The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Giovanni

Specialisten review van de PlayStation 4 Pro

Is 4K gaming alleen maar voor pc gamers? Sony bewijst met de PS4 Pro het tegendeel. Maar, is het echt de upgrade waard? In dit artikel voel ik de beloften van de PS4 Pro aan de tand. Door te kijken naar de Pro ondersteuning van game, hoe de Pro ondersteuning van games werkt beantwoord ik de vraag of de extra rekenkracht bij 4K én Full HD schermen goed tot zijn recht komt. Zoja, dan maakt dit de PS4 Pro een betaalbare optie voor 4K gaming. Lees alles over de PS4 Pro in dit artikel.

In het Kort

  • 4K gaming vanaf de bank in de huiskamer.
  • Zowel visuele als prestatiegerichte voordelen voor Full HD TV's.
  • Alle toekomstige PS4 games krijgen Pro ondersteuning.
  • Om het meeste uit de pro te halen is een 4K tv met HDR vereist.
  • Maakte lawaai en werd snel warm wanneer ik hem in een afgesloten tv meubel plaatste.
  • Vaak moet je de HDR en Pro Mode instellingen handmatig aanpassen.

Uit de doos

Doos inhoud

Van jongs af aan krijg ik een grijns op m'n gezicht wanneer ik een doos met het PlayStation logo in handen krijg. De PlayStation 4 Pro is een stuk groter dan de originele PS4, maar het formaat stoort niet en het nieuwe ontwerp is stijlvol genoeg voor een prominente plek in de huiskamer. De nieuwe Dualshock V2 controller ligt net als zijn voorganger goed in de hand.

Specificaties uitgelicht

4K en HDR gaming

4K en HDR gaming

Wow. Ik heb op mijn tv wel 4K series gezien, maar het verschil tussen Full HD en 4K gaming is groot. HDR geeft veel meer diepte aan lichte en donkere vlakken. Zo zie je meer detail in het donker en worden lichteffecten feller en levendiger. Dit maakte dat ik het sluipen door donkere grotten in Tomb Raider en het opblazen van voertuigen in Battlefield 1 een stuk vetter vond dan voorheen.

Full HD gaming

Full-HD gaming

Heb je nog geen 4K TV? Dan heb je volgens Sony ook baat bij de PS4 Pro. Sony claimt dat de extra rekenkracht dan wordt ingezet om bijvoorbeeld een hogere framerate te draaien of meer en betere textures te gebruiken. Vooral de framerates die boven de standaard 30 fps uitkomen maken games een stuk responsiever en laat animaties veel beter tot hun recht komen.

Connectiviteit

Connectiviteit

Naast de grote overduidelijke power upgrades zitten er ook nog een paar kleine upgrades verstopt onder de motorkap. Zo is de Wifi antenne geupgrade naar 802.11ac met dual-band functionaliteit. Dit is een welkome toevoeging, aangezien ik met een 1 TB HDD games graag digitaal binnenhengel. Dit gaat dan ook een stuk sneller dan bij de reguliere PS4. Ik ben ook erg blij met de optische audio aansluiting, waarop ik mijn soundbar kon aansluiten.

Games op de PS4 Pro

Games op de Ps4 pro

Nieuwe releases gaan steeds meer gebruik maken van de extra rekenkracht. Sony heeft ontwikkelaars namelijk verplicht dat elke toekomstige game zowel op de reguliere PlayStation en Playstation Pro moeten werken. De mate van ondersteuning kan dus ook wisselen, van ondersteuning voor de 4K resolutie tot scherpere textures of hogere framerates, want ontwikkelaars mogen van Sony zelf bepalen hoe ze de extra rekenkracht van de PS4 Pro willen inzetten.

Conclusie

Voor gamers met een 4K tv is de PS4 Pro een echte aanrader. De extra rekenkracht komt zowel grafische als op prestatiegebied ten goede en voor mij is het echt een hele nieuwe spelervaring. Ook voor Full HD gamers is de Pro het overwegen waard, vooral als je van plan bent om in de toekomst naar een 4K tv over te stappen. Met een PS4 Pro heb je geen gaming pc van 2000 euro meer nodig om in 4K te gamen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen