The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Specialisten review van de JBL Reflect Mini BT

De JBL Reflect Mini BT zijn Bluetooth sport oordopjes met een spatwaterbestendige behuizing. Ze hebben een accuduur van 8 uur, worden geleverd met verschillende maten dopjes en clips en hebben een reflecterende kabel. Op papier de perfecte dopjes voor tijdens het sporten. Maar hoe zijn ze in de praktijk? Kort door de bocht vind ik alles perfect, behalve het geluid. Daar had van mij wel wat meer nadruk op de bas mogen liggen. Lees hieronder mijn ervaringen.

Samengevat

In ear met oorclip | Bluetooth | Voor sport
69,99
niet meer leverbaar
  • De oordopjes hebben een accuduur van 8 uur.
  • Dankzij de reflecterende kabel sport je ook veilig in het donker.
  • De oordopjes zitten goed en vallen niet uit.
  • De knoppen reageren snel, waardoor je de dopjes gemakkelijk bedient.
  • Er worden verschillende maten dopjes en clips meegeleverd.
  • Er is weinig bas hoorbaar in de muziek.
  • De bediening zit aan de linkerkant, wat onpraktisch is voor rechtshandigen.

Eerste indruk

Eerste indruk JBL Reflect Mini BT

Bij de in ear oortjes krijg je een micro usb oplaadkabel, een beknopte handleiding, 2 maten standaard dopjes en 2 maten ergonomische dopjes. Daarnaast zitten er 2 oorclips bij. Op de verpakking lees ik dat ze spatwaterdicht zijn. De oordopjes voelen licht aan en hebben een reflecterende kabel. Niet veel sport oordopjes hebben een reflecterende kabel, terwijl dit eigenlijk heel belangrijk is. Het zorgt er namelijk voor je dat je goed zichtbaar bent voor het verkeer als je `s avonds buiten gaat sporten. Mijn eerste indruk is positief!

Specificaties uitgelicht: geluid

Geluid

Ik houd zelf van een stevig basgeluid in de muziek, maar dat mis ik een beetje bij de JBL oordopjes. Het geluid klinkt helder en niet per se lelijk, maar de nadruk in het geluid ligt voornamelijk op de hoge tonen. Hierdoor ben ik geneigd de muziek heel hard te zetten om toch nog een beetje bas te horen. Van de koptelefoons van JBL ben ik een krachtig basgeluid gewend, dus dit had ik bij deze oortjes ook verwacht.

Specificaties uitgelicht: accuduur

Accuduur

De accu van de Bluetooth oordopjes geeft je 8 uur luisterplezier. Vergeleken met andere sport oordopjes, die meestal 6 uur meegaan, is dit redelijk lang. Met de meegeleverde micro usb kabel laad je de dopjes via je laptop, pc of een stroomadapter op. Na 2 uur laden is de accu weer 100% vol.

Specificaties uitgelicht: Bluetooth verbinding

Bluetooth verbinding

De Bluetooth verbinding tussen mijn smartphone en de oordopjes was opvallend snel gelegd. Waar je bij de meeste oortjes de eerste keer toch wel even zit te stuntelen, ging het bij de Reflect razendsnel. Ik hoefde alleen de middelste knop van de afstandsbediening een paar seconden ingedrukt te houden en hij was al in pairing modus. Op mijn smartphone verschenen de oortjes direct in het Bluetooth menu.

Specificaties uitgelicht: draagcomfort

Draagcomfort

Doordat de oordopjes slechts 48 gram wegen en er enkel een draad in je nek hangt, zijn ze perfect om mee te sporten. Er hangt geen draad in de weg. De dopjes zitten perfect, al moest ik eerst wel de verschillende maten uitproberen. De oorclips zorgen ervoor dat ze niet uitvallen tijdens het bewegen. Ik vind de meeste sport oordopjes pijn doen, maar deze JBL oortjes zitten comfortabel.

Specificaties uitgelicht: bediening

Bediening

Aan de linkerkant van de kabel zit een 3 knops afstandsbediening. Hiermee wissel je tussen nummers, bepaal je het volume en pauzeer je de muziek. Ook neem je er inkomende oproepen mee aan. Dankzij de ingebouwde microfoon bel je handsfree. De knoppen reageren snel, waardoor de oordopjes gemakkelijk te bedienen zijn. Wel vind ik het als rechtshandige onpraktisch dat de bediening aan de linkerkant zit.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.310 beoordelingen