Afficher Coolblue en Français? | Non
Geschreven door Alex

Hoe kies ik een elektrische tandenborstel?

Je bent toe aan een nieuwe tandenborstel. En natuurlijk wil je graag een betere dan de tandenborstel waar je de afgelopen tijd mee gepoetst hebt. Maar waar moet je nu op letten bij de keuze van een nieuwe elektrische tandenborstel? Dat leg ik je in dit artikel uit.

Roterend of Sonisch

Een roterende borstelkop en een sonische borstelkop

Er zijn tandenborstels die roteren en er zijn tandenborstels die vibreren. De ene poetstechniek is niet beter dan de andere. Laat je keuze afhangen van de manier waarop jij graag je tanden poetst. Bij roterende tandenborstels dien je langzaam elke tand individueel te omsluiten, terwijl je bij sonische tandenborstels meer een poetsbeweging kan maken.

Smart

Smart tandenborstels verbind je via Bluetooth met je smartphone.

Smart tandenborstels verbind je via Bluetooth met je smartphone. Via een app ontvang je dan feedback over hoe je je poetsgedrag verbetert. Ga je voor een smart tandenborstel, wees je er dan van bewust dat er verschillende vormen van smart zijn. Van een begeleidende app tot een mogelijkheid om rechtstreeks feedback te krijgen.

Instelbare poetsintensiteit

Zeker als je het niet gewend bent, voelt elektrisch poetsen best intens. Als je graag zelf controle houdt met hoeveel kracht je poetst, is het slim om te kiezen voor een tandenborstel waarop je de intensiteit zelf instelt. Dan ga je gewoon voor een lage intensiteit als je tanden wat gevoeliger zijn, of kies je voor een hogere intensiteit als de nood wat hoger is, zoals na een feestje.

Poetsstanden

De verschillende poetsstanden van een Philips Sonicare FlexCare tandenborstel.

Als je je poetsbeurt graag aanpast aan wat je mond op dat moment nodig heeft, dan doe je er goed aan om te kiezen voor een tandenborstel met meerdere poetsstanden. Hoe geavanceerder de tandenborstel, hoe meer poetsstanden.

Poetsdruksensor

Een poetsdruksensor in de vorm van een ledlicht.

Als je te hard poetst, kan je tandvlees gaan terugtrekken. Een druksensor geeft jou een seintje als je te hard tekeer gaat. Dit seintje komt in verschillende vormen. Met een ledlichtje bijvoorbeeld. Ook kan de sensor de poetsintensiteit verlagen of in het uiterste geval de tandenborstel laten stoppen met werken. Tandenborstels druksensor

Onze keuze

  • Met poetsdruk & bewegingssensoren
  • 5 poetsstanden | Instelbare intensiteit
  • Met USB reisetui, oplaadglas & tongspray
248,-
op voorraad

Een keuze maken is lastig. Dat snappen we. En daarom hebben wij het uitzoekwerk alvast voor jou gedaan. Per prijsklasse en gebruikssituatie hebben wij de beste tandenborstel voor jou uitgezocht. En we raden 'm blind aan. Niet alleen aan jou, maar ook aan je vrienden of familie.