The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Specialisten review van de Jaybird Freedom

De Jaybird Freedom zijn zweetbestendige sport oordopjes waarmee je muziek streamt via Bluetooth. Zo heb je alle bewegingsvrijheid tijdens het sporten. Met de meegeleverde draagbare oplader laad je de oordopjes op terwijl je aan het trainen bent. Ik neem de proef op de som en test de oordopjes. Hierbij let ik op het geluid, het draagcomfort en de unieke features zoals de powerbank.

Jaybird Freedom Wireless BT Blauw

  • Het geluid klinkt mooi, ook als het hard staat.
  • De draagbare oplader geeft 4 uur extra batterij.
  • Je kunt tegelijkertijd opladen en muziek luisteren.
  • De oordopjes vallen niet uit tijdens het sporten.
  • Customize het geluid met de MySound smartphone app.
  • Als je de draagbare oplader kwijt bent, kun je de oordopjes niet meer gebruiken.
  • De oordopjes zijn minder veilig in het verkeer.

Eerste indruk

De buitenkant van de doos ziet eruit als de verpakking van ieder ander sport oordopje; niets speciaals. Toch was ik aangenaam verrast toen ik de inhoud zag. Vergeleken met andere sport oordopjes krijg je bij de Jaybird Freedom veel accessoires. Zo krijg je er meerdere maten dopjes en oorclips bij. Ook zit er een micro usb oplaadkabel, kabelclip, opberghoesje en handleiding in. Uniek in de doos is de compacte, draagbare oplader. Als de lader op de afstandsbediening is geklikt, voelen de oordopjes zwaar aan. Ik ben benieuwd of je hier last van hebt tijdens het sporten.

Specificaties uitgelicht: geluid

Jaybird geluid

Jaybird heeft een groots geluid weten te verpakken in de compacte Freedom oordopjes. Je hoeft het volume niet hard te zetten om het geluid goed te kunnen horen. Dit verkleint de kans op gehoorbeschadiging. Mocht je het geluid toch harder willen zetten, dan kan dat met de afstandsbediening in de kabel. Hoe hard het geluid ook staat, het blijft mooi klinken. De in ear oordopjes sluiten omgevingsgeluid zeer goed buiten. Aan de ene kant vind ik dit fijn, want je gaat volledig in je muziek op. Aan de andere kant is dit ook gevaarlijk, want tijdens het hardlopen hoorde ik geen verkeer.

Specificaties uitgelicht: draagcomfort

Draagcomfort Jaybird

De oordopjes worden geleverd met een draagbare oplader die je op de afstandsbediening klikt. Deze zorgt voor 4 uur batterij, bovenop de 4 uur accuduur die de oordopjes zelf al hebben. Je kunt tegelijkertijd opladen en muziek luisteren, dat is handig. Ik vind het wel onhandig dat je de oordopjes alleen kunt opladen met de lader erop. De micro usb poort zit namelijk op de draagbare lader en niet op de afstandsbediening zoals bij de meeste sport oordopjes. Als je de lader kwijt bent, kun je de oordopjes dus niet meer gebruiken.

Specificaties uitgelicht: smartphone app

Smartphone app Jaybird

Met de MySound smartphone app van Jaybird kun je het geluid customizen. Aan de hand van equalizers bepaal je zelf de hoeveelheid bas, hoge tonen en middentonen. Vervolgens maak je een profiel aan en sla je deze instellingen op. Ongeacht met welke smartphone je verbonden bent, hoor je het geluid zoals jij het hebt ingesteld. Als je inspiratie nodig hebt kun je presets selecteren, zoals "Bring the bass", "Movie mode" of "Warmth". Er zijn ook presets beschikbaar van artiesten en atleten. De equalizers werken met streamingdiensten zoals Spotify. Download de app gratis in Google Play of de App Store.

Specificaties uitgelicht: meegeleverde accessoires

Accessoires Jaybird

Zoals gezegd krijg je bij de oordopjes een ruim assortiment accessoires. En dit is ook nodig. Om het omgevingsgeluid goed af te kunnen sluiten, is het belangrijk dat je de juiste maat dopjes draagt. Daarnaast moet je de goede maat oorclips dragen, anders zitten de oordopjes niet lekker of vallen ze uit. Met de kabelclip bevestig je het snoer aan je shirt of vest. Ik heb deze niet gebruikt, want ik had geen last van het snoer. In het hoesje kun je netjes alle accessoires bewaren. De handleiding is in het Engels, maar goed te begrijpen dankzij de visuele aanwijzingen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen