The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

De meest voorkomende storingen van Haier wasmachines

Je Haier wasmachine krijgt geen water meer of weigert te starten. Ook de wasmachine resetten helpt niet. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. We zetten de meest voorkomende Haier foutmeldingen op een rijtje. Zo weet jij bij elke storing wat je kunt doen.

Haier storing E1 of CLR FLTR

Haier storing E1

Het water pompt niet goed af. Controleer eerst het filter van de wasmachine. Zet een emmer onder het rubberen pijpje en verwijder dan de plug. Terwijl deze leegloopt, verwijder je het filter en spoel je deze schoon onder de kraan. Plaats daarna het filter weer terug en schuif de plug terug in de rubberen pijp. Check ook of de afvoerslang geen knik heeft.

Haier storing E2

Haier storing E2

Een E2 storing bij een Haier wasmachine wijst op een storing bij de deur. Controleer eerst of de deur goed dicht is. Let goed op of er geen wasgoed tussen de wasmachine en de deur zit. Mocht de wasmachine helemaal vol zitten, dan zou het kunnen dat de trommel overbelast is. Haal er dan voor de zekerheid wat kleding uit. Controleer als laatste het kinderslot. In de meegeleverde handleiding staat hoe je deze uitschakelt.

Haier storing E4

Haier storing E4

Wanneer de wasmachine de storing E4 laat zien, dan pakt de wasmachine geen water of te weinig water om het programma te laten draaien. Controleer eerst of de waterkraan goed open staat. Als deze openstaat, controleer dan de watertoevoer. Mogelijk is de aanvoerslang verstopt of zit er een knik in. Wanneer dit zo is, haal je de knik eruit.

Haier storing CLRF

Haier storing CLRF

Bij deze foutcode zit er te veel schuim in de trommel. Dit ontstaat doordat je te veel wasmiddel of het verkeerde type wasmiddel gebruikt. De wasmachine spoelt extra lang om het schuim weg te spoelen. Wanneer dit niet lukt, stopt de wasmachine het programma zonder te centrifugeren. Je wasgoed is dan nog nat en er zit schuim op. Spoel het schuim af onder de kraan. Plaats je was terug en zet opnieuw een wasprogramma aan. Voeg geen extra wasmiddel toe.

Haier storing Unb

Haier storing Unb

Als je deze code ziet, heeft dat te maken met het wasgoed in de trommel. Je hebt deze dan te vol gedaan, of alles is op een hoop samengekomen. Daardoor is de wasmachine uit balans. Zit de trommel helemaal vol? Haal er dan wat wasgoed uit. Is je wasgoed een grote hoop geworden? Verspreid het dan gelijkmatig door de trommel en zet het programma opnieuw aan.

Probleem niet verholpen?

Klantenservice

Jammer genoeg zijn niet alle problemen zelf op te lossen. Soms moet er een monteur aan te pas komen. Bijvoorbeeld wanneer je één van onderstaande storingen ziet:

  • F3: storing met de temperatuursensor
  • F4: verwarmingsstoring
  • F7: motorstoring
  • FA: waterniveau sensorfout
  • FC0, FC1 of FC2: communicatiefout

Heb jij je wasmachine bij Coolblue gekocht? En valt deze binnen de garantie? Neem dan contact op met de klantenservice. Is dit niet het geval? Bel dan met jouw verkooppunt of met Haier.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen