The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Tamara

Waar is een crosstrainer goed voor?

Cool! Jij overweegt een fitnessapparaat te kopen, maar je bent er nog niet helemaal uit welk fitnessapparaat geschikt is voor jou. Een van de apparaten waar je thuis op kunt trainen is de crosstrainer. Waarom zou je een crosstrainer kiezen en wat zijn de voordelen van een crosstrainer? Hieronder lees je waar een crosstrainer goed voor is .

1. Hart- en longconditie verbeteren

Op de crosstrainer werk je aan je hart- en longconditie en de bloedsomloop. Wanneer je doel van de training het verbeteren van je conditie is, kies je voor een lange training op een rustig tempo of kort op hoge intensiteit. Ook is het mogelijk om te trainen in hartslagzones om je conditie te verbeteren.

2. Het trainen van je hele lichaam

Een groot voordeel van een crosstrainer in vergelijking met veel andere fitnessapparaten, is dat je met een crosstrainer je hele lichaam traint. Je traint namelijk je rugspieren, schouder- en armspieren, buikspieren en je bil- en beenspieren.

3. Afvallen

Een goede combinatie tussen kracht- en cardiotraining is belangrijk wanneer je begint met afvallen. Met de crosstrainer train je meerdere spiergroepen. Door in verschillende weerstandsniveaus te trainen, verzwaar je de training eenvoudig voor die spieren. Daarnaast is de crosstrainer een cardio apparaat. Maak gebruik van meerdere trainingsprogramma's en werk je zo eenvoudig in het zweet. Doordat deze combinatie mogelijk is op een crosstrainer, is het apparaat ook geschikt wanneer je afvallen als doel hebt.

4. Trainen zonder de gewrichten veel te belasten

In tegenstelling tot hardlopen, land je bij een training met de crosstrainer niet met je volle gewicht op je voeten. Bij de crosstrainer beweegt je lichaam mee met het apparaat. Je vangt zo geen klappen of schokken op. Hierdoor belast je, tijdens een training op de crosstrainer, je gewrichten minimaal en loop je niet snel blessures op.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen