The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Specialisten review van de Sonos One

De Sonos One is de vernieuwde versie van de iconische Play:1 speaker. Tijdens het testen bleek dat de speakers qua geluidsprestaties en formaat hetzelfde zijn. De One heeft wel een aantal verbeterde functies, zoals de toevoeging van een interactief touchpad. Ook kun je de belangrijkste functies in de toekomst met stemcommando's bedienen. Op deze pagina lees je al mijn bevindingen.

Samengevat

Geluidskwaliteit volgens klanten: Uitstekend | Ingebouwde spraakassistent: Ja | Spotify Connect: Ja
229,-
op voorraad
  • Het touchpad zorgt voor een eenvoudige bediening
  • In de toekomst bedien je de belangrijkste functies met stemcommando's.
  • De installatie van de speaker verloopt snel en overzichtelijk.
  • Via de app nummers afspelen en afspeellijsten maken werkt erg eenvoudig.
  • De hoge tonen en vocalen worden helder weergegeven.
  • De speaker ondersteunt geen bluetooth.

Eerste indruk

Eerste indruk Sonos Play: 1

Aan de bovenkant van het compleet zwarte ontwerp zitten geen knoppen, maar een interactief touchpad. Met een tik verander je het volume, terwijl je met veegbewegingen een nummer overslaat. Dit werkt een stuk prettiger dan wanneer je steeds kleine knoppen in moet drukken. Wat ook opvalt, is dat de speaker een toegewijde pairing knop heeft. Dit maakt de installatie eenvoudiger dan bij de Play:1, waarbij je meerdere knoppen tegelijk in moet drukken.

Specificaties uitgelicht: installatie

Net zoals bij de Play:1 duurde de installatie van de Sonos One nog geen 10 minuten. Ik sloot de speaker aan op het stopcontact, opende de Sonos Controller app op mijn smartphone en startte de installatie. Heb je deze app nog niet, dan moet je hem eerst downloaden. Dit kost slechts een paar minuten. Vervolgens begeleidt de app je door een gemakkelijk installatieproces. Elke stap wordt duidelijk uitgelegd met tekst en ondersteunende afbeeldingen.

Specificaties uitgelicht: de app

Na de installatie had ik mijn Spotify account binnen 1 minuut met de app geïntegreerd. Hierna luisterde ik naar mijn favoriete afspeellijsten en stelde ik wachtrijen samen. Omdat ik ook een Play:1 heb, kon ik de speakers in de app aan verschillende kamers toekennen. Op deze manier schakelde ik gemakkelijk tussen verschillende speakers of liet ik ze hetzelfde nummer afspelen. In de toekomst kun je de speaker met je stem bedienen, maar deze functie is helaas nog niet beschikbaar.

Specificaties uitgelicht: geluid

Net zoals de Play:1 beschikt de One over 2 klasse D versterkers die een tweeter en middentoon driver aansturen. Hierdoor verschillen hun geluidsprestaties niet van elkaar. Voor een speaker van dit formaat levert de One een helder geluid. Vooral de vocalen komen duidelijk naar voren in de mix. De bas klinkt niet erg gedefinieerd, maar wel verrassend stevig. Toen ik Brass Monkey van Beastie Boys opzette, waren de lage tonen duidelijk hoorbaar.

Specificaties uitgelicht: connectiviteit

Je bedient de speaker spraakgestuurd via Google Assistant. Gebruik spraakopdrachten om het volume hoger te zetten, het volgende nummer af te spelen of de muziek te pauzeren. Stel de Google Assistant ook vragen over het weer, verkeer of je eigen agenda. De Sonos One is alleen geschikt voor streaming, want hij heeft helaas geen audio ingangen. Hierdoor kun je de speaker niet met een aux kabel op je mp3 speler, laptop of smartphone aansluiten. Een verbinding met je televisie is niet mogelijk.

Specificaties uitgelicht: geschikt voor ruimte

Ondanks de heldere en verrassend stevige geluidsweergave kan de Sonos One geen hoog volume produceren. Hierdoor is hij niet geschikt voor een grote woonkamer. Deze speaker komt vooral tot zijn recht in een slaapkamer of keuken. Door het waterbestendige ontwerp gebruik je hem ook probleemloos in een badkamer of tuin, mits er een stopcontact aanwezig is.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen