The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Tamara

Welke spieren train je met een crosstrainer?

Je spieren trainen doe je niet alleen maar met gewichten. Ook met fitnessapparatuur train je je spieren. Wanneer je traint op een crosstrainer maak je zelfs gebruik van bijna al je spieren. Dat komt doordat je hele lichaam in beweging is op dit fitnessapparaat. Of nu je met veel weerstand traint of op hoge snelheid, zo'n workout is intensief voor je spieren. Welke spieren dit dan precies zijn? In dit artikel lees je hier meer over.

1. Rug-, schouder- en armspieren

Rigspieren schouderspieren en armspieren crosstrainer

Tijdens een workout op de crosstrainer beweeg je voorwaarts en achterwaarts. Hierbij duw en trek je aan de handvatten. Voor jou geen kipfilets meer, want voor deze duwende en trekkende beweging heb je je armspieren hard nodig. Zowel de boven- als onderkant van je arm train je op de crosstrainer. Daarnaast zet je ook je rug en schouderspieren aan het werk bij het voorwaarts- en achterwaarts bewegen van de hendels. Het is dan ook niet gek wanneer je hier spierpijn voelt na een training met hoge weerstand of een training op snelheid.

2. Buikspieren

Buikspieren crosstrainer

Wanneer je op de crosstrainer traint, is stabiliteit en een goede houding belangrijk. Hiervoor moet je continu je buikspieren aanspannen. Wanneer je last krijgt van je rug tijdens een training op de crosstrainer, is dat een teken dat je houding verslechterd. Focus dan vooral op het blijven aanspannen van je buikspieren.

3. Bilspieren en beenspieren

Beenspieren en bilspieren crosstrainer

Bij de beweging die je maakt op de crosstrainer strek je je benen uit en trek je ze weer in. Daarnaast moet je kracht zetten op de pedalen om een voorwaartse beweging te krijgen. Bij deze bewegingen activeer je spieren in je bovenbeen, je hamstring en spieren in je kuiten. Ook je bilspieren worden licht geactiveerd. Je kunt er ook voor kiezen om achterwaarts op de crosstrainer te bewegen. Bij deze beweging ligt de nadruk vooral op je bilspieren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen