The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Epson printer installeren: stappenplan en tips

Kom je er niet helemaal uit met het installeren of verbinden van je Epson printer? Hieronder vind je stap voor stap de instructies om je printer in te stellen.

In het kort

Wat ga je doen? Je Epson printer installeren en verbinden
Voor welke printer is deze uitleg geschikt? Alle Epson printers
Wat heb je nodig? Je Epson printer, een PC of laptop en eventueel een printerkabel
Hoe lang duurt het? 10-15 minuten

Stap 1: bereid de Epson printer voor

 1. Haal je Epson printer uit de verpakking en verwijder al het plakband en transportmateriaal. Zorg ook dat je eventueel beschermmateriaal aan de binnenkant van de printer verwijdert. Kijk voor de zekerheid in de handleiding, zodat je geen materiaal vergeet.
 2. Steek de stekker in het stopcontact om de printer van stroom te voorzien.
 3. Wil je je printer met een kabel verbinden? Sluit dan een printerkabel aan op de printer en je laptop of desktop pc.
 4. Zet de printer aan. De cartridgehouder komt nu naar voren.
 5. Plaats de cartridges en daarna een stapeltje papier. De printer zelf is nu klaar voor gebruik.

Stap 2: Software installeren

Je hebt je printer aangesloten. Nu gaan we zorgen dat je computer de printer kan aansturen. Daarvoor installeren we software van Epson.

 1. Ga in je browser naar 'epson.sn'
 2. Voer de productnaam van je printer in, zoals 'xp-225' of selecteer je printer uit de lijst onder 'all products'. Het model van je printer vind je op de voorkant van het apparaat of in de handleiding.
 3. Ga naar 'Setup' en klik op 'Download'.
 4. Open het bestand. Het voorbereiden van de printer kun je overslaan. Dat heb je tenslotte al gedaan. Kies in de derde of vierde stap of je wilt verbinden via wifi of met een printerkabel. Het installeren van de software kan een paar minuten duren.
 5. Optioneel: Klik op 'view' onder 'Additional Software' op de installatiepagina en kies voor Windows of Mac OS X, afhankelijk van of je de printer met een Mac of Windows-PC wilt verbinden. Hiermee installeer je extra software van Epson, waarmee je bepaalde geavanceerde functies van je printer kunt gebruiken.

Stap 3: Maak verbinding via wifi

Er zijn twee manieren om je printer te verbinden met wifi. Het makkelijkste is het om je printer te verbinden met wifi met behulp van de software op je PC. Lukt dat niet of stel je wifi liever vanaf je printer in, volg dan de stappen onder methode 2. Wil je niet via wifi, maar liever via een kabel verbinden? Ga dan naar stap 4 onderaan dit stappenplan.

Methode 1: Selecteer in de de Epson Install Navi software die je net hebt geïnstalleerd voor 'WiFi Connection' of 'WiFi Verbinding'. Volg de instructies in de volgende stappen. Daarna is je printer verbonden met je wifi netwerk. Methode 2:

 1. Ga op je printer naar 'Instellingen' en vervolgens 'Instellingen Wi-Fi':
 2. Selecteer de Wi-Fi instelwizard.
 3. Selecteer de naam van je netwerk. Deze wordt ook wel SSID genoemd.
 4. Voer het wachtwoord in van je wifi-netwerk.
 5. Druk op de OK knop.
 6. Kies of je wel of geen verbindingsrapport wilt afdrukken. Op dit A4'tje zie je of de printer verbonden is en met welk netwerk.

Je Epson printer is nu gereed voor gebruik via wifi. Sluit het installatievenster en maak je eerste print.

Stap 4: Maak verbinding via een printerkabel (optioneel)

Wil je je printer liever met een printerkabel aansluiten in plaats van via WiFi, dan kies je in de installatiesoftware voor deze optie. De rest van de installatie verloopt hetzelfde als in de voorgaande stappen.

Problemen bij of na installatie

Je hebt nu als het goed is je printer met succes aangesloten. Werkt je printer nog niet helemaal zoal je zou willen? Je printer print niet of het papier is vastgelopen? Bekijk op onze adviespagina's hoe je het probleem oplost.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen