The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Specialisten review van de Samsung Galaxy S7 Edge

De Galaxy S smartphones van Samsung zijn al jarenlang onverminderd populair. Na jaren van plastic modellen gooide Samsung in 2015 met de S6 het roer om: de Samsung Galaxy S6 is een stijlvol stukje technologie gemaakt van glas en metaal. Met de S7 en S7 Edge borduurt de fabrikant verder op dat succes. Kan de S7 de hoge verwachtingen waarmaken?

In het kort

  • Stof- en waterdicht
  • 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie
  • Heldere foto's bij weinig licht
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Draadloos opladen
  • Samsung TouchWiz is een skin waar je van moet houden
  • Het besturingssysteem neemt veel geheugen in beslag

Uit de doos

De Samsung Galaxy S7 Edge is een mooie telefoon die goed aanvoelt. Waar bij sommige telefoons waterdichtheid ten koste gaat van het design, is dat bij de S7 Edge geenszins het geval. Het toestel heeft een fijn formaat en ligt goed in de hand. Nadeel aan het materiaalgebruik (glas), is dat de achterkant binnen de kortste keren vol zit met vingerafdrukken. Gelukkig is dit eenvoudig schoon te maken, bijvoorbeeld met een brillendoekje.

Specificaties uitgelicht

Software Samsung Galaxy S7 Edge

Software

De Galaxy S7 Edge verschilt van de gewone S7 vanwege schermformaat, maar vooral vanwege de gebogen randen. Bij de Edge-variant bieden deze randjes extra mogelijkheden. Schuif met je vinger van buiten naar binnen en je krijgt het 'Edge-menu' gepresenteerd. Hier kun je allerlei handige snelkoppelingen instellen zoals contactpersonen, agenda of een anderee app. En dat is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. De Edge biedt daarmee een duidelijke toegevoegde waarde ten opzichte van de gewone S7.

Waterdicht Samsung Galaxy S7 Edge

Waterdicht

Wil je ook bellen wanneer je door de regen loopt? Geen probleem: het toestel is waterdicht. Zo waterdicht dat je hem ook zonder problemen kunt onderdompelen in een kan met water. De waterdichtheidscertificering is IP67. De 6 staat voor de hoogste mate van stofdichtheid en de 7 staat voor waterdicht tot op 1 meter. Kortom, in een zwembad laten vallen is nog steeds geen goed idee. Maar maak je graag een selfie in bad (onder water) dan is dat geen probleem.

Meer specificaties uitgelicht

Draadloos laden Samsung Galaxy S7 Edge

Draadloos laden

Met een draadloze lader heb je geen gedoe meer met kabeltjes en connectors. Klinkt als een klein detail, maar wanneer je eenmaal gewend bent aan het gemak van draadloos laden, wil je niet meer terug. Het laden gaat ook redelijk snel. Verbonden aan mijn computer via USB laadde het toestel in een uur 30% op. Wanneer je de draadloze lader op het stopcontact aansluit gaat dit nog sneller. In een half uur tijd laad je de accu voor 50% op.

Camera Samsung Galaxy S7 Edge

Camera

De camera is waar de Samsung Galaxy S7 Edge excelleert. Met zijn grote pixels, groot diafragma en optische beeldstabilisatie maakt deze 12 megapixel-camera ook bij weinig licht heldere foto's. Sterker nog, geen enkele telefoon die voor de Galaxy S7 Edge is geïntroduceerd maakt zulke goede foto's bij weinig licht. De prestaties bij (dag)licht zijn ook uitstekend. Qua aantal megapixels is de S7 Edge er op achteruit gegaan t.o.v. de S6 (Edge), maar de fotokwaliteit is gestegen

Voorbeeldfoto's

Conclusie

De Samsung Galaxy S7 Edge is op het moment van uitkomen een van de beste smartphones die je kunt krijgen. Misschien zelfs wel dé beste. De camera is het sterkste punt van de S7 Edge, op de voet gevolgd door het design, stof- en waterdichtheid en draadloos opladen. Het Quad HD-scherm is een lust voor het oog en de 3600 mAh accu houdt je telefoon de hele dag aan de praat. De Samsung Galaxy S7 Edge heerst in smartphone-land.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.231 beoordelingen