The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robin

Hoe kies ik een e-reader?

Je staat op het punt om een e-reader aan te schaffen. Welke e-reader het beste bij jou past, hangt grotendeels af van hoe je de reader wilt gaan gebruiken. Hieronder leg ik je uit waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van de beste e-reader voor jou.

1. Hoeveel boeken wil je op je e-reader gaan zetten?

boeken downloaden op e-reader

Hoe meer boeken je op je e-reader wilt opslaan, hoe meer interne opslagcapaciteit je nodig zult hebben. Tot 10% van de totale opslagruimte wordt gebruikt voor het besturingssysteem. Als de reader 2 GB opslagcapaciteit heeft kun je dus 1,8 GB gebruiken voor boeken. Op 1 GB kun je tot wel 1.000 boeken kwijt, afhankelijk van de lengte en de hoeveelheid afbeeldingen(stripboeken nemen bijvoorbeeld meer ruimte in). Bij sommige e-readers kan je het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart.

2. Welke bestanden wil je op je e-reader gaan zetten?

Bestandstypen e-books

De meest e-books die je online koopt of gratis download hebben het bestandsformaat ePub, dat alle e-readers kunnen lezen. Er zijn ook e-books in andere formaten: controleer bij aankoop altijd of je e-reader dat formaat ondersteunt. Sommige e-readers kunnen ook Word-, Excel- of PDF-bestanden weergeven. Handig als je bijvoorbeeld voor werk of school iets wilt kunnen checken.

3. Wil je draadloos boeken naar je e-reader kunnen downloaden?

Draadloos e-books downloaden

Er zijn meerdere mogelijkheden om boeken op je e-reader te zetten. Je kunt de reader aansluiten op je computer en zo de gedownloade bestanden overzetten. Een andere mogelijkheid is om de reader draadloos met internet te verbinden via Wi-Fi. Sommige fabrikanten van e-readers hebben een online boekenwinkel die rechtstreeks op de reader te bezoeken is om boeken te kopen en te downloaden. Daarnaast kun je websites bezoeken op de reader.

4. Ga je vooral overdag of ook 's avonds lezen?

blauwlicht  filter e-reader

De meest e-readers hebben een E-ink scherm. Je leest met behulp van het omgevingslicht in plaats van dat het scherm zelf wordt verlicht, zoals bij tablets en laptops. Hierdoor is het display rustiger voor je ogen en gaat de batterij langer mee. Nadeel is wel dat de tekst zonder daglicht minder goed leesbaar is, dus als je veel 's avonds en in het donker gaat lezen kan je het best voor een e-reader kiezen met achtergrondverlichting als optie of eventueel een los leeslampje aanschaffen.

5. Wat heb ik nog meer nodig bij een e-reader?

e-reader met hoes

Om te voorkomen dat je e-reader krassen oploopt in je tas of beschadigt bij het vallen, adviseren wij een hoesje. Met een thuislader of autolader laad je de e-reader op aan het stopcontact of in de auto. Sluit de e-reader aan onderweg naar Zuid-Frankrijk op en begin je vakantie met een volle accu. Kom jij op plekken waar helemaal geen netstroom is, zoals de diepe jungle, de Peruviaanse hoogvlakten of gewoon het strand? Met een mobiele oplader lees je gewoon door.

Coolblue's Keuze: Pocketbook Touch HD 3 Grijs

Ben je er nog niet uit welke e-reader het beste voor jou is? Dan helpen wij van Coolblue je graag een handje. De Pocketbook Touch HD 3 heeft een compact scherm, waardoor je hem gemakkelijk mee neemt op reis. De e-reader ondersteunt daarnaast luisterboeken. Omdat de Pocketbook Touch HD 3 over bluetooth beschikt, luister je deze met een draadloze hoofdtelefoon.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.687 beoordelingen