor FlowFitness fitnessapparaten
  • Kinomap: geschikt voor FlowFitness fitnessapparaten
  • iConsole-app: geschikt voor Flowfitness i-model fitnessapparaten
  • DKN Motion: geschikt voor DKN fitnessapparaten

iFit-module (ProForm & NordicTrack)

i-fit module app crosstrainers

De iFit app is geschikt voor je smartphone of tablet. Via bluetooth verbind je jouw crosstrainer en vervolgens zie je op het display van de crosstrainer een menu verschijnen om je aan te melden en je trainingsopties te kiezen. Wanneer je een betaald abonnement afsluit, train je met een route via Google Maps, bijvoorbeeld door de straten van Parijs of de bergen in de Alpen. Hierbij wordt je snelheid of weerstand automatisch aangepast aan het trainingsterrein. Daarnaast word je gecoacht door professionele atleten. In de iFit app zie je jouw trainingsresultaten terug en stel je je eigen doelen in.

Max Trainer app (Bowflex)

Max trainer app crosstrainers

De Max Trainer app van Bowflex helpt je om jouw trainingsdoelen en trainingsresultaten inzichtelijk te maken. Via bluetooth verbind je de app met je fitnessapparaat. Je stelt je eigen gebruikersprofiel in en werkt vanuit hier verder. Tijdens je workout zie je het aantal minuten dat je aan het trainen bent, je verbrande calorieën, je gemiddelde en maximale hartslag, wattage en en omwentelingen per minuut. Na de workout bekijk je je overzicht terug en stel je nieuwe doelen in. Wanneer je een iPhone of iPad hebt, kun je de app ook verbinden met de Apple Health App.

Fit hi way (Flow Fitness)

Fit hi way app crosstrainers

De Fit Hi Way app van Flow Fitness installeer je op je tablet of smartphone. Met de app houd je eenvoudig bij hoe lang je al aan het trainen bent, hoeveel calorieën je verbrand hebt, wat je hartslag is, hoeveel omwentelingen je per minuut hebt gemaakt, je gemiddelde snelheid en welke afstand je hebt afgelegd. Je hebt daarbij keuze uit meerdere trainingsprogramma's, waaronder realistische routes via Google Maps. Ook bedien je de speakers van je fitnessapparaat via de app. Zo luister je gewoon naar je favoriete muziek.

Kinomap (Flow Fitness)

Kinomap app crosstrainers

De Kinomap app werkt op je smartphone of tablet en verbind je via bluetooth met je fitnessapparaat. Je traint realistische routes door New York of door de Veluwe. In het keuzemenu zie je bij elke route staan wat de moeilijkheidsgraad is. Zo kies je snel een route uit die past bij jouw niveau. Als je vrienden of familie ook thuis trainen, schakel je de Multi Player Mode in om wedstrijden te doen.

iConsole app (Flow Fitness i-modellen)

iConsole app crosstrainers

De iConsole app werkt met de iConsole modellen van Flow Fitness. Je verbindt de app met je fitnessapparaat via bluetooth. Kies één van de verschillende trainingsprogramma's of kies een trainingsroute uit op de wereldkaart. Tijdens je training verzwaar of verlaag je zelf je weerstandsniveau en hou je even pauze waar nodig. Train met een hartslagband om ook te kiezen uit hartslaggestuurde trainingen. Je resultaten worden opgeslagen in de app en je deelt ze eenvoudig met vrienden en familie om er een wedstrijd van te maken.

DKN Motion (DKN)

DKN app crosstrainers

De DKN Motion app werkt het best via een tablet. Plaats de tablet in de houder van het DKN fitnessapparaat en verbind de app via de wifi- en bluetooth-verbinding. Kies voor een vooraf ingestelde training of stel zelf je training samen. Bij de vooraf ingestelde trainingen kies je bijvoorbeeld een warming-up, een training op hartslag, een trainingsroute op de kaart of een personal coaching programma. Als je met meerdere mensen gebruik maakt van hetzelfde fitnessapparaat, stel je gebruikersprofielen in via de app. Zo houd je allemaal je eigen voortgang bij en stel je persoonlijke doelen in.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen